είναι αυτό σωστή φεμινιστική δράση;

απ'τη μια θεωρώ σημαντικό το φεμινισμό και θέλω να κάνω δράσεις ακόμα και ατομικές αλλά δεν έχω έμπνευση, απ'την άλλη κάποιες ακτιβίστριες με προβληματίζουν κατά πόσον οι δράσεις που επιλέγουν είναι πραγματικά φεμινιστικές, και εν τέλη με ποιό είδος δράσεων μπορεί κάποια νέα φεμινίστρια να βοηθήσει να αλλάξει μια κατάσταση, η πατριαρχία, που δεν είναι ούτε ένα εργοστάσιο που μπορεί να καταληφθεί ούτε ένας φασίστας που μπορούμε να του πετάξουμε πέτρες αλλά μια μη-υλική κοινωνική σχέση που ναι μεν σίγουρα συνδέεται με το κράτος και το καπιταλισμό αλλά δε βλέπω πώς θα αλλάξει από μόνη της χώρις κάποιες δράσεις.

μια ακτιβίστρια στη Ρωσσία για να πολεμίσει τη πατριαρχία ρίχνει χλωρίνη πάνω σε όποιον άντρα κάνει "manspreading" (δηλαδή έχει πολύ ανοιχτά τα πόδια του όταν κάθεται) στο μετρό, λέγοντας πως το "manspreading" είναι προσβολή για τις γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται στο ίδιο βαγόνι και βλέπουν τον άντρα να έχει ανοιχτά τα πόδια του, πως αυτό είναι συμβολικά έμφυλη επίθεση-δήλωση της πατριαρχίας.

Πέρα από αυτό, η ακτιβίστρια παλιότερα διαδήλωνε κατά της πατριαρχίας στεκόμενη σε πολυσύχναστους δρόμους και ανεβάζοντας το φουστάνι της για να δείξει δημοσίως τα εσώρουχά της, για να ευαισθητοποιήσει το κόσμο για το θέμα της νομοθεσίας "upskirting" της Ρωσσίας.

http://www.ladbible.com/news/news-student-pours-bleach-cocktail-on-mens-crotches-to-stop-manspreading-20180926

Πείτε μου τη γνώμη σας για τις δυο δράσεις της ακτιβίστριας, για τη χλωρίνη στα παντελόνια αντρών και για τη δημόσια έκθεση των εσωρούχων της.

Προσωπικά ταυτόχρονα και με προβληματίζει και με ενθουσιάζει. Με προβληματίζει γιατί δεν βλέπω με τη δράση της πώς καταργείται η πατριαρχία, και με ενθουσιάζει γιατί κάνει κάτι αντί να κάθεται αμέτοχη χωρίς να κάνει καμιά ενέργεια.

Είναι όμως αυτό η σωστή ενέργεια για τη προώθηση του φεμινισμού; Ποιό είναι το σωστό είδος ενεργειών; Και μη μου πείτε για φεμινιστικές οργανώσεις της αριστεράς, δεν εμπιστεύομαι ιεραρχίες και κόμματα ούτε δήθεν αυτόνομες ομάδες που όμως κάνουν μπαμ από μισό χιλιόμετρο μακρυά οτι είναι συνδεδεμένες με αριστερά κόμματα που απλά θέλουν να γίνουν κυβέρνηση και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το αν αλλάξει η κοινωνία, τα κόμματα τα έχουμε βαρεθεί θέλω ιδέες για ενέργειες που μπορώ να κάνω αυτο-οργανωμένα μόνη μου και μαζί με άλλες γυναίκες χωρίς κομματικούς μηχανισμούς.

από 0χετ0ς 28/09/2018 2:12 μμ.


και άλλο ένα ποστ, που όπως και τα προηγούμενα θα δημιουργήσει έναν οχετό πόλωσης. Το έχω πει και θα το ξαναπώ για τελευταία φορά αφού δεν χαμπαριάζει ούτε η ΔΟ αλλά ούτε και ο κόσμος.

Αυτές οι δημοσιεύσεις αποτελούνε μια καμπάνια κοινωνικών πειραμάτων. Θιασώτες αυτών είναι υπηρεσίες πληροφοριών, ΜΚΟ, ακαδημαϊκοί παράγοντες και άλλοι. Ειδικά τον τελευταίο καιρό σε παρα πολλά φόρουμ δημιουργούνται θέματα που αφορούν είτε φενιστικά lgbtq η γενικότερα κοινωνικά ζητήματα (social justice).

Σε αυτά παρατηρείται η δημιουργία 2 πόλων ή καλύτερα αυτό που ονομάζουμε η θεωρία 2 άκρων. Από τη μια η επιχειρηματολογία του "έχω δίκιο" άρα καταστρατηγώ ελευθερίες, κάνω ότι γουστάρω γιατί "έχω δίκιο" και απο την άλλη ως αντίλογος επιχειρηματολογία τύπου αλτ ραητ, δηλαδή ακροδεξιού φασιστικού λόγου. Πολοί αντμίνς παρατηρούν και καταγγέλουν ότι παρεισφέουν τρολς (ψεύτικοι λογαριασμοί) σε αυτές τις συζητήσεις και απο τις 2 μεριες και τις πολώνουν.

Σε ένα μέσο όπως το ιντυμήντια που είναι ανοιχτό η ΔΟ έχει μειωμένες αρμοδιότητες και μέρος τις ευθύνης πέφτει στον κόσμο που συμμετέχει στις συζητήσεις, πως συμμετέχει, τι γράφει πως εκφράζεται κτλ.


Οτιδήποτε τραβά τη προσοχή του κόσμου μακρυά από τα ταξικά ζητήματα και τα προβλήματα των φτωχών είναι σίγουρο πως συμφέρει το σύστημα.

Όλα τα κοινωνικά προβλήματα είναι ταξικά προβλήματα που τα νιώθουν στο πετσί τους μόνο οι φτωχοί. Η πλούσια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα, ο πλούσιος ομοφυλόφιλος δεν έχει πρόβλημα, ο πλούσιος μετανάστης δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχει η φτωχή γυναίκα, ο φτωχός ομοφυλόφιλος, και ο φτωχός μετανάστης.

Οι πλούσιοι έχουν δημιουργήσει επίτηδες αυτά τα κοινωνικά προβλήματα για να χωρίζουν τους φτωχούς σε ομάδες: άντρες-γυναίκες, ετεροφυλόφιλοι-ομοφυλόφιλοι, ντρόπιοι-μετανάστες. Οι πλούσιοι είναι ενωμένοι εναντίων των φτωχών και συμφέρει τους πλούσιους οι φτωχοί να είναι όσο πιο χωρισμένοι γίνεται. Αυτό τον χωρισμό σε ομάδες τον επιτυγχάνουν μέσω της αποβλακωτικής κουλτούρας που μας ταϊζουν (κινηματογράφος - μουσική - σχολείο - τηλεόραση - πατριωτικά μπλογκς - πανεπιστημιακοί δήθεν επιστήμονες που στη πραγματικότητα προωθούν τη προπαγάνδα των πλουσίων).

Αν ήμουν πλούσιος πολύ θα προτιμούσα όλοι οι επαναστάτες να κάθονται να ασχολούνται με φεμινισμό και lgbtqi αντί για το πραγματικό ζήτημα που είναι η ταξική κοινωνία και η ανάγκη για επανάσταση των φτωχών ενάντια στους πλούσιους.

