Η γερμανική δικαιοσύνη απαγόρευσε την περασμένη Παρασκευή στις 5 Οκτωβρίου την ενεργειακή εταιρεία RWE να συνεχίσει τήν εκκαθάριση τού δάσους  Χαμπαχ.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο τού Münster διαπίστωσε ότι η RWE " δεν είχε κανένα δικαίωμα να αποψιλωσει τό  Hambach " εφ 'όσον η δικαιοσύνη δεν έχει εξετάσει ακόμα την προσφυγή που έχει καταθέσει ή περιβαλλοντική ένωση Bund.

Η Bund αντιτίθεται στην επέκταση του ορυχείου  επικαλούμενη την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας.

" Είναι μια καλή μέρα για την προστασία του κλίματος ", δήλωσε ο Marin Kaiser της Greenpeace. Συγχαρητήρια στο Bund. Έχουμε μια στιγμή αναπνοής για το δάσος Hambach. Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία για το  κίνημα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τρομοκρατηθεί μέ τήν στάση τής RWE πού θέλει να αφανίσει το δάσος και μέ τό γεγονός ότι η εταιρεία έχει ακολουθήσει μια στρατηγική κλιμάκωσης τής βίας έναντι τών ακτιβιστών τού δάσους. "

Μια μεγάλη διαδήλωση πού ήταν να συγκεντρώσει 20.000 αντιπάλους στην επέκταση του ορυχείου το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, απαγορεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης από τις τοπικές αρχές,αλλά τίποτα δέν μπορούσε νά σταματήσει τήν παρουσία 50.000 ανυπάκουων διαδηλωτών σέ ένα θορυβώδες φεστιβάλ καί μιά γιορτή νίκης !

https://www.youtube.com/watch?v=J4O8Qty8KL4

Τό Χάμπι θά μείνει!

Χάπενινγκ στό Φράιμπουργκ γιά τό Χάμπαχ

https://www.youtube.com/watch?v=gN-eKVg7Rrc

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License