Πρόταση για ίδρυση Κόμματος Αναρχικών και Ελευθεριακών Κομμουνιστών (ΚΑΕΚ) με σκοπό το δημοψήφισμα για αλλαγή πολιτεύματος

Χρειαζόμαστε ένα Κόμμα Αναρχικών και Ελευθεριακών Κομμουνιστών (ΚΑΕΚ) για να ξέρουμε από τις ψήφους πόσοι είμαστε και για να μπορούμε να μιλάμε στη κοινωνία και στις εφημερίδες, με τελικό σκοπό τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για αλλαγή πολιτεύματος και κατάργηση ατομικής ιδιοκτησίας.

Όλες οι πολιτικές ιδεολογίες έχουν και το κόμμα τους, με μία εξαίρεση: τον αναρχισμό. Δεν υπάρχει όμως λόγος να μην έχουμε ένα Κόμμα Αναρχικών και Ελευθεριακών Κομμουνιστών (ΚΑΕΚ).

Το Κόμμα Αναρχικών και Ελευθεριακών Κομμουνιστών δεν δρα ενάντια στις αρχές του αναρχισμού αν δεν κυβερνήσει. Ο αναρχισμός λέει να μην εξουσιάζεις, όχι να μη φτιάξεις κόμμα.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα για να ξέρουμε από τις ψήφους πόσοι είμαστε και για να μπορούμε να μιλάμε στη κοινωνία και τις εφημερίδες.

Το Κόμμα Αναρχικών και Ελευθεριακών Κομμουνιστών θα έχει ένα πολύ απλό μανιφέστο: ο καθένας θα μπορεί να γίνει μέλος δωρεάν, οι αποφάσεις του κόμματος θα λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά με ομοφωνία, το κόμμα θα έχει ως σκοπό τη συνεχή αντιπολίτευση και δηλώσεις περί της ιδεολογίας του αναρχισμού και ελευθεριακού κομμουνισμού, στη περίπτωση που το κόμμα μπει στη βουλή τότε όλα τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης και του μισθού των βουλευτών θα δίνονται σε ορφανοτροφεία, και στη περίπτωση που το κόμμα κερδίσει τις εκλογές και βγει κυβέρνηση τότε το μοναδικό του νομοθετικό έργο θα είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αλλαγή του πολιτεύματος και τη κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας.

Το πολίτευμα που θα προτείνει το κόμμα θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις αρχές του αναρχισμού και του ελευθεριακού κομμουνισμού: Κατάργηση των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας και αντικατάστασή τους από ένοπλες μιλίτσιες πολιτών στις οποίες θα συμμετέχουν με κλήρωση όσοι πολίτες δηλώσουν ενδιαφέρον, κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής χωρίς αποζημίωση, άμεση αναδιανομή πλούτου από τους πλουσιότερους στους φτωχότερους μέχρι όλοι να είναι οικονομικά ίσοι, δημιουργία λαϊκών συνελεύσεων σε κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε γειτονιά που θα βγάζουν αποφάσεις με ομοφωνία και θα διαχειρίζονται τα μέσα παραγωγής, οι συνελεύσεις θα στέλνουν με κλήρωση άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους σε κεντρικές συνελεύσεις σε επίπεδο δήμου και νομού, οι βουλευτές στη βουλή θα αντικατασταθούν από άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους που θα βγαίνουν με κλήρωση από τις κεντρικές συνελεύσεις των δήμων και των νομών, μετά από κάθε συνεδρίαση της βουλής θα μπαίνουν στη βουλή με κλήρωση όποιοι πολίτες δηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι όσους χωράνε στη βουλή και θα λένε τη γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα θέλουν με ταυτόχρονη τηλεοπτική μετάδοση, κάθε λαϊκή συνέλευση θα στέλνει στις κεντρικές συνελεύσεις και στη βουλή κατάλογο με τις οικονομικές ανάγκες που έχει αλλά δεν μπορεί να καλύψει και αυτοί οι κατάλογοι θα προωθούνται στις συνελεύσεις των περιοχών που διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα παραγωγής για τη κάλυψη των αναγκών αυτών.

Το όνομα του νέου πολιτεύματος που θα αντικαταστήσει το κράτος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα είναι: Ελληνική Αναρχική Ελευθεριακή Κομμουνιστική Συνομοσπονδία Λαϊκών Συνελεύσεων (επίσης επίσημο όνομα σε σύντομη μορφή θα είναι το: Ελληνική Αναρχική Κομμούνα).