Για να γίνει η επανάσταση πρέπει οι φτωχοί να φτιάξουν δικές τους επαναστατικές δομές (καταλήψεις-στέκια) στις οποίες φυσικά δεν θα πρέπει να αναπαράγονται φαινόμενα όπως σεξισμός και ομοφοβία και αυτές οι δομές θα πρέπει να διαχέουν επαναστατικό-αντικαπιταλιστικό λόγο μέσα στη κοινωνία και να βοηθούν τις αυθόρμητες εξεγέρσεις της νεολαίας και της εργατικής τάξης (πχ Δεκέμβρης 2008) να ανάψουν ακόμα περισσότερο και να πάρουν πιο συγκρουσιακό χαρακτήρα ώστε να φτάσουμε στο σημείο οι εξεγέρσεις να έχουν ως αποτέλεσμα η αυθόρμητη εξέγερση να μετατραπεί σε μαζική κατάληψη μέσων παραγωγής (εργοστάσια, καλλιέργειες, γραφεία, όλους τους χώρους δουλειάς) από τους εργάτες και τους ανέργους/φοιτητές και την  αυτοδιαχείρησή τους χωρίς αφεντικά. Αυτό φυσικά θα προκαλέσει βίαιη καταστολή με το στρατό και η απάντηση θα είναι η αντι-βία της εργατικής τάξης με οδοφράγματα και τουφεκισμό όλων των ταξικών εχθρών. Η νίκη της επανάστασης πολύ γρήγορα θα οδηγήσει στην επίλυση όλων των κοινωνικών προβλημάτων όπως πατριαρχία/ρατσισμός/ομοφοβία αφού δεν θα υπάρχει καπιταλιστική τάξη που μέσω της νεοφιλελέ κουλτούρας να γεννά και να διατηρεί αυτά τα κοινωνικά προβλήματα.

Η κοινωνία που θα φτιάξουν οι εξεγερμένοι εργάτες θα είναι μια κοινωνία χωρίς κανένα διαχωρισμό, χωρίς κοινωνικά προβλήματα, χωρίς πατριαρχίες και ομοφοβίες, επειδή όλα αυτά τα κοινωνικά προβλήματα είναι γέννημα-θρέμα του καπιταλισμού και ΔΕΝ μπορούν να επιλυθούν αν δεν πέσει πρώτα ο καπιταλισμός (κι ακόμα κι αν πχ μέσα στο καπιταλισμό εξαφανιζόταν ο ρατσισμός οι καπιταλιστές θα έβρισκαν άλλο τρόπο να μας χωρίσουν γιατί ξέρουν οτι μόνο όσο κρατάνε την εργατική τάξη χωρισμένη μπορούν να κυβερνάνε).


Συνεχίζουν να ανεβαίνουν στις Συζητήσεις indy συγκαλυμμένα σεξιστικά & αντιαναρχικά νήματα.

Μήπως η ΔΟ να αρχίσει να κάνει ένα φιλτράρισμα ?

Είναι ολοφάνερο αυτό που συμβαίνει, μόλις δεν τους βγαίνει στους πατριαρχικούς τακτικισμούς ένα νήμα, μετά από λίγο ανεβάζουν ένα επόμενο σεξιστικό, αντιφεμινιστικό, αντιαναρχικό.

από @ 28/09/2018 5:29 μμ.


δεν μας λες τπτ περισσοτερο για ολα αυτα; εχεις κανενα αλλο παραδειγμα υποψιν; που αποσκοπουν ακριβως; αυτο θα ειχε εξαιρετικο ενδιαφερον

από Ισότητα των φύλων 28/09/2018 6:36 μμ.


Ή δημόσια έκθεση των εσωρούχων της δεν αφορά κανένα. Ή χλωρίνη στα παντελόνια γιατί θεωρεί προσβλητικό τον τρόπο που κάθονται στο μέτρο ΦΑΟΥΛ.

!

από @@ 28/09/2018 7:03 μμ.


Από που κι ως που προκύπτει ότι όποιος άντρας κάθεται με ανοιχτά πόδια το κάνει για να δείξει τα γεννητικά του όργανα?

από 0χετ0ς 29/09/2018 4:50 μμ.


ειναι παρα

εξαιρετικο βιβλιο για να μπεις στο νοημα και την κουλτουρα ειναι το kill all normies (αλτ ραητ βερσους αλτ λεφτ και οχι μονο)

μετα αν παρακολουθεις ειδησεογραφικα απο αμερικη και παγκοσμια θα δεις οτι αναπαραγαγεται αυτη η πολωση (πχ στα σχολια), για τα σοσιαλ μηντια δεν το συζητω. Επίσης φορουμ όπως το reddit και 4chan, αλλά και σε πιο ειδικά καθώς τώρα συμβαίνουν διάφορα παλαβά με την κοινότητα του ανοιχτου κώδικα (λινουξ).

Επίσης σαητ και φορουμ οπως το weforum.org (ευκολο να βρεις και άλλα αντιστοιχα) όπου μπορείς να βρεις τις αποψεις των εξουσιαστων για διαφορα τρεχοντα κοινωνικο-πολιτικα ζητήματα.

Σορρυ που δεν γινομαι πιο συγκεκριμενος αυτη την στιγμη δεν με παιρνει απο άποψη χρόνου. To βιβλιο το συνιστώ

από μαχνο 29/09/2018 6:38 μμ.


ωχ άλλο ένα παράδειγμα των γνωστών ακαδημαϊκών πειραμάτων που αποσκοπούν τη πόλωση για να βρουν τρωτά σημεία στη σκέψη του κόσμου ώστε να περάσουν την alt-right φασιστοϊδεολογία που προωθούν, τώρα περιμένουμε τα τρολλς που θα μιλήσουν για μισανδρία κι άντε πάλι από την αρχή, έχουμε γεμίσει συνέχεια με τέτοια ακαδημαϊκά πειράματα στις συζητήσεις

από Αντιπουριτ 29/09/2018 8:09 μμ.


Καταντάει ανυπόφορος ώρες ώρες. Ή χλωρίνη όμως που κολλάει τα ίδια δικαιώματα δεν εχουν άντρες γυναίκες να κάθονται όπως θέλουν; Αν καθοντουσαν οι γυναίκες μ ανοιχτά πόδια θα έριχνε και σ αυτές;


γι αυτού του είδους το φεμινισμό. Ό,τι δεν σε αγγίζει δεν πρέπει να σε ενοχλεί. Αυτή είναι η αναρχική άποψη. 

από Απορημένος 30/09/2018 12:47 πμ.


Δηλαδή εάν ένας άντρας κάθεται με ανοιχτά πόδια κάπου σημαίνει ότι θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες;;Και με το να δείχνει τα βρακί της τι θέλει να πει;;;Γιατί αυτό να θεωρείται μία φεμινιστική ενέργεια;;;Ούτε καν τον συμβολισμό δεν διακρίνω.Και με το να πετάει χλωρίνη φέρεται σαν ακροδεξιά.Μην κάθεσαι έτσι γιατί δεν γουστάρω...Δεν βλέπω τίποτα θετικό σε καμία από τις δύο "φεμινιστικές δράσεις".

από Political correct 30/09/2018 10:39 μμ.


Το mamspreading είναι ένα υπαρκτό προβλημα που έχει δύο όψεις ( η δεύτερη είναι πιο προσωπική αποψη). Αυτό λοιπον συμβαίνει όταν πχ στο λεωφορείο έρχεται ένας η μία και κάθεται δίπλα σου αφήνοντας τα πόδια του/της να σε ακουμπήσουν παραβιάζοντας έτσι τον προσωπικό σου χώρο. ΑΥΤΟ ΣΥΝΉΘΩΣ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΏΝ ΟΡΓΑΝΩΝ . Εχω και εγώ νιώσει άβολα πολλές φορές όταν αντρες ερχοντε και κάθονται δίπλα μου ανοίγοντας τα πόδια τους και με ακουμπανε. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Αυτά όσον αναφορά το θέμα γιατί είδα ασυνεννοησία

από φεμινιστρια μεγαλοσωμη 01/10/2018 2:13 μμ.


