[Video] Χωρίς καν μια αφορμή: Έτσι χτύπησαν τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ την πορεία της 17 Νοέμβρη 2018

Πορεία 17 Νοέμβρη 2018: Σκηνές ωμής αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ εκτυλίχθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας λίγο πριν τη ΓΑΔΑ περίπου στις 19:10.

Πορεία 17 Νοέμβρη 2018: Σκηνές ωμής αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ εκτυλίχθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας λίγο πριν τη ΓΑΔΑ περίπου στις 19:10. Καθώς το μπλοκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας -έχοντας ολοκληρώσει την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία χωρίς να έχει συμβεί απολύτως το παραμικρό- έφθανε έξω από το μετρό των Αμπελοκήπων, περιστοιχισμένο ασφυκτικά από διμοιρίες ΜΑΤ, κι ενώ φωνάχθηκε δυνατά από τους διαδηλωτές ότι “διαλυόμαστε τώρα, μπαίνουμε στο μετρό”, διμοιρίες απαγόρευσαν ξαφνικά ακόμη και την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο. Όπως χαρακτηριστικά ακούγεται και στο βίντεο Ματατζής δίνει την εντολή, “Κλείστε, δεν περνάει κανένας”! Δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος διμοιρίτης δίνει το σήμα για τη βίαιη διάλυση των διαδηλωτών φωνάζοντας “να φύγουνε, να φύγουνε” κι αμέσως ακούγεται ξεκάθαρα ο παρατεταμένος ήχος της φυσούνας να εκτοξεύει χημικά κατά του κόσμου που απλά ήθελε να αποχωρήσει. Πετιούνται ασφυξιογόνα και κρότου-λάμψης εξ επαφής μέσα στον κόσμο, καθώς οι ένστολοι μπράβοι χτυπάνε με τα γκλομπς ό,τι κινείται και ομαδόν όποιον/α πέσει κάτω και στη συνέχεια τους συλλαμβάνουν, γιατί έτσι.

Χωρίς καμία αιτία, ούτε καν μια αφορμή, απλά με γενικό κριτήριο τα πολιτικά φρονήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ημέρα της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, το μόνο μήνυμα που έλαβε, όπως ξεκάθαρα καταγράφεται και στο βίντεο, ήταν οι χουντικές πρακτικές και η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Αυτό το βίντεο χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόσωπο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δηλαδή, δε χρειάζεται να προκαλέσεις το κράτος ή την αστυνομία, για να σου επιτεθούν, να σε τραυματίσουν, να σε πνίξουν με ασφυξιογόνα χημικά (που πριν αναρριχηθούν στην εξουσία ισχυρίζονταν ότι θα απαγορεύσουν), να σε συλλάβουν, να προσπαθήσουν να εμφυσήσουν μέσα σου το φόβο και να σε φυλακίσουν. Το κράτος και η αστυνομία θα σε κρίνουν βάσει των πολιτικών ή ιδεολογικών σου πεποιθήσεων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τέτοια γεγονότα είναι χαρακτηριστικά ενός φασιστικού κράτους και όχι ενός δημοκρατικού, παρά το γεγονός ότι επιθέσεις όπως αυτές συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη, σε σχεδόν κάθε δημοκρατικό κράτος που υπάρχει στον κόσμο, διοικούμενο τόσο από αριστερές όσο και από δεξιές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι αριστερή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ή των μελών της αποκαλούνται σοσιαλιστές ή κομμουνιστές και παρ' όλα αυτά βλέπετε τέτοιες σκηνές αδίστακτης βίας από τους αστυνομικούς τους, οι οποίες είναι πανομοιότυπες με αυτές που λαμβάνουν χώρα σε κράτη που κυβερνώνται από δεξιές κυβερνήσεις.

Δεν φοβούνται καν το γεγονός της σύνδεσης που θα κάνει στο μυαλό του κάποιος, μεταξύ της επετείου μιας αιματηρής εξέγερσης φοιτητών από μια στρατιωτική χούντα και της βίαιης καταστολής μίας διαδήλωσης από αστυνομικούς, οπλισμένους και ντυμένους στα χακί σαν στρατιώτες, την ίδια μέρα, χρόνια αργότερα.Ο κοινός παρονομαστής είναι η εξουσία.Ούτε Θεοί, Ούτε Αφέντες.

[VIDEO]

από Διαδηλώτρια 18/11/2018 2:43 μμ.


Ήμουνα στα πρώτα μπλοκ της πορείας οπότε βρέθηκα στο μετρό των Αμπελοκήπων περίπου ένα τέταρτο πριν έρθει ο μεγάλος όγκος των μπλοκ. Παρέμεινα για προσωπικούς λόγους στην είσοδο δηλαδή πανω στα σκαλιά. Σχεδόν ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών κατέβαινε στο μετρό.