Μετά το πέρας του δημοψηφίσματος η μόνη νομοθετική πράξη της αναρχικής κυβέρνησης θα είναι το πέρασμα της νομοθεσίας για τη κατάργηση του κράτους και την αντικατάστασή του από το νέο πολίτευμα όπως περιγράφηκε παραπάνω.

από α 31/10/2018 8:14 μμ.


βγάλε ένα κάλεσμα να συναντηθουν όσοι συμφωνούν .Ειναι απλα τα πραγματα.

α

από α 01/11/2018 1:50 μμ.


αυτό που λες δεν γίνεται γιατί υπάρχει το σύνταγμα. δεν μπορείς να καταργήσεις το κράτος με νομοθετική πράξη ή με δημοψήφισμα. γενικά έχεις πολύ διάβασμα να ρίξεις για να κάνεις μία πρόταση για το πως να ρίξεις το σύστημα από μέσα και λογικά η πρόταση που θα κάνεις θα είναι και πολιτικά λάθος.

από Ξερναω 01/11/2018 8:05 μμ.


Ρε πάτε καλά , οι αναρχικοί είναι κατά του κοινοβουλευτισμού. Εκτός και αν πρεπρέ να προσαρμοστούμε στην εποχή και να κάνουμε κομμα. Είναι αδιανόητο το τι λεγέτε εδώ πέρα . ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΉ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ....Σιγά μην συνεργαστουμε και με τους θεσμούς.. λιγο σοβαρότητα έλεος πια

από Οργανώσετε το 02/11/2018 2:39 μμ.


Αν το έχετε αποφασίσει πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και στήριξη από όλο τον αναρχικό χώρο αναρχοκομ και μη στην αρχή τουλάχιστον.

από να μας 03/11/2018 1:51 μμ.


πεθανετε στα γελια; 


Ο κάθε πικραμένος και πολιτικά αγράμματος ή <<τρόλ>> βρίσκει βήμα στη μεγάλη αγκαλιά του Ίντυ.Ας μιλήσουμε πολιτικά.Η πρόταση μου είναι να αναζητήσουμε άλλους πλανήτες εκτός γης ώστε να βρούμε ελευθεριακά όντα ώστε να φτιάξουμε Αναρχική Κοινωνία δίχως την βία που εμπεριέχει η Επανάσταση. Αλληλέγγυους αναρχικούς χαιρετισμούς.

από αναρχικα 05/11/2018 12:35 μμ.


εχουν υπαρξει στη  ιστορια.Το τελευταιο ηταν το 2001 στην Ουκρανια.Τα παλαιοτερα ειχαν εντονη δραση κανοντας μηνυσεις.Εγω ειμε υπερ.Οπως ειπε σκοπος του θα ναι να καταργησει το κρατος

από βαρελιού 05/11/2018 3:39 μμ.


Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτό το μέσο;

Είναι τεράστια η ευθύνη της ΔΟ για αυτή την κατάντια.

Όποιος γουστάρει, μπαίνει και τρολάρει. 

Έχει καταντήσει το indymedia η χαρά του ασφαλίτη, του προβοκάτορα και του τρολά.

Αν θέλει ο "Πέτρος Φανής" να ιδρύσει κόμμα, ας πάει σε μια από τις δεκάδες συνελεύσεις αναρχικών να το προτείνει. 

Αντιπληροφόρηση και πράσσειν άλογα

από να μας 05/11/2018 7:40 μμ.


κάνουν να αυτοκτονήσουμε

από Εξυπνάκιας 05/11/2018 9 μμ.


Ρε παιδιά, αυτά έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Ο καπιταλισμός και το κράτος δεν ανατρέπονται με νόμιμσ μέσα. Τα περί δημοψηφίσματος είναι άκυρα. Τώρα για να απευθυνθούμε σε περισσότερο κόσμο υπάρχουν κι άλλα μέσα εκτός από τα κοινοβουλευτικά.

από @ 05/11/2018 11:20 μμ.


Για να ιδρύσεις κόμμα θα πρέπει να το δηλώσεις στον Άρειο Πάγο μαζί με όλα τα σχετικά (όνομα, έδρα, έμβλημα) και το καταστατικό ή την ιδρυτική διακήρυξη του πολιτικού κόμματος, που να υπογράφεται τουλάχιστο από 200 πολίτες με δικαίωμα ψήφου. Το κόμμα σου θα οφείλει να υπηρετεί τη δημοκρατία και να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Εάν το καταστατικό περιέχει ως τελικό στόχο την κατάργηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν θα εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο, αφού είναι και ποινικό αδίκημα.

