Καβάλα-Για τον ξυλοδαρμό συντρόφου από φασίστες μέσα στον εργασιακό του χώρου

Αυτό που ειπώθηκε στο τηλέφωνο από τον μπάτσο της υπηρεσίας είναι πως «κάτι θα έκανε ο ντελιβεράς σας και τον έδειραν»

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΙ

 

Στις 22 Μαρτίου του 2017,δύο φασιστοειδή εισβάλλουν σε ταχυφαγείο της Καβάλας και ξυλοκοπούν τον διανομέα. Αφορμή,προφανώς,στάθηκε η αντιφασιστική δράση του συντρόφου στο κοινωνικό πεδίο της πόλης. Με τεχνάσματα που μόνο σε θρασύδειλους αρμόζουν,ο ένας φασίστας απασχολεί τον σύντροφο μιλώντας του και ο άλλος του επιτίθεται σε ανυποψίαστο χρόνο,με τη βοήθεια μεταλλικού αντικειμένου. Μετά την παρέμβαση των εργαζομένων,οι φασίστες αποχώρησαν ωρυόμενοι. Ακολούθησε τηλεφώνημα στο αστυνομικό τμήμα από το προσωπικό του μαγαζιού και η απάντηση που δόθηκε στην καταγγελία για ξυλοδαρμό,καταδεικνύει την αγαστή συνεργασία μπάτσων και φασιστών. Αυτό που ειπώθηκε στο τηλέφωνο από τον μπάτσο της υπηρεσίας είναι πως «κάτι θα έκανε ο ντελιβεράς σας και τον έδειραν».   

 Τα συγκεκριμένα φασιστοειδή έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν με τις παρακρατικές και αντεργατικές τους ενέργειες. Σα γνήσιοι υπηρέτες του καπιταλισμού,έχουν χρησιμοποιηθεί ως ‘’μπράβοι’’ από το λαμόγιο Λαυρεντιάδη για την καταστολή κινητοποιήσεων των απεργών του εργοστασίου λιπασμάτων της Καβάλας ενώ,επίσης,ήταν οι ίδιοι που παρεμπόδιζαν τις εκλογές του ΠΑΜΕ στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο αναλαμβάνοντας πάλι το ρόλο των μπράβων έπειτα από εντολή των αφεντικών τους.Τα θαραλλέα κατορθώματα τους δεν τελειώνουν εδώ,καθώς έχουν προβεί σε ξυλοδαρμούς μαθητών αλλά και άλλων εργαζομένων.Οι εν λόγω φασίστες έχουν ιστορικό δράσεων καθώς ήταν μέλη της κίνησης πολιτών «ΦΟΙΝΙΞ» καθώς και της Πατριωτικής κίνησης,οργανώσεων με χουντικό ιδεολογικό υπόβαθρο και πλήθος παρακρατικών δράσεων,από επιθέσεις και εμπρησμούς εργασιακών χώρων συντρόφων μέχρι τράβηγμα όπλου στο κέντρο της πόλης και όλα,όπως είναι αναμενόμενο, υπό το στοργικό μανδύα της τοπικής αστυνομίας.

 Η εγχώρια αλλά και διεθνής ακροδεξιά,σε κάθε ευκαιρία,αποδεικνύει τη φιλοκαπιταλιστική της φύση,με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ψήφιση του υποχρεωτικού 12ωρου εργασίας στην Αυστρία από τον ακροδεξιό πρωθυπουργό,νομοσχέδιο που υπερψήφισε η χρυσή αυγή στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και ο εκφραστής της νεοφιλελεύθερης δεξιάς στην Ελλάδα,η ΝΔ. Ο ρόλος του φασισμού,δεν είναι άλλος από την περιστολή των ελευθεριών και των δικαιωμάτων που έχουν αποκτηθεί μέσα από τους ταξικούς αγώνες των ‘’από τα κάτω’’ και όλα προς όφελος των οικονομικά κυρίαρχων. Η εργατική τάξη,ως το κύριο εν δυνάμει επαναστατικό υποκείμενο,οφείλει πρωτίστως να αυτοπροσδιοριστεί ξανά,να οργανωθεί από τη βάση, αντι-ιεραρχικά, μακριά από κομματικούς συνδικαλισμούς,με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολλών. Να αγωνιστούμε μέχρι το τσάκισμα του φασισμού στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς μας. Μέχρι την εξάλειψη των νομοτελειακών ανισοτήτων που γεννά ο καπιταλισμός και την ανατροπή του καταπιεστικού αυτού συστήματος. Αγώνας ταξικός μέχρι την αυτοδιαχείριση της εργασίας μας και την αυτοοργάνωση της κοινωνίας.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ,ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

Αυτόνομο στέκι Καβάλας

Υ. γ. Έχει οριστεί δίκη για τον ξυλοδαρμό του συντρόφου στις 15 Νοεμβρίου 2018.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License