ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ & ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ (21/5/΄18) ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 21ης/5/2018 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤτΕ, ΤΟ ΔΝΤ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ EUROBANK ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 21ης/5/2018 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤτΕ, ΤΟ ΔΝΤ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ EUROBANK ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ

Νίκος Μαζιώτης: Τo αίτημα είναι να διαχωριστεί η υπόθεση της ληστείας της Εurobank της Ακράτας γιατί δεν έχει καμία σχέση με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Εμείς έχουμε πάρει την ευθύνη για συγκεκριμένες υποθέσεις απαλλοτριώσεων τραπεζών. Η συγκεκριμένη δεν έχει καμία σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα, την δράση της οργάνωσης και την χρηματοδότησή της. Θέλω να πω όμως γιατί ενσωματώθηκε αυθαίρετα αυτή η υπόθεση. Υπάρχει το θεώρημα του κράτους των 2 περιόδων όπως σας έχω πει από την πρώτη συνεδρίαση, ότι υπάρχουν 2 περίοδοι δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, η μία από το 2003 ως το 2010 για την οποία έχει γίνει ήδη μία δίκη, έχει τελεσιδικήσει και υπάρχει μία περίοδος η οποία ξεκινάει από το 2012, συγκεκριμένα η περίοδος αυτή ξεκινάει από τον Ιούνιο του 2012 όταν η συντρόφισσα Ρούπα και εγώ βγήκαμε στην παρανομία μέχρι το 2015. Όσον αφορά την δεύτερη περίοδο ξανακατηγορούμαστε για ‘‘διεύθυνση’’ ενώ έχουμε απαλλαγεί το 2013, για την πρώτη υποτιθέμενη περίοδο. Υπάρχει μια μεθόδευση, ένα σχέδιο να αποδομηθεί η πολιτική ταυτότητα της οργάνωσης, να εμφανιστεί ότι ο Επαναστατικός Αγώνας από το 2012 και μετά είναι μια οργάνωση που κυρίως διαπράττει ληστείες τραπεζών. Βάσει αυτού του θεωρήματος ενσωματώθηκε μια άσχετη ληστεία τράπεζας και κατά δήλωση του κατηγορούμενου που έχει αναλάβει την ευθύνη για το τι είναι η υπόθεση αυτή άσχετη με τον Επαναστατικό Αγώνα, ότι ήταν δικιά του ατομική επιλογή, ενσωματώθηκε αυτή η υπόθεση στην συγκεκριμένη δίκη που είχε ως κύρια κατηγορία την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας το 2014 και το ΔΝΤ.

Εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη για 18 ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις, από την πρώτη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων το 2003 μέχρι την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που επιχείρησε η συντρόφισσα Ρούπα το 2016 και έχουμε επίσης αναλάβει την ευθύνη και πολιτικά και προσωπικά για 4 απαλλοτριώσεις τραπεζών. Της Εθνικής τράπεζας των Μεθάνων, της τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία που εκδικάζονται σε αυτό το δικαστήριο, και επίσης για άλλες 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών, την τράπεζα Πειραιώς στο νοσοκομείο ‘‘Σωτηρία’’ και την Εθνική τράπεζα της Μαλεσίνας. Αυτές τις έχει αναλάβει η οργάνωση και προσωπικά εγώ έχω αναλάβει τις 2 που εκδικάζονται σε αυτό το δικαστήριο, στα Μέθανα και στην Κλειτορία. Η συντρόφισσα Ρούπα έχει αναλάβει την τράπεζα Πειραιώς στο νοσοκομείο ‘‘Σωτηρία’’. Αυτές οι 4 απαλλοτριώσεις έχουν σχέση με την οργάνωση και με την χρηματοδότηση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. Καμία άλλη απαλλοτρίωση που μας προσάπτετε, είτε αυτή της Ακράτας που έχει ενσωματωθεί αυθαίρετα σε αυτό το δικαστήριο, είτε απαλλοτριώσεις ή ληστείες τραπεζών, πέντε τον αριθμό που θα αρχίσουν να εκδικάζονται από αυτήν την Παρασκευή 25 Μαΐου όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο έγιναν στα πλαίσια του Επαναστατικού Αγώνα, δεν έχουν καμία σχέση στην πραγματικότητα με την δράση μας και εμείς δεν έχουμε λόγο – θέλω να το προσέξετε αυτό –, δεν έχουμε λόγο να αποποιηθούμε πράγματα τα οποία όντως έχουν σχέση με την δράση της οργάνωσης. Εμείς σας είπα έχουμε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για 18 ένοπλες και βομβιστικές ενέργειες από το 2003 ως το 2016 και 4 απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Την ευθύνη αυτή δεν την έχουμε πάρει γιατί υπήρχαν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μας ή γιατί κοιτάξαμε τα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία ήταν συντριπτικά. Πήραμε την ευθύνη γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν αξιοπρεπές να το κάνουμε αυτό γιατί αν δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου για την δράση σου, ουσιαστικά αποποιείσαι και αρνείσαι τις πολιτικές επιλογές σου.