Το δημοψήφισμα επίσης θα κοβόταν επί τοπου από το ΣτΕ ή οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο και τα μέλη του κόμματος θα διώκονταν ποινικά.

από περιεργος 07/11/2018 9:36 πμ.


https://www.worldsocialism.org/spgb/ Τετοιο κομμα υπαρχει στην Αγγλια κ μαλιστα απο το 1904.Θελει την καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας κ του κρατους.Αν ψαξετε στην ιστοσελιδα θα βρειτε κ κειμενα στα ελληνικα.Μπορει όποιος θελει να ερθει σε επαφη κ να ρωτησει.

από ιαγορας 08/11/2018 12:38 πμ.


πατε καλα; φως φαναρι οτι ειναι τρολια. Αφου δεν το εκοψε η ΔΟ για οποιοδηποτε λογο, αφηστε το χωρις απαντησεις να χαθει στο αρχειο.

ακομη και ασφαλιτης μπορει να το εγραψε που βαριοταν στη δουλεια και ειπε να μας τρολλαρει για να γελασει λιγο.

εδω ο Πετρος ο Φανης (ωραιο ονομα) μεχρι και συντομη μορφη του ονοματος του κρατους προτεινε, "Ελληνικη Αναρχικη Κομμουνα". Μονο για την καταληξει στις ιστοσελιδες δε μας ειπα αν θα παραμεινει σε gr και τι εθνικοτητα θα αναγραφεται στις ταυτοτητες. Ισως αναρχελληνας.

σοβαρα τωρα, ας σταματησουμε τις απαντησεις να χαθει αυτο το ποστ και το ιδιο να γινεται με αλλα τετοιου τυπου. Ξεφτιλιζουμε τελειως το μεσο. Και για οποιον νεο στο κινημα εχει τετοιου ειδους αποριες, ας ανοιξει κανα βιβλιο ή να διαβασει κανα συλλογικο κειμενο, ευτυχως υπαρχουν πολλα. Επισης μπορει να συζητησει καλλιστα με συντροφους/ισσες σε συνελευσεις και οχι μονο. Με συζητησεις τυπου φεισμπουκ δεν προχωραμε μπροστα.

από ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ 08/11/2018 9:05 μμ.


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΣΜΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ.

ΟΤΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ INDYMEDIA ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ Η ΔΟ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

από Ρε 10/11/2018 12:55 μμ.


Και το ΚΚΕ έχει στόχο να καταργήσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Αυτό που γράφτηκε ήταν ανακρίβεια και το ΚΚΕ θέλει να καταργήσει το πολίτευμα και η Χρυσή Αυγή. 

από @ 10/11/2018 7:51 μμ.


Το ΚΚΕ και η ΧΑ ακολουθούν λογικές εξουσιαστικές, είναι καλά δικτυομένες με διάφορα κομμάτια της άρχουσας τάξης και ακολουθούν τη δική τους ιστορική πορεία.

Το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε μετά την πτώση της χούντας για ξεκάθαρους πολιτικούς και ιστορικούς λόγους. Η ΧΑ ακολούθησε άλλες τακτικές, έδεσε σχέσεις με επιχειρηματικότητα και υπόκοσμο και παρόλα αυτά  δικάζεται αυτή τη στιγμή. Εάν θέλεις να συνάψεις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πελατειακές σχέσεις, να έχεις έναν πρόεδρο και μια ιεραρχία, έστω και συμβολική, που θα μηλάει σε κανάλια και σποτάκια για να πάρει ψήφους και να μπει στη βουλή, πάω πάσο, αλλά δεν θα σου έχει μείνει τίποτα πια το αναρχικό. Είναι μια σπατάλη ενέργειας και υπάρχει τεράστιο ρίσκο να σε φάει το σύστημα και να καταντήσεις ως μια νέα Αντ.αρ.συ.α. Μόνο εάν κατέβαινε ως κόμμα ο Ρουβίκωνας θα μπορούσε, με την κάλυψη που έχει πάρει από τα ΜΜΕ, να σηκώσει λίγο ενδιαφέρον και να πάρει με τη μία πάνω από 3%, αλλά θα έβρισκε πάρα πολλά νομικά και πολιτικά εμπόδια και δεν θα ήθελα να ζήσω μια τέτοια μέρα, προσωπικά.

