Βίντεο από την αντιφασιστική πορεία ενάντια στο παρακράτος στο κέντρο της Αθήνας (3/11)

Βίντεο από την αντιφασιστική πορεία ενάντια στο παρακράτος στο κέντρο της Αθήνας στις 3 Νοέμβρη 2018

[VIDEO]

Αποσπάσματα από τα καλέσματα των ομάδων για την αντιφασιστική πορεία ενάντια στο παρακράτος

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο και Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

[...] Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για όλους τους λόγους του κόσμου, θεωρούμε καθήκον μας την οργάνωση μιας αντιφασιστικής διαδήλωσης ενάντια στο παρακράτος. Μιας διαδήλωσης που θα πάρει τον χαρακτήρα τιμής του αντιφασιστικού μας παρελθόντος στον δρόμο αλλά ,κυρίαρχα, κελεύσματος για την οργάνωσή μας στο σήμερα. Επιθυμούμε αυτή η πορεία να είναι η αφετηρία μια νέας μαχόμενης αντιφασιστικής δικτύωσης που θα δομηθεί πάνω στα χαρακτηριστικά της πολυμορφίας, της άμεσης δράσης, της εδαφικής απάντησης απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα κοινωνικής επέκτασης του φασιστικού εσμού. Για ένα μαχητικό αντιφασισμό που θα στήσει ανάχωμα απέναντι στις επιθέσεις ενάντια στους απόκληρους και τους εκμεταλλευόμενους, χωρίς να θεωρεί τον εαυτό του ξέχωρο από τον αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα αλλά αντίθετα αναπόσπαστο κομμάτι του που θα έχει την πρέπουσα πολιτική αυτοτέλεια.

ΕΚΧ Φαβέλα

[...] Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε καθήκον μας την συνδιοργάνωση μιας αντιφασιστικής διαδήλωσης ενάντια στο παρακράτος. Μιας διαδήλωσης που θα αποτελεί συνέχεια της μέχρι τώρα αντιφασιστικής μας δράσης αλλά και κελεύσματος για την οργάνωσή μας στο σήμερα. Επιθυμούμε αυτή η πορεία να είναι η αφετηρία μια νέας μαχόμενης αντιφασιστικής δικτύωσης που θα δομηθεί πάνω στα χαρακτηριστικά της πολυμορφίας, της άμεσης δράσης, της εδαφικής απάντησης απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα κοινωνικής επέκτασης του φασιστικού εσμού. Για ένα μαχητικό και κοινωνικό αντιφασισμό που θα στήσει ανάχωμα απέναντι στις επιθέσεις ενάντια στους απόκληρους και τους εκμεταλλευόμενους.

Αναμέτρηση-ομάδα Κομμουνιστών/στριών

[...] Από αυτή τη σκοπιά ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα που έγινε από το αντιφασιστικό στέκι “Δίστομο” στον Άγιο Παντελεήμονα και πλαισιώθηκε και από άλλες αντιφασιστικές συλλογικότητες όπως ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα στον Πειραιά για μια κοινή μαχητική αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 3 Νοέμβρη, θεωρώντας πως παρά τις πολιτικές διαφορές και τις διαφορετικές αφετηρίες η κοινή δράση και ο συντονισμός κομμουνιστών, αναρχικών, αριστερών, εργαζομένων και νεολαίων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για μια νέα επανεκκίνηση και αντεπίθεση του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτή η πορεία και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες μπορούν να δώσουν το μήνυμα ότι υπάρχει ένα αξιόλογο δυναμικό που όπως έπραξε όλο το προηγούμενο διάστημα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη απέναντι στο φασισμό και να αποτελέσουν παράλληλα την αφετηρία μια νέας μαχόμενης αντιφασιστικής δικτύωσης που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη στο άμεσο μέλλον.

Αντιφασιστική ομάδα μαθητών από Ελευσίνα

Το Σάββατο 3/11 στις 18:00 , στην πλατεία Βικτωρίας , το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο , η Αναρχική Συλλογικότητα Ν.Φιλαδελφειας και ο ΕΚΧ Φαβέλα καλούν σε αντιφασιστικη πορεία ενάντια στο παρακράτος. Η Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική Ομάδα Μαθητών Ελευσίνας στηρίζει το κάλεσμα και καλεί στην συγκέντρωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ

Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική ομάδα Bellini

[...]Γνωρίζουμε όμως καλά, ότι το αίμα δεν είναι νερό και η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Ο φασισμός ιστορικά, από την Cable street στο Λονδίνο μέχρι τα οδοφράγματα της Βαρκελώνης έχει τσακιστεί στο δρόμο. Σε περιόδους σαν αυτήν, σε γεγονότα με ξεκάθαρα μαχητικά χαρακτηριστικά, η αντιμετώπιση των φασιστικών ομάδων, παραμερίζει τις πολιτικές διαφωνίες και αυτή η ανάγκη δημιουργεί συννενοήσεις με σκοπό το τσάκισμα του φασισμού.

Αναρχική Ομοσπονδία- Περιφέρεια Αθήνας

[...]Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο προφανές για όλους/ες εμάς είναι το καθήκον μας να εναντιωθούμε στη βίαιη επέλασή του. Να οργανώσουμε και να σφυρηλατήσουμε την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. Να υψώσουμε νέα αναχώματα απέναντι στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ξενοφοβία και κάθε είδους διάκριση που υποβιβάζει τις ζωές μας και εποφθαλμιά την ελευθερία μας. Να δώσουμε τις μάχες μας κόντρα σε κράτος και παρακράτος, δίνοντας ταυτόχρονα στους εαυτούς μας την υπόσχεση ότι δεν ξεχνάμε. Τέλος ως αναρχικοί/ες, αναγνωρίζουμε μόνον τον μαχητικό αντιφασισμό και θεωρούμε ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται στον δρόμο. Χτυπάμε τους φασίστες με κάθε τρόπο, από συνθήματα σε τοίχους, αφισοκολλήσεις, μοιράσματα κειμένων μέχρι και το τσάκισμα τους στο πεζοδρόμιο και όπου αλλού τους βρίσκουμε.

συγκεντρωτικό καλεσμάτων https://athens.indymedia.org/post/1592715/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License