Αυτό που διαπίστωσα από την αρχή (κοινή διαπίστωση) ήταν ότι ένα κομμάτι της Αλεξάνδρας ήταν θεοσκότεινο δηλαδή ότι οι μεγάλες λάμπες στο σημείο από συμβολή Πανόρμου και Αλεξάνδρας έως σχεδόν ΓΑΔΑ δηλαδή το κομμάτι του μετρό ήταν σβηστές (ποιός άραγε έδωσε εντολή σε δημόσιο δρόμο να μην ανάψει ο φωτισμός;). Μια διμοιρία είχε κρυφτεί στο διαχωριστικό του δρόμου σχεδόν απέναντι από το μετρό όπου υπάρχουν υποτυπώδη δέντρα. Όταν πλέον ήταν φανερό ότι ο όγκος της διαδήλωσης δεν θα συνεχίσει στην Αλεξάνδρα οι διμοιρίες πηγαινοέρχονταν και αλλάζαν θέσεις. Δεν υπήρχε κανένας "λόγος", εννοώ ούτε καν προσχηματικός, από τη μεριά του κράτους για να χτυπηθεί η πορεία. Ο κόσμος που κατέβηκε στον δρόμο κατά τη γνώμη μου έχει κατανοήσει ότι πέρα από την οργή η απάντηση απέναντι σε ένα σύστημα που γεννά την φτώχια, τον ρατσισμό και την εκμετάλλευση θα πρέπει να είναι σε μια κατεύθυνση οργανωμένης ταξικής και κοινωνικής αντεπίθεσης. Ήταν φανερό ότι διψούσαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί για εκδίκηση και είναι φανερό ότι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και οι κυβερνώντες στην προκειμένη ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φέρουν την ευθύνη στο ακέραιο. Να δούμε τους υπερασπιστές των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των κυβερνώντων. Μου έρχεται στο μυαλό ο Κυρίτσης (όλως τυχαίως!) θα βρει να ψελίσει καμιά κουβέντα; (για να μην χάσει ψήφους!)

Η επίθεση χρονικά διήρκησε λίγο, ήταν αρκετό αυτό όμως για να ξυλοκοπηθεί άγρια κόσμος και να πνιγούμε στα χημικά και τις κρότου-λάμψης. Και ήταν αρκετό επίσης να θυμηθούμε μέρες άγριας καταστολής γενικά αλλά και πιο συγκεκριμένα τη δολοφονική επίθεση των μπάτσων στο "ανήλιαγο δρομάκι", την Πανεπιστημίου, όπου ύπουλα χτυπήθηκε η απεργιακή πορεία (στο Σύνταγμα βλέπετε είχε πολύ φως) με αντίστοιχη ένταση και μένος και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια φυσικά, τον Μάη του 2011 με δεκάδες σοβαρά τραυματίες και έναν διαδηλωτή σε προθανάτια κατάσταση στην εντατική. Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και η μνήμη συμβάλλει σε αυτό.

από η χούντα δεν τελείωσε 18/11/2018 6 μμ.


post image

Το '73 υπήρχε ένας "Γκαίμπελς"-προπαγανδιστής της χούντας που έκανε κύρηγμα στην ΥΕΝΕΔ κάθε απόγευμα, ο Γεωργαλάς. Παραδόξως(;), ο τύπος δεν είχε σπουδάσει την "τέχνη" της προπαγάνδας στα αμερικάνικα και ευρωπαικά αστικά πανεπιστήμια ούτε στις σχολές της CIA αλλά στην πρώην ΕΣΣΔ.

Οι σημερινοί "Γεωργαλάδες" εξακολοθουθούν στο ίδιο μοτίβο. Αντιγράφω τα fake news γνωστής ιστοσελίδας, υποτίθεται μη-ακροδεξιάς προέλευσης.

"Ένας 28χρονος, μέλος του Ρουβίκωνα, καθώς και τρεις ανήλικοι είναι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της 45ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε προσαχθεί τέσσερις φορές για ενέργειες του Ρουβίκωνα. Πληροφορίες του NewsIt.gr, αναφέρουν ότι ο νεαρός άνδρας συνελήφθη στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας."

Σχόλιο: ο παραπάνω συνελλήφθη στην Αλεξάνδρας όπου τα μόνα επεισόδεια τα έκαναν οι ματατζήδες. Παρόλα αυτά -κατα τη ρουφιανοσελίδα- έπιασαν λαβράκι επειδή, όπως λένε, ήταν μέλος του ρουβίκωνα. Και συνεχίζουν:

"Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 34χρονος, γνωστός στις αρχές για την αντιεξουσιαστική δράση του"

Σχόλιο: Και σ'αυτή την περίπτωση το "ενοχοποιητικό στοιχείο" ήταν η αντιεξουσιαστική δράση του συλληφθέντα.

Κι επειδή, ακόμα και οι ηλίθιοι (όπως πιστεύουν) αναγνώστες τους εύλογα θα αναρωτηθούν "και ποιό τελικά ήταν το έγκλημα των συλληφθέντων;" προχωρά παρακάτω στο εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα:

" Στόχος των αναρχικών ήταν συνεχίζοντας να ενωθούν με αυτούς που βρίσκονταν στα Εξάρχεια και μέσα στο Πολυτεχνείο, που εκείνη την ώρα έριχναν την πρώτη μολότοφ στην Στουρνάρη. "

Αυτό από που προκύπτει; Τους το είπε η CIA, κανένας τροχονόμος ή τους το υπαγόρευσαν οι χρυσάβγουλοι από τις τρύπες τους;

45 χρόνια μετά την εξέγερση δεν είναι ζωντανή μόνο η αντίσταση, είναι και η χούντα και οι παρατρεχάμενοι Γεωργαλάδες της.

ΕΠΙΘΕΣΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License