Πετρέλαια στην Ήπειρο & Αιολικά στα Άγραφα

Ενημέρωση, συζήτηση και προτάσεις σχετικά με δράσεις για την αποτροπή και ματαίωση των δρομολογημένων σχεδίων για γεωτρήσεις στην Ήπειρο και αιολικά πάρκα στα Ανατολικά Άγραφα.

Ανοίγω, καταρχήν, αυτό το λήμμα για να παρακινήσω να γίνει μια εκτενής ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες γεωτρήσεις στην Ήπειρο και τα αιολικά στα Άγραφα, από κάποιον που είναι περισσότερο καταρτισμένος στα δύο αυτά θέματα.

Επιπλέον, για να γίνει μια πληροφόρηση για τυχόν κινητοποιήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, καθώς και για να κατατεθούν ιδέες για μελλοντικές δράσεις και συσχέτιση με τις τοπικές κοινωνίες.

Ευχαριστώ, καλή δύναμη σε όλους.


Η πολυεθνική Repsol και η Energean Oil & Gas έχουν αναλάβει την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή, σε μία έκταση 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει ποτάμια, προστατευόμενες περιοχές και εθνικά πάρκα. Ήδη γίνονται οι πρώτες έρευνες: γεώτρηση και τοποθέτηση εκρηκτικών σε βάθος λίγων μόλις μέτρων, για τις ανάγκες των σεισμικών ερευνών. Μόνο στα πρώτα 500 χιλιόμετρα, θα γίνουν 11.500 τέτοιες εκρήξεις, που εκτός από την επιβάρυνση στο περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και σεισμική δραστηριότητα.

από .... 02/11/2018 11:07 πμ.


Υπαρχει μια κινηματική συλλογικοτητα στην Αθήνα που ασχολειται με τα πετρελαια. Θα βρειτε αρκετές πληροφοριες στο μπλογκ της http://ath-stop-mining.blogspot.com/. Πολλες πληροφοριες θα βρειτε και στο μπλογκ αυτης της πρωτοβολιας απο τα Γιαννενα που παλευουν το ζητημα και τοπικά https://savepirus.gr/

από @νάρχας 03/11/2018 10:53 μμ.


θέλουν να τοποθετήσουν και στο όρος περγαντή στην αιτωλοακαρνανία

...

από ... 04/11/2018 11:59 πμ.


Το μπλογκ της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων http://ath-stop-mining.blogspot.com/

από ... 04/11/2018 12:03 μμ.


To μπλογκ της πρωτοβουλίας savepirus

https://savepirus.gr/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License