από 123 11/11/2018 6:49 μμ.


Ή κοινωνία δεν καταλαβαίνει από εξωκοινοβουλευτικής αν θέλεις να απευθυνθείς στην κοινωνία πρέπει να το κάνεις με τον καθιερωμένο τρόπο μόνο έτσι θα σε ακούσουν και θα σε πάρουν στα σοβαρά. Θες να ξεκινήσεις μια αλλαγή ή απλά θες να περιμένεις και να ονειρεύεται ή επανάσταση θα έρθει από μόνη της;

από που εχει φαει 12/11/2018 12:27 μμ.


ο α/α χωρος ειναι ανυπολογιστη που ειναι στην παρανομια και ακολουθει συμμοριτικες πρακτικες.Αμα νομιμοποιουμασταν και ξεκινουσαμε μηνυσεις και φερναμε σκανδαλα στο φως και τους <<φτηναμε>> στη μαπα τους δημοσιογραφους και τα λοιπα τσιρακια στις συνεντευξεις θα κερδιζαμε πολλα..

από Red Αντιφασίστας 12/11/2018 4:29 μμ.


Για το ηλίθιο επιχείρημα για την ταύτιση Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ , δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος συνειδητοποιημένος άνθρωπος. Εξάλλου ο αντικομμουνισμός πληρώνεται από την Ε.Ε. για ακριβώς αυτό, την άθλια και ανιστόρητη θεωρια των 2 άκρων που στην ουσία βγάζουν λάδι τον φασισμό ποινικοποιώντας τη δράση των κομμουνιστών. Το γεγονός ότι το κοινοβούλιο είναι ένας αστικός θεσμός δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν μπορεί ν’ αξιοποιηθεί για τους σκοπούς του προλεταριάτου. Οι κομμουνιστές συμμετέχουν σ’ αυτούς τους θεσμούς μόνο για να βοηθήσουν απ’ τα μέσα το προλεταριάτο να τους καταστρέψει (βλέπε το παράδειγμα του Λήμπκνεχτ στη Γερμανία, των Μπολσεβίκων στην Τσαρική Δούμα, στο «Δημοκρατικό Κοινοβούλιο», στο «Προ-Κοινοβούλιο» του Κερένσκυ, στην Συντακτική Συνέλευση και στις τοπικές Δούμες και τελευταία το παράδειγμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών).Αυτή η κοινοβουλευτική δραστηριότητα (που περιλαμβάνει βασικά την επαναστατική προπαγάνδα απ’ το βήμα του κοινοβουλίου, το ξεσκέπασμα του αντιπάλου, το ιδεολογικό ανέβασμα των μαζών – που ειδικά οι πιο καθυστερημένες είναι αιχμάλωτες του κοινοβουλευτισμού κλπ.), θα πρέπει να υποτάσσεται απόλυτα και εξ’ ολοκλήρου στους σκοπούς και τα καθήκοντα της εξω-κοινοβουλευτικής πάλης. Η συμμετοχή σε εκλογικές καμπάνιες και η επαναστατική προπαγάνδα απ’ το βήμα του κοινοβουλίου έχουν ιδιαίτερη σημασία για το κέρδισμα των εργαζομένων και ιδίως εκείνων των στρωμάτων που είναι τα λιγότερο πολιτικοποιημένα. Αν οι Κομμουνιστές πετύχουν να πάρουν μια πλειοψηφία σε κάποιο δήμο ή κοινότητα (όπως ο Πελετίδης στη Πάτρα για παράδειγμα), τότε θα πρέπει α) να κάνουν αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία, β) να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, γ) να δείχνουν με κάθε ευκαιρία τα εμπόδια που βάζει η αστική εξουσία σε κάθε σημαντικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων, δ) στη βάση αυτή ν’ αναπτύσσουν την πιο οξεία επαναστατική προπαγάνδα χωρίς να φοβούνται τη σύγκρουση με την κρατική εξουσία και ε) αν έχουν τη δυνατότητα, ν’ αντικαθιστούν την τοπική διοίκηση μ’ ένα τοπικό εργατικό συμβούλιο. Η δραστηριότητα των Κομμουνιστών στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι μέρος της γενικής εργασίας για την αποσταθεροποίηση του καπιταλιστικού συστήματος.

από ΛΚΕ-λμ 13/11/2018 4:34 μμ.