Αυτή είναι η θέση του Επαναστατικού Αγώνα και είμαστε η πρώτη οργάνωση αντάρτικου στην Ελλάδα που έχει αναλάβει την ευθύνη για δράση αντάρτικου πόλης και είμαστε και η μόνη οργάνωση που έχει αναλάβει την ευθύνη και σαν οργάνωση και προσωπικά σαν μέλη κάποιοι για απαλλοτριώσεις τραπεζών. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν δεν έχουμε λόγο να μην αναλάβουμε πράγματα τα οποία όντως όμως ανήκουν στην δράση της οργάνωσης. Όμως η συγκεκριμένη υπόθεση της ληστείας της Eurobank της Ακράτας και οι υπόλοιπες που θα εκδικαστούν στο μέλλον δεν έχουν σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα. Η υπόθεση της ληστείας της Eurobank της Ακράτας ήταν η πρώτη φάση υλοποίησης του σχεδίου αυτού που σας είπα στην αρχή, να εμφανιστεί ότι από το 2012 και μετά ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μια οργάνωση – ομπρέλα κυρίως για απαλλοτριώσεις τραπεζών. Γιατί εδώ πέρα εμφανίζεται μια δυσαναλογία μεταξύ αμιγώς πολιτικών ενεργειών, ‘‘τρομοκρατικών’’ κατ’ εσάς δηλαδή εντός εισαγωγικών όπως είναι η υπόθεση που εκδικάζεται τώρα δηλαδή, η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας στην Αμερικής 3 και το γραφείο του ΔΝΤ και ταυτόχρονα εκδικάζονται ληστείες οι οποίες είναι 3 σε αυτό το δικαστήριο, Μέθανα, Κλειτορία και Ακράτα και είναι άλλες 5 που θα εκδικαστούν σε ένα έτερο δικαστήριο που θα αρχίσει στις 25 Μαΐου. Εκεί λοιπόν εμφανίζεται κατά το κατηγορητήριο του κράτους το οποίο φυσικά θέλει να αποδομήσει την πολιτική ταυτότητα της οργάνωσης – και η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου, η κ. Παντελάκη το ’χε πει αν έχετε διαβάσει τα πρακτικά, ότι ποιά πολιτική οργάνωση, εδώ ληστείες τραπεζών διαπράττατε, αν προσέξετε καλά τι λέει στα πρακτικά – είναι και η ουσία στο πως θέλει το κράτος να μας παρουσιάσει, ότι από το 2012 και μετά ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μια οργάνωση – ομπρέλα για ληστείες τραπεζών.