Αυτο που ειπε ο "οχετός" και τιποτα αλλο. Τρολιες του ειδους "ειναι παραβιαστικο να ακουμπαει στα μεσα συγκοινωνιας (οπου οι θεσεις ειναι αβολες και στενες, ιδιαiτερα για τους σχετικα μεγαλοσωμους ανθρωπους -που στην πλειοψηφια τους ειναι ανδρες) η εξω μερια των ποδιων δυο ανθρωπων", να λειπουν. Δεν ειναι παραβιαστικο, εκτος αν οντως αυτος ή αυτή που το κανει δειχνει παραλληλα -με αλλο τροπο- παραβιαστική συμπεριφορα. Το πιθανοτερο μαλλον δεν το εγραψε καν γυναικα και φεμινιστρια αυτό, αλλα κανα alt-righ τρολακι για να αναψει την συζητηση. Καιρος να αρχισουμε να δινουμε μικροτερη σημασια στο ιντερνετ και στα φορουμ και περισσοτερη στο πραγματικο κοσμο και στις πραγματικες σχεσεις οπου αποκτας πραγματικη κοινωνικη εμπειρια. Αντε γιατi εχει παραγινει ο ιδρυματισμός αυτός

από @ 01/10/2018 6:41 μμ.


το manspreading από μόνο του δεν είναι πρόβλημα. δεν είναι πρόβλημα αν ένας άνδρας ανοίγει τα πόδια του και δεν κάθονται άλλοι επιβάτες κοντά του.

το πρόβλημα είναι όταν το manspreading γίνεται ανδροηγεμονία, δηλαδή όταν με τα πόδια του ακουμπάει άλλους επιβάτες ή όταν πιάνει παραπάνω θέσεις και δεν επιτρέπει σε άλλους να κάτσουν.

δηλαδή το manspreading είναι απλά μια πράξη ουδέτερη που από μόνη της δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν-καμιά, αλλά αρκετές φορές το manspreading το χρησιμοποιούν οι άνδρες με σκοπό να ενοχλήσουν ή να ηγεμονίσουν και να δείξουν οτι είναι "αρχηγοί λεβέντες".

η ανδροηγεμονία πρέπει να σταματήσει. το manspreading από μόνο του όταν δεν είναι ανδροηγεμονικό δεν ενοχλεί.

σε γενικές γραμμές, αν τα ανοιχτά πόδια του άνδρα ακουμπάνε σε άλλο άνθρωπο ή αν σε ενοχλούν να καθήσεις στη θέση τότε είναι ανδροηγεμονισμός και είναι κακό. Σε άλλες περιπτώσεις όπως το manspreading σε ένα άδειο βαγόνι δεν υπάρχει πρόβλημα.

από @ 01/10/2018 7:30 μμ.


και μαλλον ειναι σε αποστολη

απλα οι αναρχικοι οπου ακουνε για καταπιεση, τσιμπανε σαν αγαθομαλακες, μην χασουν

ο χρυσος κανονας = ο,τι δεν εχει πουθενα το ταξικο, ειναι αφομοιωσιμο, ειδικα με ο,τι ερχεται απο αμερικη

βλεπε seattle κτλ

από Σοβαρός 02/10/2018 11:25 πμ.


κάποια επιπλέον σοβαρα ερωτήματα σα το αρχικό.  Τι σκέφτεται ένα παστίτσιο όταν το τρώμε? Το αυγό κάνει την κότα ή η κότα το αυγό? Εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο Παππάς? Κέτσαπ η μουστάρδα?

από φεμινιστρια μεγαλοσωμη 02/10/2018 11:45 πμ.


Περι "ανδροηγεμονονισμου". Δεν θα τον κρινω συνολικά ως ορο, αλλα ως περιεχομενο σε σχεση με το "manspreading", δυο κουβεντες μονο: υπαρχει μεταξυ των ανθρωπων ενας αγραφος κωδικας σωστης συμπεριφορας. Αν πχ κατσεις σε μια στενη θεση λεωφορειου και ακουμπησετε με αυτον που καθεται διπλα σου, αν τον δεις να μαζευεται σημαινει οτι η επαφη αυτη του ειναι ενοχλητική και οφειλεις να μαζευτεις οσο μπορεις και εσυ. Αν δεν εχει καμία αντιδραση, σημαινει λογικα οτι δεν τον απασχολει το θεμα. Εικλικρινα τρελαινομαι που πρεπει να εξηγω τοσο αυτονοητα πραγματα. Θα φτασουμε να θεωρουμε οτι οποιαδηποτε επαφη μεταξυ σωματων ανθρωπων, οσο τυχαια και ανωδυνη και αν ειναι, ειναι παραβιαστική;

Οσο για αυτον/ην που λεει οτι ειναι φιλελε η γυναικα που το εκανε αυτο, εχει δικιο, αλλα σχετικα με τον χρυσο κανονα του, μια επισημανση: σωστο ειναι να εχουν ολα στον οριζοντα τους και το ταξικο, λαθος μεγαλο ομως αν θεωρει οτι αν λυθει πρωτα το ταξικο θα λυθουν και ολα τα αλλα αυτοματως. Καθε καταπιεση εχει την αυτονομια της, το ιδιο και ο αγωνας ενατιον της -αρκει να υπαρχει και το ταξικο στον οριζοντα του

από μικρόσωμος ταξικά καταπιεσμένος 06/10/2018 5:20 μμ.


μόνο και μόνο η δημιουργία του όρου "manspreading" για να ανάγει το απλό άνοιγμα των ποδιών σε σοβαρή πράξη επιβολής δείχνει το πόσο κοινωνικά δυσλειτουργικοί και μυγιάγγιχτοι έχουν γίνει μερικοί/ές.

τρολάροντας να προτείνω ανάπτυξη κινημάτων και για όσους είναι όρθιοι και σε πατάνε σε δημόσιους χώρους όπως και για αυτούς που μιλάνε με μεγάλη ένταση στο κινητό κοντά μας (οι τελευταίοι είναι πολύ ενοχλητικοί)..

μάλλον έχει δίκιο ένας παραπάνω που αντιλαμβάνεται τέτοιου είδους ποσταρίσματα σαν κοινωνικά πειράματα.

από Μήτσος 12/10/2018 12:03 πμ.


Τα φιλιά μου! Θα ψάξω και το βιβλίο. Όποιος ασχολείτε με τα αμερικάνικα social media καταλαβαίνει τι παίζει (το έχω σαν χόμπι, αλλά παρατηρώ ότι "πιάνει" το κόλπο του αποπροσανατολισμού ακόμα και στην ελλάδα πχ)

από ξξξ 15/10/2018 6:23 πμ.


κλασσικη στρατηγικη της CIA και γενικα ολων των καθεστωτικων να ενθαρρυνουν παγκοσμιως "μεταμοντερνα" κοινωνικα κινηματα που εναντιωνονται σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο τον πραγματικο εχθρο: τους πλουσιους που εκμεταλευονται τους φτωχους

από @ 11/03/2019 3:46 μμ.


" κλασσικη στρατηγικη της CIA και γενικα ολων των καθεστωτικων να ενθαρρυνουν παγκοσμιως "μεταμοντερνα" κοινωνικα κινηματα που εναντιωνονται σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο τον πραγματικο εχθρο: τους πλουσιους που εκμεταλευονται τους φτωχους "

''Πραγματικός εχθρός'' είναι και οι άντρες που εκμεταλεύονται τις γυναίκες.

από αλλος 12/03/2019 12:19 πμ.


"Πραγματικός εχθρός" είναι η πολιτική των ταυτοτήτων και η θυματοποίηση.

από ούτε ένα εκτός! 12/03/2019 12:55 πμ.


Θα ήταν αφελές να θεωρήσουμε ότι δεν ελέγχονται από τις αμερικάνικες υπηρεσίες. Άλλωστε πολλοί πρώην εργαζόμενοι το έχουν πει δημοσίως.


με συνεχή παραπλανητικά αντιαναρχικά ποσταρίσματα, όπως έχει σχολιασθεί και σε απο πάνω σχόλια.

