Οι μπαρούφες του ΜέΡΑ-25 του Βαρουφάκη

το νέο πολιτικό κόμμα του Βαρουφάκη τελικά είναι μπαρούφα, ταξική ανάλυση θέσεων και εκλογικού προγράμματος

Ο Βαρουφάκης ίδρυσε το κόμμα ΜέΡΑ-25 (DiEM-25) που υπόσχεται λέει προστασία από "τον ταξικό πόλεμο ενάντια στη μισθωτή εργασία που εξαπέλησε η τρόικα". Για να δούμε τί μπαρούφες λέει στις θέσεις του και το εκλογικό του πρόγραμμα:

"ενισχύουν την δημιουργική επιχειρηματικότητα" https://mera25.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-25/

αμέσως-αμέσως ήδη από τις πρώτες παραγράφους το κόμμα διακκυρήτει τη στήριξή του στη "δημιουργική επιχειρηματικότητα" δηλαδή στους αστούς και το καπιταλισμό. Άρα αριστερό κόμμα δεν είναι, στη καλύτερη περίπτωση θα μπορούσες να το πεις μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία.

"Προοδευτικό φόρο επιχειρήσεων με μείωση του φόρου των (λίγων) μεγάλων επιχειρήσεων από 29% σε 26%, των μεσαίων επιχειρήσεων σε 20% και των μικρών σε 15%"

μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις! ολέ-ολέ ναι αυτό είναι σοσιαλισμός! μάλλον μας κοροϊδεύει κανονικότατα ο Βαρουφάκης...

"«ταβάνι» για το σύνολο των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων το 50% των κερδών τους"

τι μου λες, όλο καλά πράματα για επιχειρηματίες..

"φορολογική και ασφαλιστική ασυλία για πέντε (5) έτη για τις νεότευκτες μικρές επιχειρήσεις (start-ups)."

είναι γνωστό οτι start-ups ονομάζουν τώρα τα sweatshops, και ο Βαρουφάκης θέλει να μη πληρώνουν φόρο κιόλλας, ρε τι μας λες...

"Το ΜέΡΑ25 θα θεσμοθετήσει (α) την σταδιακή αύξηση κατά 10% ετησίως του κατώτατου μισθού έως ότου αυτός φτάσει στα 800 ευρώ μηνιαίως"

Βαρουφάκη μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει. ΔΕΝ θέλουμε ελάχιστο μισθό. ΔΕΝ θέλουμε "ανθρώπινο καπιταλισμό". ΔΕΝ θέλουμε μεταρρυθμίσεις. Ο ρεφορμισμός είναι κόλπο του συστήματος. Θέλουμε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Θέλουμε ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Θέλουμε ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ. Θέλουμε Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ. Κατάλαβες κύριε Βαρουφάκη τί θέλουμε;

"Το ΜέΡΑ25 καταθέτει Πρόγραμμα Πράσινης Μετάβασης όσον αφορά την ενέργεια"

Κάτι τέτοια για πράσινη οικονομία και πρασινάλογα μας έλεγε και ο ΓΑΠ που τόσο αγαπητός είναι στο λαό που δε τολμά να ξεμυτήσει χωρίς συνοδεία μπάτσων και σωματοφυλάκων.

"φοροαπαλλαγές υπέρ της αντικατάστασης βρώμικων από καθαρές μορφές ενέργειας"

Κι άλλες φοροαπαλλαγές για τους μεγιστάνες. Η καλύτερη οικολογία είναι η κατάργηση του καπιταλισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει οικολογικός καπιταλισμός.

Βλέπουμε λοιπόν οτι ουσιαστικά το ΜέΡΑ-25 του Βαρουφάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ 2.0, το ΠΑΣΟΚ 3.0, άλλη μια έκφανση της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή της αστικής διαχείρησης του καπιταλισμού με "προοδευτικό" προσωπείο, ένα κόλπο των πλουσίων. Οι μάσκες έπεσαν κύριε Βαρουφάκη. Υπάρχουν δυο δυνάμεις σε αυτό το κόσμο: οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Διαλέχτε με ποιούς είστε και πείτε το καθαρά. Ή με τους πλούσιους, ή με τους φτωχούς. Όχι "με τους πλούσιους αλλά προοδευτικός". Είτε τον ρίχνουμε το καπιταλισμό, είτε όχι, δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση, δεν μπορεί να υπάρξει ανθρώπινος καπιταλισμός.

Ο Βαρουφάκης είναι πασιφανές οτι έχει επιλέξει να είναι με τους πλούσιους. Δεν είναι αντικαπιταλιστής. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από μεταλλαγμένους σοσιαλδημοκράτες.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License