Τη Δευτέρα 29/10 έπειτα από την πραγματοποίηση μαθητικής πορείας στην οποία καλούσε και η συνέλευση μαθητών/τριών από τον α/α χώρο, ο κύριος όγκος της κατευθύνθηκε προς το Πάντειο για την προγραμματισμένη διαδικασία του συντονιστικού μαθητών. Η εν λόγω διαδικασία στιγματίστηκε από την επιβαλλόμενη μονοπώληση του χώρου και του λόγου από την ΚΝΕ.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιφρουρήσεις των ΚΝΑΤ αποπειράθηκαν να αποκλείσουν την ΣΜΑΑ λέγοντάς τους ότι θα μιλήσουν στη σειρά τους. Όταν κατάφεραν να πάρουν τον λόγο από την μονοδιάστατη ρητορεία των απογόνων του Στάλιν, κατήγγειλαν το πραξικοπηματικό κλίμα που επικρατούσε τόσο στην εν λόγω διαδικασία όσο και στη διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία ό,τι δημοσιεύουν διαγράφεται. Στο ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξε μια διαρκής φίμωση του λόγου των αναρχικών μαθητών/τριών μέσω συνθημάτων, κατάσταση που κλιμακώθηκε με την αρπαγή του μικροφώνου και την απρόκλητη επίθεση προς εκείνους/ες με κράνη, μπουνιές με κοκάλινα γάντια και παλούκια. Το γεγονός αυτό της βίαια κυριαρχικής στάσης από πλευράς της ΚΝΕ παρακίνησε την εκδήλωση δράσεων ανάκτησης του δημόσιου χώρου και στοχοποίησης εξουσιαστικών πρακτικών. Έτσι λοιπόν, χθες 30/10 βρήκαμε κάποια μέλη της ΠΚΣ Παντείου με σκοπό να ζητήσουμε εξηγήσεις για την επίθεση στους μαθητές/μαθήτριες συντρόφους μας, καθώς και να τους υπενθυμίσουμε ότι ολοκληρωτικές και τραμπούκικες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές. Εκείνοι απάντησαν με ειρωνείες, φορώντας παράλληλα κράνη και μπουφάν μηχανής, που φανέρωσαν τη διάθεσή τους απέναντι σε κάθε προσπάθεια διαλόγου. Η μόνη όμως διαλεκτική σχέση, όπως έχει φανερωθεί ανά τα χρόνια των κοινωνικών αγώνων, που μπορεί να υπάρξει μεταξύ σταλινικών και αναρχικών ενέχει την βίαιη σύγκρουση. Ένα κομμάτι αυτής της πολεμικής αντιπαλότητας ήταν και το χθεσινό περιστατικό, όπου προβήκαμε στην εκδίωξή τους από τον χώρο του πανεπιστημίου.

Τι είναι όμως το ΚΚΕ και ποιός ο ρόλος του διαχρονικά στα κοινωνικά τεκταινόμενα ;

Εκ φύσεως, ως ένας ακόμα κομματικός μηχανισμός με πλειοψηφικές διαδικασίες και θεμελιωμένες σχέσεις εξουσίας, αναπαράγει και διαιωνίζει τις αξίες ενός ολοκληρωτικού για το άτομο πολιτισμού, αξίες όπως η ανάθεση-εξάρτηση και ο στραγγαλισμός κάθε έκφανσης της ατομικής βούλησης και δημιουργίας. Η έκφραση αυτών των αντιλήψεων ενσαρκώνεται στο πρόσωπο κάθε υποταγμένου κνίτη που δέχεται εντολές και επενεργεί άκριτα, με απονεκρωμένο κάθε αίσθημα αυθορμητισμού. Ένα κόμμα με μακρά παράδοση στη ρουφιανιά και τρανταχτό παράδειγμα τη συμπλοκή και τα μετέπειτα βασανιστήρια στο χημείο το 1985 που ακολούθησε η παράδοση αναρχικών συντρόφων/ισσών στους μπάτσους, κερδίζοντας έτσι επάξια το προσωνύμιο των ΚΝΑΤ. Παρόμοια τακτική εφάρμοσαν και τον Νοέμβρη του 2015, με την βίαιη εκκένωση της κατάληψης προσφύγων/μεταναστών στο εργατικό κέντρο Μυτιλήνης με σκοπό να επιβάλλουν το δικό τους καθεστώς διαχείρισης του κτιρίου. Τον ρόλο των μπάτσων έχουν επίσης αναλάβει σε ποικίλα συγκρουσιακά γεγονότα που έχουν προκύψει εντός των κοινωνικών αγώνων, με κορυφαία τους στιγμή ως υπερασπιστές του καθεστώτος την περιφρούρηση της βουλής το 2011.

Η έκδηλη μικροαστική τους κουλτούρα, οι πατριαρχικές αξίες και η υποστήριξη της εξελικτικής λογικής στο ζήτημα της ταυτότητας φύλου και της παραδοσιακής μορφής των κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων, η πουριτανική ηθική που εχθρεύεται την ύπαρξη της διαφορετικότητας, του "μη ομαλού" και την εκτροπή από την κυρίαρχη ορθολογική αφήγηση συνοψίζουν κάποιες από τις θέσεις αυτού του σταλινικού μορφώματος στο δημόσιο διάλογο. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αισχρή ρητορεία που παρήγαγε το ΚΚΕ σχετικά με το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Η στήριξη απόψεων που θέτουν την ομοφυλοφιλία σε ένα πλαίσιο ανωμαλίας και αρρώστιας, που μολύνει τα άτομα μέσω των προβαλλόμενων προτύπων, ορίζει το εν λόγω κόμμα ως υπαρκτό εχθρό της μοναδικότητας και της ανομοιομορφίας. Παράλληλα, καταδικάζει οποιαδήποτε ακηδεμόνευτη δράση ως προβοκάτσια, ως πρακτικές ενάντιες στο λαϊκό συμφέρον.

Υπέρμαχοι της εθνικής ενότητας, προασπιστές όλων των κρατικών μηχανισμών και βασικοί συντηρητές της αξιακής σαπίλας του εθνικού κορμού, θα σημαίνουν για πάντα την καταστολή σε κάθε εξεγερτική διάθεση.

Απέναντι στην προσπάθεια ηγεμονίας του δημόσιου χώρου και των επαναστατικών διαδικασιών, εμείς προτάσσουμε την άμεση δράση και την αυτοοργάνωση των αρνήσεών μας. Την συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, αρνούμενοι την απομόνωση ή την ανάθεσή τους σε γνωστικούς και ειδήμονες.

                                  ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΖΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΠΑΝΤΕΙΟΥ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License