Εμπρός για ένα ακηδεμόνευτο ταξικό μέτωπο φοιτητών - νέων - ανέργων - εργαζομένων ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά

Κάλεσμα στήριξης της διακλαδικής απεργίας από τα κάτω στις 1/11, από το Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής.

post image

Μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης το εργασιακό περιβάλλον έχει απορρυθμιστεί πλήρως, με απώτερο σκοπό να διασωθεί επιτυχώς το ντόπιο και το διεθνές κεφάλαιο μέσα από την οξυμένη ταξική αφαίμαξη των από τα κάτω, οι οποίοι καλούνται να αποπληρώσουν εξ ολοκλήρου τη ζημιά της κρίσης κι έτσι να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ για τα καλά. Η ανεργία χτυπάει κόκκινο, με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά στους νέους, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά των εκδικητικών απολύσεων και της άρνησης της καταβολής των δεδουλευμένων από την εργοδοσία. Οι μισθοί συμπιέζονται προς τα κάτω, τα επιδόματα ψαλιδίζονται διαρκώς και οι εργαζόμενοι καλούνται να προσαρμοστούν σε ελαστικές και εντατικοποιημένες εργασιακές συνθήκες, χωρίς σταθερά ωράρια, με ελάχιστες ή και καθόλου άδειες, απλήρωτες υπερωρίες, μηδαμινά μέτρα ασφαλείας και χωρίς ένσημα επί των πλείστων. Συν τοις άλλοις, η εργασία τις Κυριακές, αλλά και οι δυτικοφερμένες φόρμουλες ξεζουμίσματος των εργαζομένων όπως οι Λευκές Νύχτες και οι Black Fridays αποτελούν δυσβάσταχτο βραχνά στις πλάτες τους. Την ίδια ώρα, τα προγράμματα μαθητείας ή αλλιώς απλήρωτης εκπαίδευσης κερδίζουν συνεχώς χώρο στην εργασιακή πραγματικότητα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πιο ισχυρός μοχλός πίεσης των εργαζομένων προς τα αφεντικά, δηλαδή η απεργία, τίθεται στο στόχαστρο βάσει των μνημονιακών ρυθμίσεων, καθώς πλέον απαιτείται η συγκατάθεση του 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών ενός σωματείου για να κηρυχθεί απεργία, καθιστώντας την στην ουσία ανέφικτη.

Απέναντι στη λογική της εξατομίκευσης, της μανίας για τη συμπλήρωση και την ανανέωση του βιογραφικού με ατελείωτα σεμινάρια, ημερίδες, μεταπτυχιακά, έξτρα πτυχία ή βεβαιώσεις τεχνικών γνώσεων και εθελοντισμό, καθώς και του αχαλίνωτου ανταγωνισμού, εμείς αντιπαρατάσσουμε τους συλλογικούς αγώνες στη βάση των κοινών μας ταξικών συμφερόντων. Αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος θα αρπάξει τη θέση του άλλου ή για το ποιος θα παίρνει δυο ψίχουλα παραπάνω, πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας ως ένα συλλογικό σώμα που έχει κοινά υλικά συμφέροντα και ανάγκες, κοινούς ταξικούς εχθρούς, και να σηκώσουμε το γάντι της μαχητικής αντίστασης σε αυτούς που μας καταπιέζουν και κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε με την εργασία μας. Ο κατακερματισμός του συλλογικού μας σώματος είτε ως φοιτητών είτε ως εργαζομένων συμφέρει μόνο τα αφεντικά και το κράτος.

Επειδή επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά και ακηδεμόνευτα για την υπεράσπιση των ταξικών μας συμφερόντων, καλούμε σε στήριξη της απεργιακής πορείας στις 1 Νοεμβρίου, 12:00 στην Καμάρα. Η διακλαδική αυτή πανελλαδική απεργία καλείται από σωματεία βάσης και πρωτοβάθμια σωματεία και είναι οργανωμένη από τα κάτω, δηλαδή μέσα από οριζόντιες διαδικασίες και μακριά από κομματικούς πατερναλισμούς και γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία το κεφάλαιο αναδιαρθρώνεται με επιθετικούς όρους απέναντι στη χειμαζόμενη κοινωνική βάση, ως μέρος της οποίας λογαριάζουμε και τους εαυτούς μας, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη συγκρότησης ενός ακηδεμόνευτου ταξικού μετώπου φοιτητών-νέων-ανέργων-εργαζομένων ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά, για την ανασυγκρότηση των ταξικών μας αντιστάσεων και τη συλλογική προάσπιση των ταξικών μας συμφερόντων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΙΕΡΙΣΜΟ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΜΑΣ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

12:00, ΚΑΜΑΡΑ

* Στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής

mail επικοινωνίας: eleutheriakosxhmafilolosofikhs@espiv.net

fb: facebook.com/eleutheriakosximafilosofikisauth

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License