Και σας λέω, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην αναλάβουμε πράγματα τη στιγμή που όντως ανήκουν στην δράση της οργάνωσης. Αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση, η Eurobank της Ακράτας δεν ανήκει στην οργάνωση, δεν έχει καμία σχέση με την χρηματοδότηση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα και κανένα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα δεν έχει σχέση με αυτή την υπόθεση. Και όπως είπα, εμείς δεν έχουμε αναλάβει την ευθύνη για λόγους ότι μας ‘‘δένουν’’ τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν κοιτάμε τα στοιχεία της δικογραφίας ως κριτήριο για να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη ή την προσωπική ευθύνη πράξεων, ενεργειών, επιθέσεων που ανήκουν στην δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εμφανίστηκε ένα έγγραφο με ημερομηνία 29/10/2015 ενώ ήταν σε εξέλιξη το πρωτοβάθμιο αυτής της υπόθεσης. Έστειλε η ΔΑΕΕΒ ένα έγγραφο στους συναδέλφους σας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που πρότεινε και είχε θέμα ‘‘συσχέτιση υποθέσεων’’. Είναι αυτό που λέω ότι έγινε πρόταση να συσχετιστούν ληστείες τραπεζών άσχετες με την οργάνωση, να συσχετιστούν με τον Επαναστατικό Αγώνα. Σε αυτό το έγγραφο η ΔΑΕΕΒ αφού αναφέρει την δική μου σύλληψη το 2014 και αφού αναφέρεται στις ληστείες τραπεζών, αυτές στα Μέθανα, την Κλειτορία και Ακράτα όπου εγώ κατηγορούμαι για τις 2 πρώτες, λέει επίσης ότι είναι σε εξέλιξη έρευνες που αφορούν 10 τουλάχιστον ληστείες τραπεζών από το 2011, δηλαδή σε διάστημα λίγο μετά που αποφυλακιστήκαμε. Μιλάει για υποθέσεις που ξεκινούν από την ληστεία στο Π. Φάληρο Αττικής στις 16/11/2011, είναι λίγο μετά που αποφυλακιστήκαμε όταν μετά την λήξη του 18μηνου όταν ήμασταν προφυλακισμένοι για τον Επαναστατικό Αγώνα και φτάνει μέχρι το 2015 όταν εγώ είχα ξανασυλληφθεί στις 16/7/2014. Είναι πάνω από 10 ληστείες τραπεζών, όπως:

- Της Εθνικής τράπεζας Βελεστίνου Μαγνησίας στις 14/8/2013,

- Της Εurobank Παλαιού Φαλήρου στις 16//11/2011, -

- Της Τράπεζας Πειραιώς στο Ηράκλειο Αττικής στις 27/10/2011,

- Της τράπεζας Πειραιώς στον Ωρωπό Αττικής στις 31/1/2014,

- Της τράπεζας Πειραιώς στο Δώριο Μεσσηνίας στις 21/3/2014,

- Της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο Λάρισας στις 5/6/2014

- Της Εθνικής τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22/8/2014,

- Της τράπεζας Πειραιώς στην Φαρκαδώνα Τρικάλων στις 2/4/2015 και της τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30/4/2015. Και επίσης έχει υπό διερεύνηση….

Πρόεδρος: Το δικαστήριο όμως στο οποίο εμφανίστηκε αυτό το έγγραφο διέταξε να αποσυσχετιστεί.

