Εφετείο τη 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα με την κατάθεση του δολοφόνου-μπάτσου Δημητρόπουλου(συμπλοκή στο Μοναστηράκι)


Στις  9/10/18 στις 9:30 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική ενέργεια εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα (10-4-2014).

Η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του μπάτσου Δημητρόπουλου*. Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος ‘‘προστάτης του νόμου και της τάξης’’ Δημητρόπουλος βρίσκεται κρατούμενος στα Γρεβενά καταδικασμένος πρωτόδικα σε 2 φορές ισόβια για την δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά με κίνητρο μάλιστα την ληστεία όπως ο ίδιος ομολόγησε.

Είναι αυτός που στη συμπλοκή στο Μοναστηράκι** στις 16/7/2014 σκόπευσε πισώπλατα με 45άρι που δεν ήταν μάλιστα υπηρεσιακό, τον Νίκο Μαζιώτη, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα στο χέρι. Με το ίδιο 45άρι που είχε στην κατοχή του δολοφόνησε τον ταξιτζή. Ο σγκεκριμένος μπάτσος - δολοφόνος είχε κληθεί για πρώτη φορά στη δίκη αυτή στις 18/9 αλλά  επικαλούμενος λόγους ''ασφαλείας''(!) και υγείας δεν προσήλθε. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της 26ης/9/2018 το δικαστήριο είχε διατάξει την βίαιη προσαγωγή του. Για λόγους όμως ''ασυνεννοησίας'' (!) με τις φυλακές όπου κρατείται όπως ανακοίνωσε η έδρα, επίσης δεν προσήλθε στην δίκη. Για τον λόγο αυτό εκλήθη εκ νέου και θα καταθέσει στο εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα την Τρίτη 11/10.

Επόμενες συνεδριάσεις του Εφετείου της 2ης δίκης:16, 22, 30/10/'18

*((i)) KEIMENO NIKOY MAZIΩTH ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ – ΔΟΛΟΦΟΝΟ: https://athens.indymedia.org/post/1570352/ στις 12 /3/2017

** ((i)) ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ: https://athens.indymedia.org/post/1533177/ Αναρτήθηκε στις 25/10/2014 και αφορά την συμπλοκή στο Μοναστηράκι όπου και συνελήφθη.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License