Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό Μ. Σεϊσίδη, Τρίτη 20/11 στις 17.00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου


post image

[...]Οι τράπεζες γεννάνε τους «ληστές». Οι φυλακές τους «τρομοκράτες». Η μοναξιά τους «απροσάρμοστους». Το προϊόν την «ανάγκη». Τα σύνορα τους στρατούς Όλα η ιδιοχτησία. Βία γεννάει η Βία.[...]" Υπερασπίζομαι την Αναρχία (Κατερίνα Γώγου)

Στις 16 Ιανουαρίου 2006 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σόλωνος στην Αθήνα όπου και συλλαμβάνεται με βαρείς τραυματισμούς ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Ο σύντροφος παραδέχεται τη συμμετοχή του στη ληστεία και καταδικάζεται στο εφετείο με ποινή κάθειρξης 12,5 ετών. Για αυτή την ληστεία αλλά και για ακόμα έξι, πάλι στο κέντρο της Αθήνας, που έγιναν το διάστημα μεταξύ 2002-2006, μεταξύ άλλων, θα κατηγορηθούν οι σύντροφοι Μάριος Σεϊσίδης, Σίμος Σεϊσίδης και Γρηγόρης Τσιρώνης. Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τους τρεις συντρόφους όπου και θα επιλέξουν τον δρόμο της φυγοδικίας αρνούμενοι να παραδώσουν αμαχητί την ελευθερία τους. Το 2009 οι διωκτικοί μηχανισμοί επικηρύσσουν τους τρεις συντρόφους με το ποσό των 600.000 ευρώ χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα.

Μετέπειτα, τον Μάιο του 2010 συλλαμβάνεται ο Σίμος Σεϊσίδης. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης μπάτσος τον πυροβολεί στο πόδι με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του. Στη δίκη σχετικά με την ληστεία της τράπεζας στη Σόλωνος ο σύντροφος τελικά αθωώνεται και καταρρίπτονται τα σενάρια των μπάτσων που αναπαρήγαγαν οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ.

Σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής 5 χρόνια αργότερα το Μάη του 2015 συλλαμβάνονται οι Γρηγόρης Τσιρώνης (όπου επίσης αθωώθηκε για αυτή την υπόθεση) και Σπύρος Χριστοδούλου ενώ μαζί τους βρίσκεται και ο σύντροφος Σπύρος Δραβίλας όπου μόλις αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, προκειμένου να μην χάσει την ελευθερία του αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Μάριος Σεισίδης και ο Κώστας Σακκάς συλλαμβάνονται στη Σπάρτη τον Αύγουστο του 2016 με τον πρώτο να μετρά 11 χρόνια φυγοδικίας. Οδηγούνται στην αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας όπου ξυλοκοπούνται από την αντιτρομοκρατική προκειμένου να τους πάρει δείγμα DNA ενώ παράλληλα τους αρνείται την παρουσία δικηγόρου.

Τον Απρίλιο του 2017 πραγματοποίηθηκε το πρωτόδικο δικαστήριο σχετικά με την εμπλοκή του Μάριου Σεισίδη στην υπόθεση με τίτλο «ληστές με τα μαύρα» όπως φαντασμαγορικά αναπαράχθηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Με ένα εντελώς αβάσιμο κατηγορητήριο που βασίστηκε μόνο σε ένα δείγμα DNA που βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από την τράπεζα και χωρίς να τον αναγνωρίζει κανένας μάρτυρας κατηγορίας, ο σύντροφος καταδικάζεται. Του επιβάλλεται η εξοντωτική ποινή των 36 χρόνων κατά συγχώνευση όχι μόνο για την ληστεία της τράπεζας στην Σόλωνος αλλά και για 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία (υπάλληλος security τράπεζας και οι 2 ειδικοί φρουροί) και σύσταση συμμορίας. Και αυτό, ενώ αυτοί που πυροβολούσαν αποδεδειγμένα κατ' εξακολούθηση και τυφλά, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, τραυματίζοντας ένα λαχειοπώλη και παραλίγο δολοφονώντας τον αναρχικό Γ. Δημητράκη καθώς του ρίξαν 3 σφαίρες στο ψαχνό, ήταν οι μπάτσοι. Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης σε βάρος του συντρόφου σε δεύτερο βαθμό θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στο εφετείο της Λουκάρεως.

Χωρίς να υπάρχει καμία αμφισβήτηση από μέρους μας, μιας και ήταν απολύτως αναμενόμενο, η "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει έμπρακτα πως το κράτος έχει συνέχεια. Έτσι η καταστολή σε βάρος αναρχικών, κομμουνιστών αλλά και ολόκληρων κοινωνικών αγώνων συνεχίζεται αμείωτα. Τα υπεράριθμα δικαστήρια, με αίολα κατηγορητήρια, ψευδομαρτυρίες, χρήση του DNA από την αντιτρομοκρατική όπως γουστάρει, οι εξαντληντικές ποινές, οι τρομονόμοι, η άρνηση χορήγησης αδειών σε αιχμάλωτους επαναστάτες και επαναστάτριες , οι διώξεις συγγενικών και φιλικών τους ανθρώπων, φανερώνουν το εκδικητικό πρόσωπο της εκάστοτε κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προκάτοχοί του, δε διστάζει να τρομοκρατεί όποιον και όποια αντιστέκεται και αμφισβητεί την εξουσία. Να μην αφήσουμε τις κατασταλτικές προσπάθειες του κράτους να μας διαιρέσουν. Η σύνδεση των αγώνων εντός και εκτός των τειχών να συνεχιστεί μέχρι να πάρουμε τους έκλειστους συντρόφους μας πίσω, μέχρι την ολική καταστροφή των φυλακών και του συστήματος που τις χρειάζεται.

Στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που μαίνεται τασσόμαστε με τους ανθρώπους της τάξης μας. Όταν σηκώσουμε τα όπλα δεν θα είναι για κανένα συμφέρον κανενός δυνάστη μας, αντιθέτως θα τα στρέψουμε εναντίον τους. Να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας. Να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά και συνολικά το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και την καταπίεση, ώστε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του ο κόσμος που τολμήσαμε να ονειρευτούμε. Ένας κόσμος χωρίς πλούσιους και φτωχούς, αφεντικά και εργάτες, χωρίς σύνορα και φυλακές, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες. Για εμάς οι έγκλειστοι αγωνιστές και αγωνίστριες, οι αιχμάλωτοι επαναστάτες και επαναστάτριες, είναι σάρκα από τη σάρκα των κοινοτήτων αγώνα που δομούνται ενάντια στο καπιταλιστικό και εξουσιαστικό σύστημα. Θέλουμε και πρέπει να τους πάρουμε πίσω για να διαχυθούμαι πλάι πλάι στους δρόμους, να συναντήσουμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους της επαναστατημένης εργατικής τάξης και όλοι μαζί ενωμένοι να ανατρέψουμε κράτος και κεφάλαιο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License