Μαζιώτης: Δεν έχει σημασία στην πραγματικότητα η αποσυσχέτιση. Απλώς μετατέθηκε η υπόθεση σε άλλο δικαστήριο. Οι δίκες εναντίον μας έχουν μια χρονική σειρά και μια ενότητα. Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί ότι από το 2012 και μετά η οργάνωση έκανε ληστείες τραπεζών. Αυτό είναι. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το έγγραφο προτείνεται να συσχετιστούν όλες αυτές οι ληστείες με τον Επαναστατικό Αγώνα. Kαι στην πραγματικότητα, παρ’ όλο που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν το δέχτηκε, την Παρασκευή 25/5 ξεκινάει ένα δικαστήριο που κάποιες απ’ αυτές τις υποθέσεις αποδίδονται στον Επαναστατικό Αγώνα. Γιατί σας το αναφέρω αυτό; Σας το είπα και πριν. Γιατί το πρώτο πράγμα που συνεισέφερε σε αυτή την συσχέτιση ήταν η ενσωμάτωση της ληστείας της Eurobank της Ακράτας. Ήταν η πρώτη υπόθεση που δεν είχε σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα, ενσωματώθηκε στο δικό σας δικαστήριο και αυτό δίνει το ‘‘δικαίωμα’’ στους δικαστές αργότερα να ξεκινήσουν μια διαδικασία που καταλήγει σε μία νέα δίκη που αρχίζει σε 5 μέρες την Παρασκευή 25 Μαϊου. Η Eurobank της Ακράτας ήταν ουσιαστικά η πρώτη υπόθεση ληστείας τράπεζας που ενσωματώθηκε και που δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση. Τι μεσολάβησε από τότε μέχρι τώρα; Συνελήφθησαν κάποιοι οι οποίοι ήταν στην παρανομία και αυτό το στοιχείο, το γεγονός ότι κάποιοι ήταν στην παρανομία βοηθούσε τις αρχές ώστε να μεθοδεύσουν αυτή την συσχέτιση, να παρουσιάσει ότι κάποιοι από το 2006 ως το 2011 ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης και ότι όταν εγώ και η Ρούπα περάσαμε στην παρανομία μετατράπηκαν σε μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και εξακολουθούσαν να κάνουν ληστείες τραπεζών υπό την ‘‘ομπρέλα’’ του Επαναστατικού Αγώνα ως μέλη. Αυτό είναι ψέμα.

Υπάρχει η εξής δομή σε αυτή την δίκη η οποία ακολουθεί: Υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που ξεκινάει από το 2006 ως το 2012 – νομίζω σας το είπα και σε προηγούμενη συνεδρίαση – μια εγκληματική οργάνωση η οποία διαπράττει ληστείες τραπεζών, από το ’12 και μετά τα μέλη αυτής μετατρέπονται σε μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, την ίδια περίοδο που η συντρόφισσα Ρούπα και εγώ περνάμε στην παρανομία, δεν είναι τυχαίο, και συνεχίζουν να διαπράττουν ληστείες τραπεζών οι οποίες εντάσσονται στην χρηματοδότηση του Επαναστατικού Αγώνα, πράγμα που είναι ψέμα. Αυτό όμως που βοήθησε να γίνει αυτή η μεθόδευση, γιατί σας είπα ότι οι δίκες εναντίον μας έχουν μια σειρά και έχουν έναν στόχο, ήταν η υπόθεση αυτή που ενσωματώθηκε σε αυτό το δικαστήριο, η Εurobank της Ακράτας. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο και αφού έχουν γίνει οι συλλήψεις κάποιων ανθρώπων που ήταν στην παρανομία και αφού έχει βρεθεί ένα μεγάλο οπλοστάσιο, καταλήγει το έγγραφο στο εξής: ‘‘Η υπηρεσία λόγω του μεγάλου αριθμού και της βαρύτητας του ανωτέρω ανευρεθέντος και κατασχεθέντος συνολικού οπλισμού ο οποίος αντικειμενικά είναι δυσανάλογος με εκείνον που κατά την κοινή λογική απαιτείται για την διάπραξη μόνο ένοπλων ληστειών, εκτιμά α) ότι τα ανωτέρω εμπλεκόμενα στις προαναφερθείσες ποινικές υποθέσεις πρόσωπα είχαν ενταχθεί ως μέλη στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, δρώντας από κοινού και εναλλασσόμενα μεταξύ τους και επιδιώκοντας την τέλεση εγκλημάτων του άρθρου 187Α παρ.1 Π.Κ, β) ότι ο ανωτέρω βαρύτατος οπλισμός κατείχετο από κοινού από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και προορίζονταν για χρήση στα πλαίσια τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α του Π.Κ και γ) ότι οι πράξεις ένοπλων ληστειών, διακεκριμένων κλοπών και πλαστογραφιών δημοσίων εγγράφων στις οποίες κατά τα μέχρι τώρα ευρήματα της προδικασίας, φέρονται ότι έλαβαν μέρος τα ανωτέρω πρόσωπα, διαπράχθηκαν με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ.1του Π.Κ’’.