Tι έγινε τώρα, δεν σας βγήκε και το 4ο νήμα που σπρώχνατε αντιαναρχοφεμινιστικά  Κακοποίηση προς άντρες (straight, gay, queer, or whatever)

και συνεχίζετε πάλι σε αυτό το νήμα τα εξουσιαστικο-πατριαρχικά κόλπα με παραπλανητικά ποσταρίσματα, για να πλασάρετε τον αντιαναρχοφεμινισμό σας?

Α και μην ξεχνάμε κι αυτό το 5ο νήμα, που πήγατε ξανά να κάνετε αντίστοιχο παραπλανητικό εξουσιαστικο-σεξιστικό μανιπουλάρισμα και πάτωσε  Φοβίες και Διακρίσεις

Αλλά όπως εντοπίζεται στο σχόλιο  Το φασιστοτρολ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ" : “Και είναι κι εκείνο το λήμμα του "εθνικοαναρχισμού" που κάποιοι ανέβασαν στην wikipedia, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή του” και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις σε διάφορα νήματα που προσπαθούν να πλασάρουν αντιαναρχικά ποστ και να τα περάσουν σαν αναρχικά.

από Η Ασθενής 12/03/2019 9:36 πμ.


Αυτοί οι άντρες δεν εκμεταλλεύονται τις γυναίκες μόνο. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Αυτοί βιάζουν, σκοτώνουν, χτυπούν και εξουσιάζουν ότι είναι γυναίκα ή ότι φέρνει προς γυναίκα. Οι "καχύποπτοι" εντός χώρου προσπαθούν να εξηγήσουν με αμιγώς πολιτικούς όρους πως γίνεται να πάει να σε βιάζει ο ταξιτζής και εσύ να πετάγεσαι έξω από το αμάξι στην άσφαλτο για να σωθείς. Πώς γίνεται να σε βιάζουν δύο φίλοι σου και να σε σκοτώνουν στο τέλος. Πώς γίνεται να σε σκοτώσει ο πατέρας σου. Πώς γίνεται να σε βιάζει κατά εξακολούθηση συγγενικό σου πρόσωπο. Και να είσαι γυναίκα σε όλα αυτά. Εκεί δε χωράει ταξική ντρίπλα, γιατί και ο εργάτης και ο αστός και γενικά ο κάθε εξουσιαστής του δικό του μικροκόσμου, μπορεί να τα κάνει αυτά. Αλλά όταν δεν έχεις βιώσει να είσαι σε περιβάλλον που είσαι το θύμα χωρίς διέξοδο, ο αδύναμος και οργανικά και ψυχικά, τότε βγάζεις τα θύματα υπηκόους της CIA. Εύχομαι σε κάθε κρυφοπατριάρχη να βρεθεί σε περιβάλλον όπου η απειλή βιασμού είναι σε απόσταση 1 μέτρου χωρίς διαφυγή. Εύχομαι οι προνομιούχοι που αμφιβάλλουν για εμάς και τις πράξεις μας, να βρεθούν σε όσα έχουμε βρεθεί εμείς, δηλαδή σε μη προνομιούχες καταστάσεις, να δουν τη γλύκα.

από μία 12/03/2019 μεσημέρι


Πραγματικος εχθρος ειναι ο παγκοσμιος καπιταλισμος

Πραγματικος εχθρος ειναι και η πατριαρχια (και διαφορα συμπαραμαρτυρουντα αυτης, ετεροκανονικότητα, cisκανονικότητα κλπ)

Πραγματικος εχθρος δεν ειναι "οι ανδρες", ουτε καν "οι πλουσιοι". Γιατι θα βρεις μπολικους ανθρωπους που δεν ειναι πλουσιοι και που ειναι ακομα πιο φανατισμενοι υπερ του καπιταλιστικων σχεσεων απο καποιους απο τους πλουσιους -εστω κατ εξαιρεση. Και οταν λεω φανατισμενοι δεν εννοω απλως ιδεολογικα, αλλα και με βαση τα απ τα υλικα τους συμφεροντα. Οπως θα βρεις και πολλες γυναικες που ειναι πιο φανατισμενες υπερ της πατριαρχικων δομων απο καποιους απο τους ανδρες. Οι σχεσεις εκμεταλλευσης και καταπιεσης μεταξυ των "απο κατω" στην κοινωνια, ειναι περιπλοκες. Μην τις "φτωχαινετε" με διαφορα αστοχα και παραπλανητικα σχολια. Δεν θα παμε πουθενα ετσι στην διεκδικηση μαις καλυτερης κοινωνιας


''Πραγματικος εχθρος ειναι και η πατριαρχια (και διαφορα συμπαραμαρτυρουντα αυτης, ετεροκανονικότητα, cisκανονικότητα κλπ)''

 

Θα θελες να μου εξηγήσεις γιατί η ετεροκανονικότητα και ''cis-κανονικότητα'' θεωρούνται εχθροί κατα τη γνώμη σου; 

Οι κανονικότητες γενικά είναι εχθροι γιατί επιβάλλουν στην κοινωνία ένα κανονιστικό τρόπο συμπεριφοράς, συμφωνώ. Ωστόσο, τουλάχιστον με όσα ξέρουμε και βιώνουμε στην ελλάδα η ετεροκανονικότητα δεν συμπεριλαμβάνει απαραίτητα κόσμο και ανθρώπους που τάσσονται ενάντια στα δικαιώματα της lgbtqi+ κοινότητας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μπαίνουν στο στόχαστρο αδιάκριτα οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να έχουν ετεροκανονικό ερωτικό προσανατολισμό και όχι οι ίδιες οι δομές (εκκλησία, έθνος, η σύγχρονη εργασία, τα πρότυπα ομορφιάς, η έννοια της φυλής κ.α.) που διαμορφώνουν και στηρίζουν αυτές τις κανονικότητες. Και το λέω αυτό γιατί σε ό,τι έχει βγει μέχρι τώρα, δεν έχω δει κάτι το οποίο θίγει πραγματικά τις δομές αυτές με κάποια ανάλυση ή κάποια στόχευση (με εξαίρεση κάτι βαψίματα που έχουν γίνει σε εκκλησίες που κατα τη γνώμη μου είναι και προοθημένη ως δράση δεδομένου της έλλειψης συζήτησης για όλα αυτά τα ζητήματα πρώτα).

''Γιατι θα βρεις μπολικους ανθρωπους που δεν ειναι πλουσιοι και που ειναι ακομα πιο φανατισμενοι υπερ του καπιταλιστικων σχεσεων απο καποιους απο τους πλουσιους -εστω κατ εξαιρεση.''

Θα έπρεπε να ξέρεις, αφ'ενός μεν ότι στις σύγχρονες κοινωνίες όπου ο άνθρωπος βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, μαθαίνει και να λειτουργεί έτσι(δεν λέω ότι δικαιολογείται απαραίτητα, αλλά όταν είναι να αναλύουμε τα πράγματα να τα αναλύουμε πολύπλευρα και όχι μόνο για την δική μας πραγματικότητα) και άρα ναι θα γίνει και σκουπίδι να υποστηρίξει τον καπιταλισμό άμα βλέπει εκεί το μέλλον του. Αφ'ετέρου ότι για το επιχείρημα περί πλουσίων οι οποίοι δεν είναι και τόσο υπερ των καπιταλιστκών σχέσεων ότι αφ'ενός απολαμβάνουν μία άνεση παραπάνω να εκφράσουν τη γνώμη τους επειδή έχουν την ασφάλεια να το κάνουν, αφ'ετέρου επειδή είναι κατ'εξαίρεση όπως λες και εσύ δε μπορεί να στοιχειοθετήσει στοιβαρό επιχείρημα για να μιλήσεις για την σχετικότητα σε τέτοια ζητήματα. Εφ'όσον ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες στη ρίζα τους και πάντα παρατηρώντας την κοινωνία, δε μπορούμε να πουμε π.χ. ότι επειδη ένα 10% των πλουσίων δεν είναι και τόσο υπέρ των καπιταλιστικών σχέσεων ότι λέει κάτι απο μόνο του. Αντίθετα μπορεις να το χρησιμοποιήσεις για να πεις ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος γεννηθηκε πλούσιος είναι και δεδομένα υπέρ του καπιταλισμού... Δεν αναιρεί όμως την πραγματικότητα. Και πόσο μάλλον όταν το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα για να το παραλληλίσεις στο ζήτημα που έθεσες πιο πάνω περι ''ετεροκανονικότητας'' και ''cis-κανονικότητας'', που ουσιαστικά είναι σα να λες ότι εφ'όσον κάποιος μπορεί να είναι πλούσιος αλλα δεν ακολουθεί το ετεροκανονικό μοντέλο, δεν είναι και εχθρός. Αυτόματα μου ακούγεται σα να απορρίπτεις πολλές φεμινιστικές θεωρίες περί ταξης-φύλου. Αυτό το λέω ασπαζόμενος ότι δεν χαρακτηρίζει πάντα έναν άνθρωπο η οικονομική του κατάσταση, ωστόσο θαρρώ ότι πάντα παίζει το ρόλο της.

