Συνεχίζεται στις 16/10/18 το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα


Συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική ενέργεια εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Η επίθεση της 10ης /4/14 στην ΤτΕ που συστεγαζόταν με το γραφείο του ΔΝΤ, αναλήφθηκε ως ''Κομάντο Λάμπρος Φούντας'' 4 χρόνια μετά την συμπλοκή της Δάφνης (10/3/2010) όπου σκοτώθηκε από αστυνομικούς ο σύντροφος μέλος του Ε.Α. Λάμπρος Φούντας κατά την διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης και 4 χρόνια ακριβώς μετά και την πρώτη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα με τις συλλήψεις των συντρόφων. Η βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα με 75 κιλά εκρηκτικά πραγματοποιήθηκε εκτός από τους παραπάνω συμβολισμούς που ευθέως όχι μόνο ακύρωσαν την κατασταλτική επίθεση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και των ίδιων των αγωνιστών, αλλά προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε συνδυαστικά επίσης 4,5 χρόνια μετά από τον αποκλεισμό του ελληνικού κράτους από τις αγορές όπως φιλοδοξούσε η τότε κυβέρνηση (Σαμαρά). Την ίδια δηλαδή ημέρα (10/4/2014) που το ελληνικό κράτος επιχείρησε να βγει για δανεισμό για πρώτη και τελευταία φορά όπως αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε επίσης ακριβώς 1 ημέρα πριν από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ που προσέτρεξε για στήριξη στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά για να εφαρμόσει τα προγράμματα στήριξης.

Η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται την Τρίτη 16/10/18 στις 9:30 πμ  στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού με αναγνωστέα έγγραφα αφού ολοκληρώθεκε η εξέταση και των μαρτύρων κατηγορίας. Επόμενες συνεδριάσεις: 22 και 30/10/'18.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License