μόνο που η αναρχία δεν είναι ιδεολογία, είναι η τάση ενάντια σε κάθε ιδεολογία. Δες όποιο πολιτικο-κοινωνιολογικό λεξικό για το τι σημαίνει ιδεολογία, να καταλάβεις. Ιδεολογία έχει κάποιος που έχει άποψη ως προς την εξουσία και πως μοιράζεται, διαμορφώνεται, τις δομές της εξουσίας. Το δε κόμμα είναι μορφή πολιτικής οργάνωσης, με βάση την ιδεολογία, με συγκεκριμένη ιεραρχία και κατακόρυφη δομή. Οριζόντια κόμμα είναι μόνο μια ονείρωξη όπου συνυπάρχει ανταγωνιστικά με άλλες πολιτικές τάσεις και παρατάξεις. Απ'την στιγμή που αναγνωρίζεται παράταξη φανερώνει και μια εξουσιαστική δομή της συνύπαρξης αυτής. Καλύτερα να προτείνουμε ένα άλλο είδους τρολ-κόμμα, πιασάρικο για τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα, να πιάσει τόπο στον χαβαλεδόκοσμο της καφετέριας και του φατσαμπουκιού, και να προκαλέσει συνειδητά ζημιά στους ίδιους τους υποστηριχτές αν κατορθώσει κάποια αναγνώριση. Αλλά κι αυτό καταστασιακο-λενινιστικό ακούγεται.

 

Οι λαοί της ευρώπης και της Β,Αμερικής, οδεύουν βιαστικά στην απολιταρχία, την ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τον φασισμό, όχι επειδή εμείς δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας, αλλά επειδή "οι υλικές συνθήκες" το προάγουν. Συνειδητά θα κλειστούν και θα λεηλατήσουν τους "άλλους" γιατί συμπίπτει η ράτσα με την τάξη και τα συμφέροντα της πια.

red

από antifa 13/11/2018 11:10 μμ.


Αυτά που λες όχι δεν τα χουν κάνει οι "κομμουνιστές" που έχουν βγει στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η αναξιοκρατία έχει βαρέσει κόκκινο μέσα στο ίδιο τους το κόμμα. Άξιο απορίας πώς τους υποστηρίζουν και τα μέλη τους και δεν έχουν φύγει όλοι. Καλές οι σημειώσεις σου κράτα τες για κάνα αριστερό κόμμα της προκοπής αν υπάρξει ποτέ.


Έχουν γίνει δημοψηφίσματα στο παρελθόν για μορφή πολιτεύματος (αβασίλευτη ή βασιλευόμενη δημοκρατία), και στο παρελθόν έχουν πάρει μέρος στις εκλογές κόμματα για άμεση δημοκρατία. Το πρόβλημα δεν είναι νομικό, μπορείς να κάνεις και αναρχικό κόμμα άμα θες και να μιλάς για δημοψήφισμα για αναρχία, το πρόβλημα είναι οτι άμα πραγματικά τολμήσεις και το κάνεις αυτό τότε την άλλη μέρα θα σε βρουν μαχαιρωμένο από κάποιον φασίστα παρακρατικό. Το σύστημα δεν περιορίζεται από τους νόμους του όσο έχει παρακρατικούς φασίστες μαχαιροβγάλτες.


Δεν έγινε σε αυτό το θρεντ καμία εξίσωση ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΧΑ, αλλά πάρθηκαν σαν παράδειγμα επειδή είναι τα μοναδικά 2 κόμματα εντός βουλής που (υποτίθεται) στοχεύουν στην εγκατάσταση ενός άλλου πολιτεύματος.

Ωραία η ιστορικο-πολιτική ανάλυση σχετικά με τα ΚΚ, το προλεταριάτο κλπ. αλλά καμία απο της χώρες που ανέφερες δε ζει σήμερα σε συνθήκες κομμουνιαμού, άρα μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το μαρξιστικό εγχειρίδιο επαναστατική πρακτικής.

 Σχετικά με τον Πελετίδη και τα 5 "πρέπει", όπως πάντα πολύ ωραία και γραμμική η μαρξιστική θεωρία αλλά στην πράξη ακυρώνεται, κυρίως επειδή οι αντιδράσεις των ανθρώπων δεν μπορούν να προβλεφθούν μαθηματικά, αλλά και επειδή είναι μια διατύπωση από τα τέλη του 800. Ο ρομαντισμός δεν βοηθάει στην πολιτική δραση, αντιθέτως, συνήθως δημιουργεί τερατουργήματα

από ........... 14/11/2018 9:41 μμ.


Κάντε ότι θέλετε....Αλλά ρε σύντροφοι ΚΑΕΚ? 