Οι σχεσεις εκμεταλλευσης και καταπιεσης μεταξυ των "απο κατω" στην κοινωνια, ειναι περιπλοκες. Μην τις "φτωχαινετε" με διαφορα αστοχα και παραπλανητικα σχολια. Δεν θα παμε πουθενα ετσι στην διεκδικηση μαις καλυτερης κοινωνιας

Αρχικά, γενικά οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες νομίζω. Επίσης, το ''απο κάτω'' που λες δεν δίνει καποιο συγκεκριμένο στίγμα διότι ''απο κάτω'' μπορεί να θεωρείται ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας και δε νομίζω ότι το ζητημα ειναι να εξετασουμε συγκεκριμενα τις σχεσεις τον απο τα κατω, αποκλειστικά. Η κοινωνία δεν είναι τόσο ξεκάθαρα διαρθρωμένη. Αν μου επιτρέπεις ούτε και εσύ τις εμπλούτησες ιδιαίτερα τις συνθηκες για την διεκδίκηση μίας καλύτερης κοινωνίας, με το post σου, καθώς πέταξες κάποια προτάγματα και ύστερα μερικά υποτιθέμενα αποδεδειγμένα στοιχεία για εσένα, για να καταλήξεις ότι οι άλλοι λένε κουταμάρες και εσύ τα ξέρεις (δεν εχω διαβασει τα προηγουμενα ποστ, μπορει οντως να έχουν γραφτεί κουταμάρες αλλα παρὀλαυτα ο τόνος σου και ταυτόχρονα τα δικα σου επιχειρήματα δε πιστευω ότι στο επιτρέπουν).

Τέλος, μέσα σε όλα αυτά θεωρώ πως μόνο οι άντρες μπορεί να είναι εν γένει εχθροί όταν επιτελούνε συνειδητά την ταυτότητα τους.


"Θα θελες να μου εξηγήσεις γιατί η ετεροκανονικότητα και ''cis-κανονικότητα'' θεωρούνται εχθροί κατα τη γνώμη σου;

Οι κανονικότητες γενικά είναι εχθροι γιατί επιβάλλουν στην κοινωνία ένα κανονιστικό τρόπο συμπεριφοράς, συμφωνώ. Ωστόσο, τουλάχιστον με όσα ξέρουμε και βιώνουμε στην ελλάδα η ετεροκανονικότητα δεν συμπεριλαμβάνει απαραίτητα κόσμο και ανθρώπους που τάσσονται ενάντια στα δικαιώματα της lgbtqi+ κοινότητας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μπαίνουν στο στόχαστρο αδιάκριτα οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να έχουν ετεροκανονικό ερωτικό προσανατολισμό και όχι οι ίδιες οι δομές"

Ετεροκανονικοτητα δεν ειναι το να ειναι καποια/ος στρεητ. Ουτε cisκανονικοτητα ειναι το να ειναι καποια/ος cis. Και εννοειται οτι το να ειναι κανεις στρεητ ή cis ειναι απολυτως σεβαστο και δεν πρπει να μπαινει στο στοχαστρο πολιτικά. Την ετροκανονικοτητα και η cisκανονικοτητα την βλεπω οπως τις περιεγραψα και πριν, ως σε μεγλαο βαθμο συμπαραμαρτυρουντα της πατριαρχιακης διαχειρησης των πραγματων. Ο δομη που τα διαμορφωνει ειναι η πατριαρχικη οικογενεια που στα μοντερνα χρονια ειναι κατα κανονα μονογαμικη και επισης πηρυνικη. Η εκκλησια στην Ελλαδα, ναι (οχι ομως με τον ιδιο φανατισμο σε ολες τις χωρες ανεξαιρετως) υποστηριζει αυτες τις δομες. Το εθνος ειναι μαλλον ασχετο πραγμα. Η συγχρονη εργασια σχετιζεται αλλα οχι -απαραιτητα- κεντρικα, τα προτυπα ομορφιας και ναι και οχι, η εννοια της φυλής πιθανον να σχετιζεται -οχι κεντρικά ομως (δεν μιλαω τωρα εχοντας ως προτυπο πως νατιλαμβανοντια καποιιες εννοιες τα μυαλα των φασιστων). Η πατριαρχικη διαχιερηση της σεξουαλικοτας των ανθρωπων και των ανθρωπων ευρυτερα εχει αποδειχτει πολλαπλως προβληματικη και περιριοστικη για την ανθρωπινη κοινωνια, με την ετεροκανονικοτητα και την cisκανονικοτητα να ειναι δυο (απο τις πολλες) πτυχες αυτου Για αυτο θεωρω ολο αυτο το "συμπλεγμα" εχθρο  

 

"Θα έπρεπε να ξέρεις, αφ'ενός μεν ότι στις σύγχρονες κοινωνίες όπου ο άνθρωπος βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, μαθαίνει και να λειτουργεί έτσι(δεν λέω ότι δικαιολογείται απαραίτητα, αλλά όταν είναι να αναλύουμε τα πράγματα να τα αναλύουμε πολύπλευρα και όχι μόνο για την δική μας πραγματικότητα) και άρα ναι θα γίνει και σκουπίδι να υποστηρίξει τον καπιταλισμό άμα βλέπει εκεί το μέλλον του"

Ισχυει αυτο που λες, ομως εννουοσα κατι ευρυτερο. Το κεφαλαιο υπαρχει ως σχεση μεσα στην κοινωνια των απο κατω και οχι μονο "εξω απο αυτην" να την εκμεταλλευεται. Οι λεγομενοι ταξικοι ανταγωνισμοι δεν ειναι οπως απλοικα συχνα εμφανιζεται ως "το κεφαλαιουχοι εναντια στην εργαζομενους", αλλα προκειται για ανταγωνισμους μεταξυ ανθρωπων και κοινωνικων ομαδων που εχουν διαφορετικη αναλογια προσωπικης προσδεσης στην εργασια ΚΑΙ το κεφαλαιο. Θα σου δωσω ενα παραδειγμα, ενας βολεμενος μισθωτος εργαζομενος στο δημοσιο και ενας φτωχος ελευθερος επαγγελματιας, εχουν και οι δυο προσωπικη σχεση με της εργασια, διαθετουν ομως και οι δυο ενα βαθμο κεφαλαιου (συχνα ενσωματωμενο στην δια τυος την εργασια, ως γωνση, ως προνομιο, ως οτιδηποτε). Και αν στατιστικα ψαξεις ποιος εκ των δυο φανταζει πιο χαρουμενος, δηλαδη πιο αποτελεσματικά προσεδεμενος με τον/στον συγχρονο καπιταλισμο, θα δεις οτι η ααπντηση δεν θα ειναι αυτη που θα περιμενες απο την ορθοδοξη μαρξιανη αναλυση. Προφανως οι περισοτεροι πολυ πλουσιοι ειναι -στην πραξη- εχθροι (και δεν εδωσα τοση εμφαση στις οποιες εξαιρεσεις, οση νομιζεις εσυ οτι εδωσα). Το θεμα δεν ειναι εκεί ομως, το θεμα ειναι οτι ο πραγματικος εθρος ειναι οι κεφαλαιακες σχεσεις που διατρεχουν ολοκληρη την κοινωνια -αυτες στηριζουν τελικα και την κυριαρχια των πολυ πλουσιων

