4η δίκη Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών που αποδίδονται στην οργάνωση


4η δίκη Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών που αποδίδονται στην οργάνωση

Tην Πέμπτη 11/10/2018 9:00 π.μ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών ανά την επικράτεια που αποδίδονται στην οργάνωση. Είναι γνωστό από το έγγραφο που κατέθεσε στο δικαστήριο ο Νίκος Μαζιώτης ότι η αντιτρομοκρατική δια του διευθυντή της υποστράτηγου Μπάκα υποδείκνυε στην εισαγγελία εφετών Αθηνών και στον εισαγγελέα που ερευνά θέματα ''τρομοκρατίας'' Νικόπουλο, να συσχετίζουν και να συνενώσουν τουλάχιστον έως και 9 υποθέσεις ληστειών τραπεζών που εξετάζονται σε αυτή τη δίκη και χρονολογούνται από το 2008 -2015. Σε μια προσπάθεια αποπολιτικοποίησης και απονοηματοδότησης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα συνένωσαν υποθέσεις  ληστειών φορτώνοντας παράλληλα με επιπλέον κατηγορίες το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη. Στη δίκη αυτή όσοι εμπλέκονται ή ερευνάται η εμπλοκή τους σε αυτές τις ληστείες κατηγορούνται τόσο με τον άρθρο 187 Π.Κ ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης όσο και με τον 187Α ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Με τις παραπάνω κατηγορίες δικάζονται εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη μέλος του Ε.Α, η Μαρία Θεοφίλου, Μάριος Σεϊσίδης, Θεμιστοκλής Ασημακόπουλος, Γρηγόρης Τσιρώνης, Σπύρος Χριστοδούλου, Κώστας Σακκάς, Παναγιώτης Ασπιώτης και Γιώργος Πετρακάκος ενώ ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτόνησε λίγο πριν από την σύλληψή του.

Υπευνθυμίζουμε πως ο Επαναστατικός Αγώνας και τα μέλη του Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για 4 απαλλοτριώσεις ληστειών τραπεζών που σκοπό είχαν την χρηματοδότηση και την συνέχιση της δράσης της οργάνωσης. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της 27ης/9 κατέθεσε ο επικεφαλής της επιχείρησης των ΕΚΑΜ στη Νέα Αγχίαλο και διερευνήθηκε επίσης η ληστεία τράπεζας (16-11-2011) στο Παλαιό Φάληρο με την κατάθεση τόσο του υποδιευθυντή όσο και του διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος Καρακέλη Ευάγγελου που πήραν μαζί τους προκειμένου να διαφύγουν από την αστυνομία ενώ λίγο αργότερα τον άφησαν ελεύθερο στο ρέμα της Πικροδάφνης. Στις 11/10/18 έχουν κληθεί να καταθέσουν μάρτυρες κατηγορίας για ληστεία που διεπράχθη σε τράπεζα στο Ηράκλειο Αττικής στις 27/10/2011. Επόμενες συνεδριάσεις: 18/10 και 25/10/18.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License