Αυτό λοιπόν το έγγραφο και η συσχέτιση έχουν γίνει δεκτά, ξεκινάει μια δίκη η οποία αφορά αποκλειστικά ληστείες τραπεζών από τις οποίες οι 5 ‘‘χρεώνονται’’ στον Επαναστατικό Αγώνα πράγμα το οποίο είναι ψέμα. Και η αρχή αυτής της αλχημείας και του ψέματος ξεκινάει από αυτή εδώ την δίκη όταν αυθαίρετα ενσωματώνεται η υπόθεση της ληστείας της Eurobank της Ακράτας η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την οργάνωση.

Σας επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αποποιηθούμε πράγματα τα οποία όντως έχουν γίνει στα πλαίσια της οργάνωσης. Ούτως ή άλλως σας έχω πει ότι οι απαλλοτριώσεις τραπεζών για μας δεν είναι εγκληματικές πράξεις. Δεν έχουμε να ντραπούμε για κάτι, ούτε για τα Μέθανα, ούτε για την Κλειτορία, ούτε για την τράπεζα στο Σωτηρία, ούτε για την Εθνική τράπεζα της Μαλεσίνας που έγινε το 2016. Αυτές όμως είναι οι απαλλοτριώσεις τραπεζών οι οποίες εντάσσονται στην δράση της οργάνωσης. Τίποτε άλλο.

Εμείς κάνουμε αυτό που έκαναν άλλες επαναστατικές οργανώσεις που έδρασαν στο παρελθόν. Απαλλοτριώσεις τραπεζών όπως και απαγωγές πλουσίων έχουν κάνει οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, η RAF( Φράξια Κόκκινος Στρατός), η 2 Ιούνη, η Action Directe στην Γαλλία, οι Τουπαμάρος στην Ουρουγουάη. Ακόμα και ο ΔΣΕ στον εμφύλιο έχει διαπράξει απαλλοτριώσεις τραπεζών την περίοδο 1946 – ’49. Και οι Ισπανοί αναρχικοί έκαναν απαλλοτριώσεις τραπεζών στην διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο.

Δεν έχουμε να αποποιηθούμε κάτι γιατί το θεωρούμε έγκλημα. Για μας οι απαλλοτριώσεις τραπεζών δεν είναι έγκλημα. Αλλά πρέπει να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να μας καταλογίζετε αυτά που όντως μας ανήκουν και όχι αυτά που δεν έχουν σχέση με την οργάνωση. Εμμένουμε λοιπόν στο αίτημα ότι πρέπει η υπόθεση της ληστείας της Eurobank της Ακράτας να διαχωριστεί.

Πρόεδρος: Υπάρχει ένα νομικό θέμα. Εδώ είναι δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μπορεί να διερευνηθεί στην ουσία η πράξη της ληστείας της Ακράτας και με την απόφαση του δικαστηρίου ανάλογα με τι θα προκύψει και τι θα αποδειχθεί.

Μαζιώτης: Είσαστε υποχρεωμένοι να την εξετάσετε; Αυτό μας λέτε;

Πρόεδρος: Αυτό είναι θέμα δικονομικό, θα τα πει και ο κ. εισαγγελέας, θα ακούσουμε τους συνηγόρους σας και θα αποφασίσουμε.

Ρούπα: Συμπληρωματικά, να πω κάποια πράγματα. Θέλω να πω ότι δεν ξεκίνησε μέσα στα δικαστήρια αυτή η διαδικασία σύνδεσης ενεργειών που δεν έχουν σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα. Αυτή η μεθόδευση έχει ξεκινήσει πολύ πριν συλληφθούμε. Μετά το δεκαοκτάμηνο που αποφυλακιστήκαμε και βγήκαμε στην παρανομία σε εισαγωγικά κατ’ εμάς, είχε ξεκινήσει από τα ΜΜΕ μία προσπάθεια να μας προσάψουν και να μας αποδώσουν όχι μόνο ληστείες που γινόντουσαν ανά την επικράτεια αλλά και ενέργειες οι οποίες δεν είχαν σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα. Είχαμε βγάλει και κείμενο που λέγαμε ότι δεν έχουμε σχέση με όλα αυτά. Η προσπάθεια να βγάλουν και εμάς ως πρόσωπα, δηλαδή ό, τι γινόταν ανά την επικράτεια, έβγαιναν οι φωτογραφίες μας και λέγανε αυτοί είναι πίσω από κάθε τι που γινόταν, είχαμε βγάλει και κείμενο που λέγαμε ότι δεν είμαστε πίσω από οτιδήποτε.

