Ενημέρωση από τις δράσεις αλληλεγγύης στο κατειλημμένο Hambacher Forst

αλληλεγγύη στο κατειλημμένο δάσος του Hambach - αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις

post image

Ενημέρωση από τις δράσεις αλληλεγγύης στο κατειλημμένο Hambacher Forst Πραγματοποιήθηκε προβολή και ενημέρωση για τον αγώνα του δάσους Χάμπαχ την Τετάρτη 25/9. Μεταφράστηκε στα ελληνικά και προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ για το δάσος που έφτιαξαν τα αγωνιζόμενα εκεί. Έγινε από την πλευρά μας μια αναφορά σε όσα διαβάσαμε για το δάσος, το περιβάλλον, τον αγώνα και τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με την καταστολή. Καταφέραμε επίσης να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με άτομο που βρισκόταν στο δάσος και έπαιρνε μέρος στον αγώνα κατά των εξορύξεων. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε στο χώρο τραπέζι με το ντίστρο μας- μπροσούρες που έχουν μεταφραστεί από την ομάδα, μπροσούρες που έχουν συνταχθεί από την ομάδα (όπως τα νέα από το μέτωπο του ’17 μεταφρασμένα), κείμενα από τις δράσεις μας, μπροσούρες γενικώς περι ολικής απελευθέρωσης ζώων και γης, αφίσες από δράσεις μας και ορισμένα βιβλία. Η εκδήλωση ηχογραφήθηκε από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8fm, αναμεταδόθηκε ήδη μια φορά και υπάρχει πλέον στο αρχείο του σαιτ τους. (http://radio98fm.org/audio/enimerosi-gia-hambach-forest/) Συγκεντρωθήκαμε για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στο κατειλημμένο δάσος του Χάμπαχ (Ρηνανία, Γερμανία) στη Γερμανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι το πρωί της Παρασκευής 28/9. Ήδη πριν από τις 11, ώρα του καλέσματος, υπήρχαν έξω από την πρεσβεία μια κλούβα, ένα περιπολικό και ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένα και στις δύο πλευρές του δρόμου. Παρέμειναν εκεί καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αλλά δεν υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός. Συγκεντρωθήκαμε περίπου 30 άτομα και μείναμε στην πρεσβεία για σχεδόν 2 ώρες. Η συγκέντρωση είχε δυναμική, καθώς γεμίσαμε τρικάκια το δρόμο και τα πεζοδρόμια έξω από την πρεσβεία (επί της Βασιλίσσης Σοφίας), αλλά και απέναντι αυτής, μοιράζαμε κείμενα στους περαστικούς, ανοίχτηκαν δύο πανό που έγραφαν "ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η RWE ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ | ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ | ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ | ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ HAMBACHER FORST" και "FROM SKOURIES TO HAMBACHER FORST ONE STRUGGLE ONE FIGHT". Φωνάζαμε συνθήματα καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης μεταξύ των οποίων ήταν τα: "ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΕΛΕΥΕΡΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΑ ΒΟΥΝΑ", "ΣΤΟΥ HAMBACH ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ", "ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ" και άλλα. Αποχωρήσαμε όλα μαζί φωνάζοντας συνθήματα.

Μεταφράστηκε στα ελληνικά η μπροσούρα για το Ηambacher Forst που έχουν συντάξει τα άτομα που αγωνίζονται εκεί. Υπάρχει στο ντίστρο μας και διατίθεται με ελεύθερη συνεισφορά. Μεταφράζονταν και δημοσιεύονταν τα δελτία τύπου που δημοσίευαν από το δάσος, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την καταστολή και τις εξορύξεις.

αλληλεγγύη στο κατειλημμένο hambacher forst

μέχρι όλα να είναι ελεύθερα

δαμάλα Ⓐ fera

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License