Με ένα γρήγορο σερφάρισμα ΚΑΕΚ= Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου.

από Red Αντιφασίστας 14/11/2018 11:32 μμ.


το ΚΚΕ στοχεύει στον σοσιαλισμό - κομμουνισμό , δηλαδή στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την εργατική λαική εξουσία μέσω βίαιης ταξικής επανάστασης. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής - όπως και ο πολιτικός τους πρόγονος που στηρίχτηκε από τα γερμανικά μονοπώλια και στην άνοδό του συνέβαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ του τότε (η σοσιαλδημοκρατία δλδ) - θέλουν ακραίο ωμό βίαιο καταπιεστικό καπιταλισμό μέσω φασιστικής αντεπανάστασης - πραξικοπήματος. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το 1 με το άλλο ! Σχετικά με τον Πελετίδη που πήρα ως παράδειγμα , έτσι πρόχειρα θα σου αναφέρω την Παρέμβαση του Δημάρχου της Πάτρας για την απομάκρυνση των ΝΑΤΟϊκών πλοίων από το λιμάνι της Πάτρας , Την διεκδίκηση των οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένων που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ενέκρινε η δημοτική αρχή , Μείωση δημοτικών τελών, αύξηση για τη μεγάλη ιδιοκτησία , 9 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν σε οικογένειες και μετανάστες που έχουν ανάγκη.  Περιττό να πω ότι ο δήμαρχος Πελετίδης εκδιώχθηκε ύστερα από τη μήνυση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Δικάστηκε επειδή, υλοποιώντας ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παραχώρησε προεκλογικά χώρο στα φασιστοειδή και δεν έδωσε στοιχεία για τα παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, που είχαν ζητήσει με Ερώτησή τους οι χρυσαυγίτες.

...

από α γαβ! 15/11/2018 9:18 πμ.


Του άλλου του έθιξαν το ΚΚΕ και συγχύστηκε. Δε πάνε να χαθουν από α/α χώρο σιγά σιγά λέω εγώ. Στο όνομα του "μη ελιτισμού" έχει μπει στον χώρο όλος ο σταλινικός, λενινιστικος, μαρξιστικός πολιτικός κατιμάς και κάθε λογής πολιτικάντης. Αλλά βέβαια καλοί ειναι και ολοι αυτοι, οι πολιτικά αγράμματοι, που όχι μόνο τους δίνουν χώρο και βήμα και λόγο αλλά τους ακολουθούν, τους ξεπλένουν και τους έχουν και ψηλά κιόλας. Καθόλου τυχαίο και αυτό αφού για αυτούς η ιεραρχία (όχι στρατιωτικού τύπου αλλά η αφορμαλιστική του "παλιού") δεν είναι κάτι κακό. Ίσα ίσα που κάποιοι αναζητούν και έναν "Μεγάλο Αλέξανδρο" μέσα στο χώρο.

Όσον αφορά την ανάρτηση αυτή καθαυτή, η ιδέα του α/α κόμματος παίζει πολύ καιρό. Καθόλου τυχαια βέβαια από άτομα ή ομάδες που έχουν βαθιά ριζωμένες πολιτικές αναλύσεις στους προαναφερθέντες "επαναστάτες" και από τις αυλές του.

Τα αναρχικά προτάγματα φεύγουν όλο και πιο πολύ από τον αναρχικό χωρο σε αυτό το τόπο.

Ας ελπίσουμε πως δε θα έχουμε νεες Κροστάνδες, πράγμα που όλο και περισσότερο μοιάζει αναπόφευκτο

Υγ. Και κάτι αναρχικό για να περάσει η ώρα σας

https://crimethinc.com/2018/05/11/new-book-the-russian-counterrevolution


Δεν απαγορεύεται η αλλαγή συντάγματος και το δημοψήφισμα για αλλαγή πολιτεύματος. Όμως είναι δύσκολο να γίνει. Εξηγώ:

Σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους, απαγορεύεται η σωματική βία που έχει σκοπό τη κατάργηση του πολιτεύματος, και απαγορεύεται και η προπαγάνδα (με κείμενα ή εικόνες κλπ) που καλούν το λαό σε σωματική βία για τη κατάργηση του πολιτεύματος.

Το σύνταγμα επιτρέπει στο λαό να χρησιμοποιήσει το "πατριωτισμό" του (όχι σωματική βία) για να αντισταθεί στη βίαιη κατάληση του συντάγματος.

