Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»: Αντιφασιστική Πορεία ενάντια στο παρακράτος

Η ελληνική ακροδεξιά από το μακρινό παρελθόν του εθνικισμού βρίσκει πρόσφορο έδαφος -φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας- για να εκφράσει, στο σημερινό ιστορικό πλαίσιο, την αποδυνάμωση ή περιχαράκωση κάθε εξεγερτικής πολιτικής και ιδεολογικής αντίστασης από τα σύγχρονα νεοναζιστικά και αντιφασιστικά ρεύματα που οφείλουν να συγκρουστούν στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού εμφανίζεται κάθε κάθε φασιστική εκδοχή. Την ώρα όπου η ακροδεξιά ρητορική μισαλλοδοξίας και οι εγκληματικές πρακτικές αναπαράγονται όλο και περισσότερο, καμία στάση αναμονής ή εφησυχασμού δεν μπορεί να υπάρξει μπροστά στο τρόπο που υιοθετούνται από την καθεστηκυία τάξη, το βαθύ κράτος και τις παρακρατικές δράσεις των νεοφασιστικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων. Για έναν μαχητικό, εξεγερτικό αντιφασιστικό κίνημα που δεν θα σταθεί αναχωματικά και μόνο απέναντι στις ακροδεξιές και φασιστικές επιθέσεις προς την παγκόσμια κοινωνία, αλλά θα συγκρουστεί δυναμικά με σκοπό την οριστική ήττα τους, μαζί με την ήττα των δολοφόνων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και όσων συγκεκαλυμμένα, ή μη, τη στηρίζουν. Για έναν μαχητικό, εξεγερτικό αντιφασιστικό κίνημα που θα τσακίσει στο δρόμο και σε κάθε γειτονιά το φασισμό και τους φασίστες. Αντιφασιστική Πορεία ενάντια στο παρακράτος Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 / 18:00 / Πλατεία Βικτωρίας Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ» Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

post image

                                                      Αντιφασιστική Πορεία ενάντια στο παρακράτος

                                                 Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 / 18:00 / Πλατεία Βικτωρίας

Η επανεμφάνιση ακροδεξιών, νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ρευμάτων-με ισχυρή εκλογική απεύθυνση όπως τελευταία στη Βραζιλία- στο παγκόσμιο πεδίο καρπώνεται ψήφους και πολιτικό έρεισμα καθώς εκμεταλλεύεται τα αποτελέσματα της παγκόσμιας λαϊκής φτωχοποίησης, της ανεργίας, της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης, της αδιέξοδης ισοπέδωσης αξιών, δημιουργώντας παράλληλα ακραίους θύλακες εκφασισμού εντός των κοινωνιών.

Ακραία εθνικιστικά, νεοφασιστικά μορφώματα -με ανελεύθερα αντιδραστικά χαρακτηριστικά - χρησιμοποιούν τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία αποτελούν την τραγική συνέπεια των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Επενδύοντας με επιτυχία στη φοβική εθνικιστική ρητορική μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας, σεξισμού, ομοφοβίας και ισλαμοφοβίας, εξυπηρετώντας αδηφάγα συμφέροντα στηρίζουν την αδιέξοδη εξαθλίωση των λαών από την παγκόσμια ελίτ, γεγονός που επιτυγχάνεται με το ξεκαθάρισμα των γεωστρατηγικών και οικονομικών λογαριασμών των ιμπεριαλιστικών ΝΑΤΟικών, ή μη, δυνάμεων με τη συνδρομή της παγκοσμιοποιημένης ηγεμονίας του ιδιωτικού κεφαλαίου, αλλά και κάθε μορφής κρατικού.

Η παγκόσμια ολιγαρχική ελίτ γνωρίζει ότι η στάση της ανατροφοδοτεί τις δεξαμενές του εκφασισμού αλλά και πως αν ήθελε να εξαφανίσει πολιτικά και ιδεολογικά το φασισμό, τότε θα έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει τον ίδιο της τον εαυτό. Δίχως καμιά αμφιβολία πορεύονται αντάμα πάνω στα χνάρια του νεοφασιστικού φιδιού που μετατράπηκε, πια, σε λερναία ύδρα.

