Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»: «Ας μιλήσουμε για ολική απελευθέρωση, διαφορετικά ας μη μιλήσουμε καθόλου»

Άνθρωποι, ζώα και γη -ενάντια στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του κρατικού και ιδιωτικού κεφαλαίου- σε ένα αληθινό επαναστατικό κίνημα στο διαρκή αγώνα ολικής απελευθέρωσης κάθε ζωντανού οργανισμού που βρίσκεται στον πλανήτη με τη μοναδική ιδιότητα τη ζωής για να αναπτυχθεί σύμφωνα με τη δική του μοναδική εξελικτική πορεία. Χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς εξωτερικούς, ή μη, επεμβατικούς παράγοντες που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν ως μέσο για τους δικούς τους ιδιοτελείς, κερδοσκοπικούς και ανελεύθερους σκοπούς. Δεν νοείται αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της γης, απομακρυσμένος από τη γενεσιουργό καπιταλιστική αιτία, χωρίς εξεγερτική αντίσταση ως ενιαίο και αναπόσπαστο μέρος του αγώνα ενάντια της, με πολιτική ανυπακοή στην αστική νομιμότητα και λαϊκή αντιβία. Η υπεράσπιση ζώων και γης- όπως κάθε δράση μας- οφείλει να συναντιέται με όλες τις πτυχές του ενεργού επαναστατικού κινήματος ώστε να τσακίζετε κάθε συστημικός στερεοτυπικός μηχανισμός εξουσίας, ιεραρχίας, κράτους, ιδιοκτησίας, εμπορευματοποίησης, φασισμού, εθνικισμού, σεξισμού, ομοφοβοφίας και πατριαρχίας μαζί με όλα όσα αναπαράγονται ως βίαια και κατασταλτικά χαρακτηριστικά από την καθεστωτική άρχουσα τάξη.

post image

                            «Ας μιλήσουμε για ολική απελευθέρωση, διαφορετικά ας μη μιλήσουμε καθόλου»

Στο σύγχρονο πεδίο πρακτικών και αντιλήψεων της αναρχίας εμπεριέχεται το σημαντικό φάσμα προβληματισμού και πολιτικής κουλτούρας που τίθεται απέναντι στη καταλήστευση των φυσικών πόρων του πλανήτη και της αλόγιστης χρήσης τους.

Οι τεράστιες και ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον πλανήτη με την κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο της υπερθέρμανσης, την καταστροφή των δασών, της πανίδας και της βιοποικιλότητας, την ανεξέλεγκτη υπεραλίευση, τη μόλυνση θαλασσών, ποταμών και υδροφόρου ορίζοντα, έπαψαν πλέον να αποτελούν πηγές μόνο έμμεσης οικολογικής καταστροφής. Ταυτόχρονα θεωρούμε δεδομένη την άρρηκτη σχέση και διασύνδεση του εξεγερτικού απελευθερωτικού κινήματος των ανθρώπων με αυτά των απελευθερωτικών κινημάτων υπέρ των ζώων και της γης.

Τίποτα και κανένα από αυτά δεν μπορεί ουσιαστικά να απελευθερωθεί για πάντα, εάν δεν υπάρξει η παράλληλη απελευθέρωση και τα τριών μαζί. Αποτελεί, μάλιστα, επιτακτική ανάγκη η αναγνώριση και η αντιμετώπιση της τριπλής αυτής απελευθερωτικής διαδικασίας, μέσα από έναν αγώνα ενάντια στην ιδεολογική επικυριαρχία της καπιταλιστικής δουλείας και του ειδολογικού σωβινισμού, εξαιτίας της άρρηκτης σχέσης συμβίωσης μαζί με τη μεταξύ τους αλληλεπιδραστική σχέση.

Η κυριαρχία του ανθρώπου πάνω σε ζώα και γη ισχύει ως μία επίκτητη ιδιότητα καθώς εδράζεται στις εξουσιαστικές μορφές με βάση την ιεραρχία, τη βίαιη καταστολή προς το διαφορετικό ή την ετερότητα και την εξουσιαστική νοοτροπία για δύναμη και πλούτο της άρχουσας τάξης.

Άνθρωποι, ζώα και γη -ενάντια στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του κρατικού και ιδιωτικού κεφαλαίου- σε ένα αληθινό επαναστατικό κίνημα στο διαρκή αγώνα ολικής απελευθέρωσης κάθε ζωντανού οργανισμού που βρίσκεται στον πλανήτη με τη μοναδική ιδιότητα τη ζωής για να αναπτυχθεί σύμφωνα με τη δική του μοναδική εξελικτική πορεία. Χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς εξωτερικούς, ή μη, επεμβατικούς παράγοντες που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν ως μέσο για τους δικούς τους ιδιοτελείς, κερδοσκοπικούς και ανελεύθερους σκοπούς.

Δεν νοείται αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της γης, απομακρυσμένος από τη γενεσιουργό καπιταλιστική αιτία, χωρίς εξεγερτική αντίσταση ως ενιαίο και αναπόσπαστο μέρος του αγώνα ενάντια της, με πολιτική ανυπακοή στην αστική νομιμότητα και λαϊκή αντιβία.

Η υπεράσπιση ζώων και γης- όπως κάθε δράση μας- οφείλει να συναντιέται με όλες τις πτυχές του ενεργού επαναστατικού κινήματος ώστε να τσακίζετε κάθε συστημικός στερεοτυπικός μηχανισμός εξουσίας, ιεραρχίας, κράτους, ιδιοκτησίας, εμπορευματοποίησης, φασισμού, εθνικισμού, σεξισμού, ομοφοβοφίας και πατριαρχίας μαζί με όλα όσα αναπαράγονται ως βίαια και κατασταλτικά χαρακτηριστικά από την καθεστωτική άρχουσα τάξη.

                                                           Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

                         Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Επικοινωνία με την συλλογικότητα: masovka@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License