Το σύνταγμα μπορεί να αλλάξει μόνο αν 180 βουλευτές συμφωνήσουν. Δημοψήφισμα για να γίνει πρέπει να το κάνει ο προθυπουργός.

Για να αλλάξει το πολίτευμα ή να αυτο-καταργηθεί το κράτος με νόμιμο τρόπο θα πρέπει να ανέβει μια κυβέρνηση που να θέλει να το κάνει αυτό, και να έχει 180 βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Ρεαλιστικά μιλώντας, πόσο πιθανό είναι να παραμείνετε πιστοί αναρχικοί αν γίνετε υπουργοί; Μάλλον απίθανο ένα κόμμα αναρχικών να παραμείνει αναρχικό για πολύ καιρό. Το είπε ο Μπακούνιν: η εξουσία διαφθείρει και τον πιο αγνό επαναστάτη.

Για να καταλάβετε πόσο ουτοπικό είναι να γίνει κόμμα αναρχικών σκεφτείτε οτι η Σοβιετική Ένωση το είχε γραμμένο στο σύνταγμά της οτι τελικός στόχος του Σοβιετικού κράτους ήταν η αυτο-κατάργησή του και το πέρασμα στον κομμουνισμό χωρίς κράτος. Δηλαδή το σύνταγμα της Σοβιετικής Ένωσης ήταν σύνταγμα που είχε τελικό σκοπό την αναρχία, τον αναρχικό κομμουνισμό. Ώμως το "όλη η εξουσία στα Σοβιέτ" (δηλαδή σε συνελεύσεις πολιτών) μετατράπηκε στην εξουσία της νομενκλατούρας (δηλαδή των μελών του κόμματος) και τελικά τα πιο φιλελεύθερα και δεξιά μέλη του κόμματος κάποια στιγμή με τον Γκορμπατσώφ το πήγαν προς σοσιαλδημοκρατία και μετά με τον Γέλτσιν και ξανάβαλαν το καπιταλισμό ("βοήθησε" και η Αμερική, αλλά ήταν κυρίως θέμα του οτι τα μέλη του κόμματος τελικά αποφάσισαν οτι μπορούσαν να τρώνε καλύτερα με καπιταλισμό παρά με κομμουνισμό και αποφάσισαν να γίνουν αστοί καπιταλιστές).

Αυτό πρέπει να το σκεφτούν όσοι λένε για επαναστάσεις. Συχνά οι ίδιοι οι επαναστάτες ή οι μεταγενέστεροί τους προδίδουν την επανάσταση. Σκοπός πρέπει να είναι η δημιουργία μιας κοινωνικής δομής που να μην επιτρέπει την εκμετάλλευση και εξουσία ανθρώπου από άνθρωπο. Αν μια επανάσταση δεν καταφέρει να δημιουργήσει μια τέτοια κοινωνική δομή τότε μπορεί να οδηγηθούμε ξανά σε νέου τύπου εξουσία και εκμετάλλευση. Η επανάσταση από μόνη της δεν είναι εγγύηση οτι θα οδηγηθούμε στην ελευθερία. Πάντως περισσότερη πιθανότητα έχει να πετύχει μια επανάσταση παρά να παραμείνει αναρχικό ένα "αναρχικό κόμμα".

από Απορία. 08/06/2019 12:49 μμ.


Εκμετάλλευση οικονομική, μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να αποφευχθεί με κάποια κοινωνική δομή αναρχικής διάρθρωσης, εξαγωγής και διανομής πλούτου είτε υλικού είτε γνωσιακού.

Εκμετάλλευση προσωπική, σεξουαλική, ψυχολογική, έμφυλη, ταυτοτική πως ακριβώς το φαντάζεστε; Εγώ δε μπορώ να φανταστώ μια δομή τέτοια. Αυτά είναι προσωπικές στιγμές εξάλλου. Πώς θα εμποδίσει η κοινωνική δομή τι γίνεται στις προσωπικές στιγμές; Πώς θα ξέρει η κοινωνική αναρχική δομή πόσο ευάλωτος είναι ο καθένας, πόσο συναισθηματικός, πόσο υποχωρητικός και πως όλα αυτά καθιστούν κάποιον καταπιεζόμενο;

από περιεργος 08/06/2019 7:36 μμ.