Στο όνομα της συνέχειας του ελεεινού κράτους και της εξουσίας στη χώρα μας, σε μια πολιτική - οικονομική σχέση συγκοινωνούντων δοχείων, αμφίδρομη και αυτοτροφοδοτούμενη, δόθηκε σανίδα σωτηρίας από το εγχώριο ολιγαρχικό, πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο στο βαθύ κράτος ώστε η επανεμφάνιση του παρακράτους και των μηχανισμών του να αποτελέσει τον πολιτικό και ιδεολογικό χώρο εντός της κοινωνίας για να παρουσιαστεί η λύση μιας «σοβαρής Χρυσής Αυγής» με νέα «κατάλληλα πρόσωπα» και νέους πολιτικούς σχηματισμούς πάντα πρόθυμους να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους.

H ιστορία για το κεφαλαίο, την καθεστωτική ιδεολογία δηλαδή, εκφράζεται μέσα από: τη συνέχεια του κράτους, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, την καταστολή, την ποινικοποίηση του φρονήματος μέσω των τρομονόμων, την περιστολή ατομικών, ανθρώπινων, πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, τον αποκλεισμό ευπαθών και αδύναμων ομάδων, τη διάλυση του συστήματος υγείας, την κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος, τη διαφθορά, το διεμβολισμό της ταξικής συνείδησης και των εργασιακών κεκτημένων, των ανελαστικών μορφών εργασιακής εκμετάλλευσης.

Όλα τα παραπάνω διασυνδεδεμένα υλοποιούν ως πολιτικό θέσφατο το μεγαλοαστικό δόγμα των διαχειριστών τού αστικού πολιτικού συστήματος -μέσα από τον δρόμο του εκφασισμού μέρους της κοινωνίας και των πλέον συντηρητικών κομματιών της- πρέπει να ανατραπούν άμεσα.

Η ελληνική ακροδεξιά από το μακρινό παρελθόν του εθνικισμού βρίσκει πρόσφορο έδαφος -φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας- για να εκφράσει, στο σημερινό ιστορικό πλαίσιο, την αποδυνάμωση ή περιχαράκωση κάθε εξεγερτικής πολιτικής και ιδεολογικής αντίστασης από τα σύγχρονα νεοναζιστικά και αντιφασιστικά ρεύματα που οφείλουν να συγκρουστούν στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού εμφανίζεται κάθε κάθε φασιστική εκδοχή.

Την ώρα όπου η ακροδεξιά ρητορική μισαλλοδοξίας και οι εγκληματικές πρακτικές αναπαράγονται όλο και περισσότερο, καμία στάση αναμονής ή εφησυχασμού δεν μπορεί να υπάρξει μπροστά στο τρόπο που υιοθετούνται από την καθεστηκυία τάξη, το βαθύ κράτος και τις παρακρατικές δράσεις των νεοφασιστικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων.

Για έναν μαχητικό, εξεγερτικό αντιφασιστικό κίνημα που δεν θα σταθεί αναχωματικά και μόνο απέναντι στις ακροδεξιές και φασιστικές επιθέσεις προς την παγκόσμια κοινωνία, αλλά θα συγκρουστεί δυναμικά με σκοπό την οριστική ήττα τους, μαζί με την ήττα των δολοφόνων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και όσων συγκεκαλυμμένα, ή μη, τη στηρίζουν.

Για έναν μαχητικό, εξεγερτικό αντιφασιστικό κίνημα που θα τσακίσει στο δρόμο και σε κάθε γειτονιά το φασισμό και τους φασίστες.

Αντιφασιστική Πορεία ενάντια στο παρακράτος

Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 / 18:00 / Πλατεία Βικτωρίας


                                                             Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

                        Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

                                              Επικοινωνία με την συλλογικότητα: masovka@espiv.net

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License