Ηράκλειο[Κρήτης] Πανό για το σύντροφο Mikhail Zhlobitskiy

Πέμπτη 8/11 τοποθετήσαμε στο Πάρκο Θεοτοκοπούλου πανό για το σύντροφο Mikhail Zhlobitskiy που έπεσε νεκρός πυροδοτώντας μια βόμβα στα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας.

post image

“Ισως αυτό να είναι η ζωή,

ένα κλείσιμο του ματιού στα αστέρια.”

 

Εμείς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας δεν τους/τις κλαίμε φορτωμένοι το βάρος του χριστιανικού πένθους ούτε τους/τις μετατρέπουμε σε μουσειακά εκθέματα της ιστορίας των επαναστάσεων εν είδει λαϊκού προσκυνήματος.Οσες/οι έπεσαν στη μάχη συνεχίζουν να ζούνε μέσα μας,στους έρωτες μας,στις στιγμές που γελάμε εκστασιασμένοι και στις στιγμές που κλαίμε με οργή,στις στιγμές κατά τις οποίες η ύπαρξη μας οιστρηλατημένη από το πάθος για ζωή εξαπολύει την επίθεση της στον κόσμο της κυριαρχίας τότε που κλέβουμε λίγες ανάσες λεφτεριάς.

Μιλάμε για εκείνες τις στιγμές της απόλυτης και αμετάκλητης σύγκρουσης με το υπάρχον όπου οι χωροχρονικές αποστάσεις εκμηδενίζονται και οι καρδιές ενώνονται κραυγάζοντας περήφανα -είμαστε συνένοχοι-

Οσες/οι έπεσαν στη μάχη συνεχίζουν να ζούνε στο παρόν μας που υπάρχει σαν ένα αιώνιο ιερόσυλο γέλιο.

Η ζωή εξακολουθεί να κυλάει ασήμαντη και προδιαγεγραμμένη εντούτοις εμφανίζονται κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι αγαπώντας ενθουσιωδώς τη ζωή δε φοβήθηκαν στιγμή το θάνατο.Πρόκειται για εκείνα τα άτομα που ανυψώθηκαν από το κοπάδι των υποταγμένων και σιωπηλών.Αυτές οι μοναδικότητες νιώθουν μέσα τους αφόρητες τις ώρες των κοινών ανθρώπων καθώς και τον χώρο γύρω τους ασφυκτικά περιορισμένο.Επιλέγουν να δράσουν και έτσι να διαρρήξουν την κανονικοποιημένη βαρβαρότητα της καθημερινής ζωής.Η φωτιά που σιγοκαίει τα σωθικά τους απελευθερώνεται και πυρπολεί τα πάντα.

Να μη σπαταλήσουμε τις μέρες μας με σκοπό να τις παρατείνουμε.

Τυχαία να κινηθούμε προς το φως απαγκιστρωμένοι από υποσχέσεις και νομοτέλειες.

Τυχαία να πετάξουμε προς την χαρά,να ατσαλώσουμε τον αγώνας μας σε μια όμορφη παιδική αγριότητα και αν οι πιθανότητες είναι με εμάς καλώς.

Στην αντίθετη περίπτωση ας γίνουμε στάχτη,μια εκθαμβωτική λάμψη που θα διασκορπιστεί ακαριαία στη φωτιά.

Τίποτα δε θα ξεχαστεί.

Μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του υπάρχοντος.

Ζήτω η Αναρχία.

“Και αυτούς που τους είδαν να χορεύουν τους θεώρησαν τρελούς

αυτοί που δε μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική.”

Φρειδερίκος Νίτσε

 

Λυσσασμένες Μειοψηφίες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License