Κανονικα δεν θα επρεπε να γινεται κουβεντα αφου οι αναρχικοι δεν θα επρεπε να σχετιζονται με εκλογες.Αφου ομως πολλοι πια σχετιζονται ψηφιζοντας φορα παρτιδα κ μαλιστα κυβερνητικα νεοφιλελε σχηματα τον συριζα δηλαδη,καλυτερα να γινει.κομμα να ψηφιζουν αυτο για να μην τρωνε ολοι την ρετσινια του συριζοψηφοφορου

από black 09/06/2019 10:44 πμ.


Μία πολύ ωραία ιδέα και συζήτηση είχε γίνει στο post/1569579/ πριν δύο- τρία χρόνια. Νομίζω αξίζει να τη δείτε, όποιοι δεν την ξέρετε.

από τρελαθούμε τελέιως! 12/06/2019 5:05 πμ.


Γεματο τρολς πλεον εδω μεσα. Αν οντως μιλάτε σοβαρά, ανοίξτε κανένα βιβλίο να σας φυγουν οι ιδεες, ή ξεκινηστε το κομμα να δειτε φτυσιμο που θα 'χει...

από Μ. 19/08/2019 3:32 μμ.


Εξ αρχής την ιδέα ίδρυσης κόμματος δεν τη βρίσκω λάθος με την έννοια πως θα μπορούσε να δράσει ως δυνατό προπαγανδιστικό όχημα, εφόσον όμως το κόμμα έχει αμεσοδημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες και είναι υπό τον έλεγχο της βάσης. Αλλά η ίδρυση κόμματος φυσικά σημαίνει οτι θα λειτουργείς στο δικό τους ταμπλώ (των αστών), σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες, δεν θα έχεις άνοιγμα στο δρόμο, και για το κόμμα σου μάλλον θα ενδιαφερθούν κυρίως τα μικροαστικά ή πρόσφατα προλεταριοποιημένα στρώμματα, δεν νομίζω να καταφέρεις να έχεις άνοιγμα στο προλεταριάτο το οποίο ανέκαθεν λόγω της κοινωνικής του θέσης ήταν επί της αρχής επαναστατικό κι άρα ενάντια σε αστικές ιδέες όπως η αντιπροσώπευση κλπ.

Θα έλεγα να μην το ονομάσεις το κόμμα αναρχικό ή κομμουνιστικό, πες το αμεσοδημοκρατικό ή κοινοτιστικό, έτσι ώστε να αποφύγεις την αντιαναρχική και αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Παρουσίασε τις ίδιες ιδέες (αναρχικές-κομμουνιστικές) αλλά χωρίς αναφορά σε ιστορικά πρόσωπα. Έτσι θα καταφέρεις να διδάξεις αυτές τις ιδέες σε πολύ κόσμο χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσεις την πολύ δυνατή προπαγάνδα των αστών. Βέβαια αν αρχίσεις να πετυχαίνεις, κάποια στιγμή θα δημιουργήσουν προπαγάνδα και εναντίων σου.

Αν και ιστορικά ο αναρχικός χώρος γενικά απείχε από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, παλιότερα υπήρχαν πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν αναρχικοί: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Anarchist_parties

Για ίδρυση κόμματος θα χρειαστείς 200 άτομα να υπογράψουν. Αντιγράφω από https://www.dikaiologitika.gr/site/1901

Προϋποθέσεις ίδρυσης κόμματος

1. απαιτείται η κατάθεση ιδρυτικής δήλωσης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είτε από τον Πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος κόμματος, ή από την διοικούσα επιτροπή

2. γνωστοποίηση του ονόματος ,της έδρας και του εμβλήματος του νέου κόμματος

3. υποβολή του καταστατικού ή ιδρυτική διακήρυξη του πολιτικού κόμματος, που να υπογράφεται τουλάχιστο από 200 πολίτες με δικαίωμα ψήφου

αφού πληρωθούν τα παραπάνω, έχουμε την ίδρυση και τη λειτουργία του πολιτικού κόμματος

Κάθε κόμμα:

• οφείλει να υπηρετεί τη δημοκρατία

• αν παραβεί κάτι υπόκειται στη νομοθεσία όχι ως κόμμα, αλλά τα μέλη του ως φυσικά πρόσωπα

• έχει νομική προσωπικότητα

• Είναι υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων

Περιορισμοί:

• Η οργάνωση και η δράση του κόμματος θα πρέπει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος

• Από τη στιγμή που κατατίθενται η δήλωση, δεν υπάρχει περιορισμός, δεν απαλλάσσονται βέβαια τα φυσικά πρόσωπα – μέλη του κόμματος από την τήρηση των κανόνων Δικαίου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License