Διεθνιστική αντιμιλιταριστική πορεία στην Gorizia (Ιταλία)

Φωτογραφίες από τη σημερινή διεθνιστική, αντιφασιστική και αντιμιλιταριστική διαδήλωση εναντίον του εθνικισμού στην Gorizia της Ιταλίας.

post image

Κατά τη διάρκεια του 1ου παγκοσμίου πολέμου, στη μικρή πόλη Gorizia (στα σύνορα της Ιταλίας με τη Σλοβενία) είχαν γίνει μερικές από τις πιο αιματηρές μάχες αυτής της μαζικής ανθρωποθυσίας των προλετάριων για τα συμφέροντα των αφεντικών.

Σήμερα, 3 Νοέμβρη 2018, επίσημη επέτειο του τέλους του 1ου παγκοσμίου πολέμου, σύντροφοι και συντρόφισσες από την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Κροατία βρέθηκαν μαζί στους δρόμους της Gorizia για να διατρανώσουν την «επανεκκίνηση του αντιμιλιταρισμού» (Rilanciamo l'antimilitarismo!) και να πραγματώσουν στην πράξη την ταξική αλληλεγγύη και τον αγώνα πέρα από σύνορα και κράτη.

Ταυτόχρονα με την πορεία στην Gorizia, πραγματοποιήθηκε και μια ισχυρή αντιφασιστική διαδήλωση στη διπλανή Τεργέστη, ενάντια στους νεοφασίστες της Casa Pound που ήθελαν να γιορτάσουν τη νίκη της Ιταλίας στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο.

Nostra patria è il mondo intero!

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διαδήλωση στη Gorizia.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License