"Αυτή η νύχτα είναι δική μας" - Εφημερίδα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Νοέμβρης 1983

«ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ» : κεντρικό άρθρο της μηνιαίας αναρχικής εφημερίδας «Αλληλεγγύη ενάντια στα αφεντικά και το κράτος» - Αρ. Φύλλου 1, 15 Νοέμβρη 1983

post image

«Αυτοί που έκαναν τα γεγονότα εκρηκτικά ήταν οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Αθήνας, που ώρα την ώρα γίνονταν όλο και περισσότεροι, όλο και πιο μαχητικοί, για να κερδίσουν μερικές ώρες αληθινής ζωής που δε δίστασαν να τις πληρώσουν με θάνατο. Ο φόρος αίματος που πλήρωσαν οι εξεγερμένοι ήταν βαρύς. Ωστόσο, πρέπει να επιμείνουμε σ’ αυτό : οι εξεγερμένοι δεν κατέβηκαν στους δρόμους για να πεθάνουν ή για να «θυσιαστούν», αλλα για να ζήσουν. Αν κάποιοι έφτασαν στο οριακό σημείο να αντιμετωπίσουν άοπλοι τον ίδιο το θάνατο, ήταν γιατί βίωσαν τόσο έντονα εκείνες τις στιγμές ώστε κάθε επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση τους φαινόταν αδιανόητη. Έπρεπε να συντριβούν ή να νικήσουν. Σε λίγες ώρες όλα θα ήταν πιθανά. Αυτό το πρόλαβαν τα τανκς. Η επέμβαση του κράτους υπήρξε έγκαιρη και ακαριαία : έπνιξε στο αίμα την εξέγερση όσο αυτή ήταν ακόμα άοπλη, πριν προλάβει να δημιουργήσει τα δικά της, αυθεντικά, ταξικά όργανα.»

Απόσπασμα από το κεντρικό άρθρο «ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ», της μηνιαίας αναρχικής εφημερίδας «Αλληλεγγύη ενάντια στα αφεντικά και το κράτος» Αρ. Φύλλου 1, 15 Νοέμβρη 1983.

https://manifesto-library.espivblogs.net/2018/02/18/allileggii/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License