"Αν μου επιτρέπεις ούτε και εσύ τις εμπλούτησες ιδιαίτερα τις συνθηκες για την διεκδίκηση μίας καλύτερης κοινωνίας, με το post σου, καθώς πέταξες κάποια προτάγματα και ύστερα μερικά υποτιθέμενα αποδεδειγμένα στοιχεία για εσένα, για να καταλήξεις ότι οι άλλοι λένε κουταμάρες και εσύ τα ξέρεις"

Τις εμπλουτισα, αν τις εμπλουτισα, οσο προλαβαινα στα 5 λεπτα που διεθετα χθες και στην μιση ωρα που διεθετα σημερα. Και οσο βεβαια εχω και εγω, αν την εχω, την δυνατοτητα. Με αδικεις ομως λεγοντας οτι θεωρω οτι "ολοι οι αλλοι λενε κουταμαρες". Οχι καθολου δεν το πιστευω αυτο. Απλως μπορει να λενε πραγματα -που αυτες/οι εχουν και  legitimate λογους τα να τα λενε, αλλα εγω εχω legitimate λογους να διαφωνω. οπως για παραδειγμα οτι, ετσι ισωπεδωτικα, "εχθρος ειναι οι ανδρες"

Οποτε,

"Τέλος, μέσα σε όλα αυτά θεωρώ πως μόνο οι άντρες μπορεί να είναι εν γένει εχθροί όταν επιτελούνε συνειδητά την ταυτότητα τους."

Εαν εσυ θες ολη η ανδρικη νεολαια (και οχι μονο νεολαια) να καταληξει να υποστηριζει τους φασιστες ή διαφορες alt-right νοσταλγικες της παραδοσιακης πατριαρχιας αηδιες (ακομα και με κομμουνιστικο ή αναρχικο προσημο, τετοιες), εγω ως τρανς γυναικα δεν θελω καθολου. Ξερω πολυ καλα οτι ειναι η πρωτη πυο στοχευουν αυτα τα ιδεολογηματα, ξερω πολυ καλα οτι με θεωρουν την υπερτατη "ανωμαλια". Επισης ως τρανς γυναικα εχω ζησει καποτε κοινωνικα και ως "ανδρας" και εχω να σου πω το εξης: οσο και αν πολλοι εξ αυτων ειναι και σεξιστες και απαραδεκτοι ευρυτερα, δεν θα διανοουμουνα ποτε να επιχειρησω να τους αφαιρεσω συνολικα την εκφραση on the grounds οτι "ειναι εχθροι". Δεν ειναι a priori εχθροι και εχουν δικαιωμα να αναζητησουν και αυτοι με καποιο τροπο (μακαρι οχι πατραιρχικο) την εκπληρωση τους, οπως εχουξμε ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι Ξερω βεβαια οτι εβαλες το ζητημα της επιτελεσης συνειδητα της "ταυτοτητας τους" για να τους χαρκτηρισεις ετσι. Και αν ηταν μονο αυτο θα ειχες αρκετό δικιο. Ομως αντιθετα με τις μεταμοντερνες δοξασιες δεν ειναι ολα τα πραγματα και οι συμπεριφορες προιον επιτελεσης και "ταυτοτητας"

από III 13/03/2019 9:03 μμ.


Για αρχή, θα ήθελες να μας πεις ποια είναι επιτέλους, η επιτελής συνειδητή ταυτότητα των ανδρών(όλων;) που τους κάνει εν γένει εχθρούς; Και απέναντι σε τι;

Για συνέχεια, θα ήθελες να μας πεις ποια είναι η επιτελής συνειδητή ταυτότητα όλων των γυναικών που τις κάνει εν γένει μη εχθρές; Και απέναντι σε τι;

 

(όταν γράφεις ''μπορεί'' εννοείς μπορεί και ναι μπορεί και όχι;)

από IV 16/03/2019 8:25 πμ.


οτι η θεση του   II  υποκρυπτει ενα βιολογικο ντετερμινισμο, ο οποιος ερχεται καταφανως σε αντιθεση με τη θεση οτι δεν υπαρχει sex παρα μονο gender...

από ll 18/03/2019 1:34 μμ.


Προς lll:

"Για αρχή, θα ήθελες να μας πεις ποια είναι επιτέλους, η επιτελής συνειδητή ταυτότητα των ανδρών(όλων;) που τους κάνει εν γένει εχθρούς; Και απέναντι σε τι;"

Αρχικά, η απάντηση που έδωσα στη χρήστρια ''μία.'' βρισκότανε στο συγκείμενο του πλαισίου που έθεσε η ίδια στην προ-προηγούμενη απάντηση της, που γράφει για ''εχθρό''. Είμαστε σε ένα νήμα το οποίο σχολιάζει μία <<φεμινιστική>>* δράση και άρα ότι όρο και ταυτότητα φέρνουμε στη συζήτηση μπαίνει στην τροχιά την κοινωνικής θεωρίας, εφ'όσον μπαίνουν τα ζητήματα σε σχέση με το γυναικείο και έμφυλο ζήτημα.

H επιτέλεση της ταυτότητας του "άνδρα", όπως την ξέρουμε στη σημερινή κοινωνία και αυτό που βγαίνει ως κυρίαρχος λόγος/εικόνα του άντρα μπορεί να περιλαμβάνει τη συνειδητή του επιβολή ως παρουσία αλλά κυρίως ως ένα σύνολο κοινωνικών προνομίων στις υπόλοιπες ταυτότητες και δη στις γυναίκες. Τα παραδείγματα είναι πολλά και μάλλον ανούσιο στο να τα απαρριθμήσω. Εδώ δε μιλάμε για το βιολογικό φύλο, δηλαδή ότι κάποιος είναι εν γένει εχθρός επειδή είναι άνδρας, αλλά για την επιτέλεση του κοινωνικού φύλου, την επιτέλεση ενός ρόλου κοινωνικά ο οποίος είναι κυριαρχικός, ανταγωνιστικός, παρεμβατικός. Με αυτήν, την έννοια, "μπορεί να είναι εν γένει εχθροί όταν επιτελούνε συνειδητά την ταυτότητα τους", όπως έγραψα.

"Για συνέχεια, θα ήθελες να μας πεις ποια είναι η επιτελής συνειδητή ταυτότητα όλων των γυναικών που τις κάνει εν γένει μη εχθρές; Και απέναντι σε τι;"

Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Σου επαναλαμβάνω, το συγκεκριμένο νήμα αφορά μία ''φεμινιστική'' τύπου δράση όπου γίνεται συζήτηση πάνω σε αυτή και κατ' επέκταση και σε άλλα ζητήματα.. Ό,τι αναφέρω το αναφέρω διότι εδώ -εγώ τουλαχιστον- βάζω τα ζητήματα κάτω απο το πρίσμα του κοινωνικού φύλου, του έμφυλου & γυναικείου ζητήματος και άρα ό,τι γράφω έχει και μία τέτοια διαλεκτική. Δε συζητάω με το φίλο/η μου π.χ. αν ο σύγχρονος (αν μπορεί να οριστεί έτσι που δεν το ξέρω) φεμινισμός ταιριάζει στα καθημερινά θέλω των ανθρώπων και αν έχει θέσει τον πήχη πιο ψηλά απ'ότι βρίσκεται.. Μιλάω για την κοινωνική θεωρία που εξετάζει τις ταυτότητες στην κοινωνία και τις δυναμικές τους εντός αυτής, όπως επίσης και τον ρόλο τους. Οπότε για εμένα φεμινισμός τι είναι? Λαμβάνοντας υπ'όψην παραμέτρους που έχουν τεθεί ιστορικά απο αυτό το κίνημα για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία, τα βλέπεις όλα απο τη θέση αυτή και προσπαθείς να βρεις λύσεις στα όποια ζητήματα. Δεν ξέρω αν διατυπώνεται κάπως συγχυσμένη η σκέψη μου, εμένα μου είναι σχετικά ξακάθαρη, ωστόσο η κριτική δεκτή (αρκεί να χρησιμοποιούμε και πράγματα που έχουμε πει).

