Ενημέρωση & φωτογραφίες από την πορεία ενάντια στο συνέδριο “Τhessaloniki Summit” | 15/11


post image

Ενημέρωση & φωτογραφίες από την πορεία ενάντια στο συνέδριο επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας “Τhessaloniki Summit” | 15/11

Στις 15/11 πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στο συνέδριο επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας “Τhessaloniki Summit”, που έγινε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Καλεσμένοι ως ομιλητές στο συνέδριο ήταν διάφοροι εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ελίτ κυρίως των Βαλκανίων (και όχι μόνο), αλλά και αντιπρόσωποι υπερεθνικών οργανισμών και ιμπεριαλιστικών σχηματισμών. Ανάμεσα στους κύριους καλεσμένους βρίσκονταν και ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Τσίπρας, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή, οι δύο κύριοι πολιτικοί εκπρόσωποι του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, αμφότεροι εφαρμοστές αστικών πολιτικών λυσσαλέας ταξικής αφαίμαξης.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και κινήθηκε στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφία, Τσιμισκή, από όπου και κατευθύνθηκε προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Η πρόσβαση στο κτήριο ήταν πλήρως αποκλεισμένη από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ. Η πορεία συνέχισε από την Αγγελάκη και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα. Το αντιεξουσιαστικό μπλοκ της πορείας καλούνταν από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, τη Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά και τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο. Η περιφρούρηση του μπλοκ στηρίχθηκε και από άλλες συντρόφισσες και συντρόφους. Η πορεία πλαισιώθηκε από περίπου 250 άτομα και το α/α μπλοκ από περίπου 100.

Στο τέλος της πορείας, οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδίκησαν και τελικά πέτυχαν να σπάσουν το κλοιό των μπάτσων που έκοβε την πρόσβαση προς το Πολυτεχνείο, επί της Εναντίας, όπου οι σύλλογοι είχαν προγραμμασμένη εκδήλωση.

Μερικά από τα συνθήματα που φωνάζονταν στην πορεία:

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΜΙΣΘΟΙ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΚΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ ΓΕΝΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΓΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΓΙΑ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ

ΓΙΑ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥΣ- ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ - ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License