Ό,τι κάνουμε ως Επαναστατικός Αγώνας το αναλαμβάνουμε. Οπότε αυτή η μεθόδευση είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, πολύ πριν γίνει αυτό το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό όπου είχε ενσωματωθεί η συγκεκριμένη ληστεία η οποία συνδέθηκε με τον Επαναστατικό Αγώνα και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο. Είναι μια διαδικασία η οποία μεθοδεύεται που απλώς καταλήγει στα εισαγγελικά γραφεία, στα ανακριτικά γραφεία και ο 187Α δίνει αυτή την ευχέρεια με την ευρύτητα που έχει σε σχέση με το πώς μπορεί να συνδέονται πράγματα που είναι ασύνδετα μεταξύ τους, δίνει αυτήν την ευχέρεια να μπορούν να εντάσσονται μέσα σε μια δίωξη με την λογική της αλυσίδας διάφορα πράγματα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, δράστες που δεν έχουν σχέσεις μεταξύ τους , κλπ, κλπ. Έτσι καταλήξαμε σε αυτό το δικαστήριο να υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη ληστεία που έχει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον Επαναστατικό Αγώνα και σε άλλα πρόσωπα και σε άλλες δράσεις, ενοχοποιούνται πρόσωπα που δεν έχουν σχέσεις με τις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα και έτσι φτιάχνεται η πρώτη ύλη για να προχωρήσουν μετά σε μια δίκη όπως αυτή που αναφέρει ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης και έπεται συνέχεια. Έπεται συνέχεια όχι μόνο σε σχέση με αυτό, εγώ θα προχωρήσω γιατί είναι τέτοια η νομοθεσία και τέτοια η αυθαιρεσία που προσφέρει ο 187Α που μπορεί να συνδέσει τα ασύνδετα.

Πρόεδρος: Κ. Ρούπα ακόμα και αν είναι έτσι όπως το λέτε, γι’ αυτό είναι το δικαστήριο, για να τα δούμε όλα…

Ρούπα: Οι καταδίκες όμως πέφτουνε. Πρόεδρος: Εδώ μιλάμε για το δικό μας δικαστήριο. Ρούπα: Και εφόσον υπάρχει καταδικαστικό προηγούμενο, θα πάμε και παραπέρα, δηλαδή μια καταδίκη σου δίνει την ευχέρεια σε ένα επόμενο δικαστήριο να προχωρήσεις. Εφόσον έχεις καταδίκες για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα, έχεις κατακυρώσει την σύνδεση αυτή και την έχεις αποδεχθεί, ανοίγεις έναν δρόμο πλέον. Ο δρόμος αυτός σε πάει όπου θέλεις. Δηλαδή ο άλλος μπορεί να σε πάει σε οποιαδήποτε ενέργεια, σε οποιαδήποτε δράση, σε οποιονδήποτε άνθρωπο.

Μαζιώτης: Θέλω να πω κάτι συμπληρωματικά. Δεν μπορώ να πω ότι έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ‘‘δικαιοσύνη’’ ούτως ή άλλως εκ της θέσεώς μου ως αναρχικού. Όσον αφορά την ‘‘φωτογράφιση’’ που λέμε, ουσιαστικά από την στιγμή που βγήκαμε στη παρανομία μέσω δημοσιογραφικών διαρροών που είναι κατευθυνόμενες από την ΔΑΕΕΒ, μετά πάνε στα δικά σας γραφεία, τα εισαγγελικά, και μετά ερχόμαστε σε τέτοιες αίθουσες.Λέγανε ότι ενεχόμουνα σε ληστεία τράπεζας πριν βγούμε στη παρανομία, όταν έδινα 5 φορές τον μήνα παρουσία στο αστυνομικό τμήμα, μιλάω για την ληστεία της Εμπορικής τράπεζας στη Νεμέα Κορινθίας που έγινε στις 30 Μαΐου 2012. Ενώ τον Ιούνιο που βγήκαμε στην παρανομία, σπάσαμε τους περιοριστικούς όρους, μας παρουσιάζανε ότι κάποιες από αυτές τις ληστείες τραπεζών που σας διάβασα έχουν σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα ακριβώς την περίοδο που δίναμε το παρόν στο τμήμα, είχαμε απαγόρευση εξόδου όχι από την χώρα, από το νομό Αττικής.