Άρα, για να κλείσω, οι γυναίκες, ως γυναίκες, στον φεμινισμό είμαι μη-εχθρες εφ'όσον μιλάμε για την κοινωνική ταυτότητα τους, δεν μιλάμε για κάθε γυναίκα ξεχωριστά και αν μία είναι καταναλώτρια και φιλο-καπιταλίστρια, αλλά για την θέση της εντός της κοινωνίας, ως γυναίκα και μόνο. Σίγουρα, μία προσωπικότητα σήμερα δεν χαρακτηρίζεται αποκλειστικά απο το κοινωνικό φύλο του/της, αλλά και απο άλλα στοιχεία που επιφέρει το σύγχρονο Lifestyle και οι επιλογές εντός του καπιταλισμού, ωστόσο αυτό για το οποίο μιλάω εγω όπως είπα και πριν είναι καθαρά το κοινωνικό φύλο εντός της κοινωνίας και σ'αυτό το συγκείμενο οι γυναίκες εφ'όσον μιλάμε για το έμφυλο ζήτημα είναι μη-εχθρές, αλλά καταπιεζόμενες ταυτότητες εντός της πατριαρχίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άλλοθι βέβαια για οτιδήποτε άλλο επιφέρει μία ταυτότητα... Αλλά παρόλαυτα, δεν το ανέφερα καν αυτό που λες επειδή αλλού στόχευα και όχι να πω ότι οι γυναίκες είναι μη εχθρές... Όταν μιλάς για φεμινισμό, η γυναίκα δεν μπορεί να μπαίνει σε μία αξιολόγηση αν είναι εχθρός ή όχι εκτός αν το αξιολογήση αυτό το ίδιο το κίνημα. Αυτό και το κλείνω.

Υγ: Είμαι αγόρι, όχι κοπέλα.

*δεν το βαζω σε εισαγωγικά προβοκατόρικα αλλα επειδή αλλοι/ες μπορει να τη θεωρούν άλλοι όχι απ'ότι είδα παραπάνω

Προς IV:

"ειναι προφανες οτι η θεση του II υποκρυπτει ενα βιολογικο ντετερμινισμο, ο οποιος ερχεται καταφανως σε αντιθεση με τη θεση οτι δεν υπαρχει sex παρα μονο gender..."

Εδώ θα χρειαστώ λίγο τη βοηθειά σου(και δε το λέω ειρωνικά). Αρχικά, ο ''βιολογικος ντετερμινισμός'' είναι ένας όρος που πρώτη φορά ακούω. Απο τα λίγα που είδα σε αναζήτηση, δεν συνδέεται και με πολύ καλά πράγματα... Θα ήθελα να μου εξηγήσεις αν μπορείς α) τι εννοείς με τον όρο, β) που το παρατήρησες σε αυτά που έγραψα και γ) τι εννοείς με το ''ερχεται καταφανως σε αντιθεση με τη θεση οτι δεν υπαρχει sex παρα μονο gender...". Δηλαδή, ότι πιστεύω ότι δεν υπάρχουνε σεξουαλικότητες αλλα μόνο φύλα (βιολογικά??); Θα ήθελα αμα δε βαριόσουνα να μου το εξηγήσεις, διότι και γω δε θεωρώ τον ευατό μου κάποιο σοβαρό γνώστη πάνω στο θέμα και στα gender studies, σίγουρα κουβαλάω πολλά υπολείματα πατριαρχίας και με θεωρώ πολύ newbie γενικά. Αλλά θα ήθελα να μου απαντήσεις σε αυτά τα τρία αν μπορούσες.

από Μαθαίνω σιγά σιγά 18/03/2019 3:02 μμ.


Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, κι αν θέλει κανείς/μια μου απαντάει. Γράφεις για τους άνδρες ότι "μπορεί να είναι εν γένει εχθροί όταν επιτελούνε συνειδητά την ταυτότητα τους". Η ερώτηση ειναι η εξής. Μια γυναίκα μπορεί να επιτελεί συνειδητά μια ανδρική κοινωνική ταυτότητα? Στην περίπτωση αυτή, ειναι εχθρός?

από # 18/03/2019 5:14 μμ.


Σε αναρχικό πλαίσιο, κανείς δεν μιλάει για ταυτότητες της κοινωνικής θεωρίας ανεξάρτητα από το πολιτικοικονομικό τους πλαίσιο, κανένας δεν μιλάει για πατριαρχία, φεμινισμό, λοατκι ταυτότητες (σαν ατομικές ταυτότητες), χωρίς να βλέπει την πατριαρχία και τις επιβολές της σε άμεση σύνδεση και σαν στήριγμα του κράτους και του καπιταλισμού.

Οι ταυτότητες και τα δικαιώματα χωρίς το πλαίσιό τους είναι φιλελεύθερη έννοια, και γι' αυτό πολύ βολική για διάφορους ώστε να κάνουν αντιδραστική προπαγάνδα.

Το αρχικό ποστάρισμα εντάσσεται στην κατηγορία που αναφέρει το σχόλιο

“σύγχηση” προσπαθείτε να δημιουργήσετε

 

Κι είναι περίεργο που ενώ ξεκίνησες φορτσάτος απαντώντας στη "μία", κι αυτή σου ανταπάντησε, τώρα δεν έχεις να πεις τίποτα πάνω στην απάντησή της και ξαναγυρνάς τη συζήτηση στις σκέτες ταυτότητες, με τις οποίες κανένας εδώ δεν ασχολείται.

από III 18/03/2019 9:14 μμ.


α)Στην κοινωνία που ζούμε, αν όποιος άντρας κάθεται με ανοιχτά τα πόδια θεωρείται πως κάνει ''manspreading'', τότε ναι, ο άντρας ή μάλλον οι άντρες είναι εν γένει εχθροί και θα πρέπει να προσέχουμε. Ακόμα ίσως κι όταν μιλάνε, κλάνουνε ή αναπνέουνε.

  Όταν λοιπόν λέμε άντρας, σ' αυτήν την λέξη ανταποκρίνεται πλήθος ανθρώπων, είτε το λέμε κοινωνικά είτε βιολογικά. Π.χ αν περπατάς στον δρόμο και πεις ''έι άντρα!'' θα γυρίσουν αρκετοί. Ήταν, είναι και θα είναι άντρες βιολογικά. Αυτοί οι αρκετοί άντρες εκτός από άντρες είναι και πολλά άλλα πράγματα που κυρίως κοινωνικά διαφοροιούνται μεταξύ τους. Δηλαδή κάποιος μπορεί να είναι πλούσιος ή φτωχός, αγενής, κάποιος ενοχικός κάποιος ντροπαλός, άλλος αυταρχικός και ένας άλλος φασίστας ή βιαστής ή και αναρχικός ίσως κάποιος να είναι ευσυγκίνητος και ευαίσθητος ή παιδί μάλαμα. Όταν σε όλους αυτούς τους πεις πως είναι εν γένει εχθροί θα το εκλάβουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, γιατί παρόλες τις διαφορές τους παραμένουν άντρες βιολογικά. Αυτό σημαίνει άντρας για αυτούς. Γιατί ο άντρας είναι ένας γενικός όρος. Και ή θα πρέπει να πεις κάτι άλλο ή κάπως αλλιώς ή θα πρέπει να θεωρήσουμε τον μισό πλανήτη εχθρό της άλλης μισής ανθρωπότητας δηλαδή των γυναικών και των αλλ@. Γιατί από όσο έχω παρακολουθήσει όλα τα νήματα τελευταία (που μάλιστα κάποιος-α σε ρόλο αστυνόμου Μπέκα αποκάλυψε συνομωσία) αυτό που χτυπάει είναι αυτή η γενίκευση. Όπως ας πούμε η κοινοτυπία ''όλοι οι άντρες είναι βιαστές'' ή κάπως έτσι.  

