Χιλή, δολοφονήθηκε στη φυλακή ο αναρχικός Kevin Garrido

Στις 3 Νοεμβρίου 2018, ο σύντροφος Kevin Garrido, ένας νεαρός Αναρχικός επαναστάτης δολοφονήθηκε στη φυλακή Σαντιάγο 1 στη Χιλή.

Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

 

Στις 3 Νοεμβρίου 2018, ο σύντροφος Kevin Garrido, ένας πολύ νεαρός Αναρχικός επαναστάτης δολοφονήθηκε στη φυλακή Σαντιάγο 1 στη Χιλή. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συγγενών και των φίλων του, στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων που μέσα και έξω από τις τερατώδεις φυλακές τον πενθούν με πόνο και επαναστατικά συναισθήματα, μαχόμενοι καθημερινά για την ολοκληρωτική απελευθέρωση. Καταγγέλλουμε το θεσμό της φυλακής που, σε συνενοχή με το κατασταλτικό και τιμωρητικό μηχανισμό του κράτους, προκάλεσε το θάνατο του Συντρόφου Kevin Garrido. Με τα ίδια αισθήματα Οργής και Εκδίκησης βρισκόμαστε στο πλευρό σε όλους και όλες που θα μετατρέψουν αυτό το πένθος σε δύναμη για να αντισταθούνε κα να επιτεθούνε στους δολοφόνους του και τους συνενόχους τους. Σύντροφος Kevin, ΠΑΡΩΝ!

 

Διεθνιστές Σύντροφοι και Συντρόφισσες

από La Inquieta 10/11/2018 11:41 πμ.


Από το Tierray Libertad - Αγώνες για τη Γη και την Ελευθερία:

Στις 3 Νοεμβρίου δολοφονήθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Σαντιάγο 1 ο 21χρονος Κέβιν Γαρρίδο, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 17 ετών, για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε δύο αστυνομικά τμήματα. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Κέβιν δολοφονήθηκε με σουγιά πάνω σε καυγά με συγκρατούμενο του. Ωστόσο, οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας του παραμένουν ασαφείς και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι ερευνώνται για πιθανή ανάμειξή τους στο περιστατικό.

Ο ίδιος ο Κέβιν το Σεπτέμβρη του 2016 σε γράμμα – μανιφέστο που δημοσιεύτηκε, περιέγραφε τις δύσκολες συνθήκες και την παντελή έλλειψη προστασίας της ζωής των κρατουμένων. Έκανε λόγο για βία από σωφρονιστικούς υπαλλήλους προς κρατούμενους αλλά και μεταξύ κρατουμένων, καθώς ο ίδιος ήταν μάρτυρας σε πολλά τέτοια περιστατικά:

Έχω δει κρατούμενους καμένους από βραστό νερό. Έχω δει έναν κρατούμενο να καρφώνει σε άλλον μαχαίρι στο λαιμό, καθώς εκείνος κατέβαινε ήσυχος τη σκάλα (…) Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις κρατούμενους να σκοτώνονται μεταξύ τους, δεδομένου ότι όλοι βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα, ούτε είναι ευχάριστο να πρέπει να κυκλοφορείς με μαχαίρι, όταν βγαίνεις σε μία αυλή με 200 έγκλειστους”.

Αν και πολλά ηλεκτρονικά μέσα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον Κέβιν ως αναρχικό, δεδομένου ότι είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους, ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του οικο-εξτρεμιστή.

www.tierralibertad.com

από προς τους διεθνιστές συντρόφους και συντρόφισσες 04/02/2019 8:40 μμ.


Μετά από λίγο ψάξιμο σχετικά με τον Kevin Garrido, και με αφορμή την αφιέρωση της κανιβαλίστικης ενέργειας στον αγ.διονυσιο από την εικονοκλαστική βλακεία στην μνήμη του βρήκα την εξής τοποθέτηση σχετικά με το εν λόγω άτομο :

https://325.nostate.net/2018/11/07/algunas-aclaraciones-necesarias-sobre-los-posicionamientos-de-algunes-anarquistas-ante-la-muerte-en-prision-de-kevin-garrido/

Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο σχολιάζει το γεγονός ότι μετά τον θάνατο του Garrido πολλοί βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν σαν αναρχικό αγωνιστή. Ο ίδιος ο Κέβιν γράφει ότι «λανθασμένα με αποκαλούν αναρχικό», και παρόλο που αργότερα εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του με αναρχικούς κρατούμενους, εκφράζει και την υποστήριξη του στην εκο-εξτρεμιστική τάση, η οποία όχι μόνο απέχει από τις αναρχικές πρακτικές και αναρχική ρητορική, υιοθετώντας εξουσιαστικές και δογματικές θέσεις, αλλά έχει επιτεθεί και σε αναρχικούς (sic).

Και εδώ εμφανίζεται η εξής ενδιαφέρουσα πληροφορία στο άρθρο :

Εκο-εξτρεμιστικές ομάδες έχουν αναλάβει την ευθύνη για βόμβα στην κατάληψη Che στο μεξικό, καθώς και για την δολοφονία 2 ορειβατών, και της Lesvy Rivera (στο μεξικό και αυτά), μεταξύ άλλων ενεργειών.

(Λίγες παραπάνω πληροφορίες για τα σκηνικά https://itsgoingdown.org/nothing-anarchist-eco-fascism-condemnation/ και https://itsgoingdown.org/mexico-unam-femicide/)

Το άρθρο ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σκοπό να «σπηλώσει» την μνήμη του Kevin, ούτε  ότι λόγω αυτής της διαφοροποίησης υπάρχει η οποιαδήποτε υπονοια χαράς για τον θάνατο του, αλλά αναδεικνύει αυτό που ο ίδιος ο Kevin είχε ξεκαθαρίσει : o Kevin Garrido δεν ήταν αναρχικός.

ΥΓ : Οι εκοεξτρεμιστές, και αυτά που γράφουν στις αναλήψεις ευθύνης τους, έχουν όση σχέση με την αναρχία έχει και το ISIS. Χωρίς κανένα περιθώριο αμφισήτησης :

[W]e take responsibility for the homicide of another human in University City on May 3rd….Much has emerged about that damned thing leaning lifeless on a payphone… ‘that she suffered from alcoholism, that she wasn’t a student, this and that.’ But what does it matter? She’s just another mass, just another damned human who deserved death.”

– 29th Statement of Individualists Tending Toward the Wild (ITS) από το άρθρο https://itsgoingdown.org/nothing-anarchist-eco-fascism-condemnation/

Επίσης σχετικό : https://325.nostate.net/2018/11/24/seek-and-destroy-eco-extremism-everywhere-a-joint-statement-of-individualist-network-and-indonesian-anarchist-black-cross-indonesia/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License