Και το άλλο που θέλω να επισημάνω είναι ότι εδώ θέλουν ακριβώς να μας παρουσιάσουν ότι κάναμε πολυτελή βίο και αυτά έλεγε και η Παντελάκη, η κ. εισαγγελέας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ευχής έργο θα ήταν να είχαμε κάνει αυτά που μας προσάπτουν. Αν είχαμε κάνει όλα αυτά και όλοι αυτοί που κατηγορούνται ότι είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ενώ δεν είναι, η εξέλιξη του αντάρτικου στην Ελλάδα θα ήταν διαφορετική. Κάθε μέρα επίθεση θα κάναμε. Κάθε μέρα επιθέσεις θα κάναμε, όχι ληστείες, βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις θα κάναμε. Μακάρι αυτό το κατηγορητήριο να ήταν αληθινό αλλά δεν είναι. Και να σας πω και κάτι άλλο. Αν ήταν αλήθεια, εγώ δεν θα συλλαμβανόμουν το 2014. Λάβετέ το υπ’ όψιν. Κανονικά θα έπρεπε να τελειώσει αυτή δίκη, να τελεσιδικήσει έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέχεια, να δουν οι συνάδελφοί σας αν θα προχωρήσουν βάσει της απόφασης αυτής, δηλαδή αν θα συσχετιστούν οι υποθέσεις οι οποίες είναι άσχετες. Αλλά αυτό φυσικά δεν γίνεται και αυτό εμένα μου δείχνει ότι υπάρχει ένα σχέδιο, ότι είναι τελειωμένο, ότι θα υπάρχει ούτως ή άλλως αυτή η συσχέτιση και καταδίκη.

Πρόεδρος: Μα γιατί προεξοφλείτε την καταδίκη;

Μαζιώτης: Ξέρετε πόσα δικαστήρια έχουμε περάσει; Εσείς είστε ένα δικαστήριο από όλα. Αυτό που θέλω να πω και να κλείσω είναι το εξής: Όλη αυτή η συσχέτιση πέραν της ενσωμάτωσης της υπόθεσης της Eurobank της Ακράτας, βασίζεται και σε ένα υποτιθέμενο στοιχείο, μια γραφολογική εξέταση που αφορά την ληστεία των Μεθάνων. Και εδώ υπάρχει μια διαφορά με το πρωτοβάθμιο και αποδεικνύει γιατί ήρθε ο κ. Λαζάρου (ο διευθυντής της Εθνικής τράπεζας των Μεθάνων) και αναγνώρισε τώρα. Επειδή η γραφολογική αυτή είναι ένα σαθρό στοιχείο που στηρίζεται στην σύγκριση μιας υπογραφής και ενός κειμένου. Βάσιμη σύγκριση σε μια γραφολογική μπορεί να γίνει ανάμεσα σε 2 κείμενα, όχι ανάμεσα σε μια υπογραφή και ένα κείμενο γιατί η υπογραφή είναι μια γραμμή. Όταν όμως ήρθε ο κ. Λαζάρου εδώ πέρα και ενώ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν αναγνώριζε κανέναν, τώρα αναγνωρίζει μετά από 5 χρόνια. Αυτή η αναγνώριση ουσιαστικά προωθεί αυτήν την συσχέτιση και την ενσωμάτωση υποθέσεων και ανθρώπων άσχετων με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License