Τί γίνετε εδώ: με το να γενικολογούμε μ' αυτόν τον τρόπο, στην ουσία αντικειμενοποιούμε κατηγορηματικά τα υποκείμενα που ανταποκρίνονται στον όρο άντρα. Είναι όπως παλιότερα περισσότερο λεγόταν πως ''όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες'' όπου για την δέκτη δεν είχε κάποιο ρόλο αν ένιωθε γυναίκα ή όχι.  Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ή περί ασθενούς φύλου. Θα το τραβήξω λίγο και θα πω πως γενικολογίες τέτοιου τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται ακόμα κατά κόρον για να αντικειμενοποιηθούν σύνολα ώστε να θεωρηθούν εν γένει εχθρικά από άλλα αντικειμενοποιημένα σύνολα προς χάρην κάποιας προπαγάνδας με σκοπό την χειραγώγηση π.χ εβραίοι, ρομά, μαύροι, Τούρκοι-Έλληνες κτλ. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να συνέβη και με την γυναίκα κάποτε-αρκει να διαβάσουμε μυθολογία ή κοσμογονία- και που συμβαίνει ακόμα και τώρα σε άλλες χώρες και θρησκείες. Επομένως είναι και επικύνδινες.

Συμφωνώ αρκετά σ' αυτό το σημείο με την .μία

 

β)Ναι η αλήθεια είναι πως δεν είπες κάτι τέτοιο αλλά είναι σημαινόμενο εν γένει ;)

  Λες πως σε γενική βάση οι γυναίκες δεν θεωρούνται εχθρές του φεμινισμού και αυτό γιατί μιλάμε για το κοινωνικό φύλο. Άρα λέμε πως σε γενική βάση οι άντρες είναι εχθροί του φεμινισμού και οι γυναίκες όχι. Εδώ κάνεις ένα λάθος για μένα.

 Ο φεμινισμός υποτίθεται πως απελευθερώνοντας τις γυναίκες απελευθερώνονται και οι άντρες από τον δύσκολο ρόλο του άντρα. Ή μήπως ο άντρας δεν καταπιέζεται από την πατριαρχία; Εσύ καταπιέζεσαι από την πατριαρχία ή είσαι εν γένει και εξ ορισμού η ίδια; Άρα εδώ μιλάμε για έναν αγώνα για την χειραφέτηση του ανθρώπου με όχημα το γυναικείο ζήτημα. Γιατί πώς αλλιώς οι άνθρωποι θα είναι ισοι; Υπάρχουν όμως και πολλοί φεμινισμοί που διαφοροποιούνται και κάποιοι από άνα σημείο και μετά είναι εχθρικοί μεταξύ τους, όταν στην μέση μπαίνουν ιδεολογίες,φυλές, φύλα κτλ.Και έχει συμβεί ιστορικά. Υπάρχουν και ακτιβίστριες σαν την φίλη μας. Έξω από το κίνημα πάλι μανάδες και δασκάλες που όταν δεν σταυροκοπιούνται πλακώνουν στο ξύλο τα παιδιά τους ή τα βάζουν με πιο αδύναμα υποκείμενα του περιβάλλοντός τους έχουν διαπράξει βιασμό, ξεκάθαρα!  Άρα μπορούμε να πούμε πως και οι γυναίκες μπορούν ''εν γένει'' να είναι εχθρές και αυτές αν όχι στο μέτρο που είναι και οι άντρες. Δεν μπορώ όμως βλέπεις να γενικολογώ και να λέω οι γυναίκες είναι ή δεν είναι εχθρές γιατί και εδώ όπως και με τους άντρες πριν, θα τις αντικειμενοποίησω.

  Και καταλήγω πως στην βάση ενός φεμινισμού που αν μη τί άλλο βαθύτερο σκοπό έχει την χειραφέτηση του ανθρώπου από τον άνθρωπο, εχθρό έχει τον άνθρωπο αντικειμενικά. Εχθρός της χειραφέτησης ας λέμε καλύτερα είναι και ο φασίστας, και η μάνα μου(γιατί δεν λέει να καταλάβει), και η δασκάλα μου, και ο βιαστής, και ο Βαλιανάτος, και η Κλίντον και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εχθρικές επίσης είναι ιδεολογίες της γενίκευσης είτε είναι φασισμοί είτε φεμινισμοί, πατριαρχίες και μητριαρχίες και όποιοι-ες τις επικροτούν.

 Όποιος-α πιστεύει πως το γυναικείο ζήτημα δεν είναι ένας δίκαιος αγώνας, έχει πρόβλημα. Από κει και πέρα θεωρώ πως η ρητορική παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για την μεταλαμπάδευση των ιδεών γιατι όπως και να το κάνουμε σε μία ενοχική κοινωνία όπως η ελληνική που ακόμα δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς της συνέβη το να λέγεται πως όλοι οι άντρες είναι βιαστές, εκτός από χάσιμο χρόνου, μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα (και δεν εννοώ να γίνουν βιαστές). Απλά γιατί οι άντρες δεν είναι βιαστές ακόμα και αν οι βιαστές είναι άντρες και γιατί όπως έιπες και συ οι γυναίκες δεν έχουν εξορισμού το αλλοθι ακόμα και στην πατριαρχία για μένα.Υπάρχουν και άντρες με πολύ λιγότερα προνόμια ακόμα και έμφυλα μιλώντας αφού το έμφυλο ζήτημα δεν μπορεί να μείνει ανέπαφο από άλλα κοινωνικά ζητήματα. Πρέπει να καταλάβουμε πως στην ιεραρχική κοινωνία που ζούμε, όταν η γυναίκα αποκτάει προνόμια σ΄αυτήν και την ανεβαίνει ιεραρχικά, αποκτάει και τα ''προνομιακά'' εργαλεία της πατριαρχίας(ανταγωνιστικά,κυριαρχικά,παρεμβατικά). Από κει και πέρα είναι ζήτημα επιλογής των κινημάτων και των υποκειμένων τους προς τα πού θα πάνε ιδεολογικά καί σε επίπεδο λόγου.

 Η κοινωνική θεωρία δεν είναι κάτι πάγιο και στερεό ή κάτι στείρο αλλά διαμορφώνεται και αλλάζει σε πραγματικό χρόνο κυρίως λόγο των αντιφάσεων, από την κοινωνία που την αφορά.

 

υγ. 1.Θα έχει σημασία αν πω τι είμαι;

      2.Δεν έχω διαβάσει πολλά, απλά μεταφέρω κυρίως το πως το αντιλαμβάνομαι

ok

από ll 18/03/2019 11:11 μμ.


Προς #:

''Σε αναρχικό πλαίσιο, κανείς δεν μιλάει για ταυτότητες της κοινωνικής θεωρίας ανεξάρτητα από το πολιτικοικονομικό τους πλαίσιο, κανένας δεν μιλάει για πατριαρχία, φεμινισμό, λοατκι ταυτότητες (σαν ατομικές ταυτότητες), χωρίς να βλέπει την πατριαρχία και τις επιβολές της σε άμεση σύνδεση και σαν στήριγμα του κράτους και του καπιταλισμού.''

 

Αρχικά, θα πρεπε να διαχωρίσουμε μία συζήτηση, κατα το νόημα των λεγόμενων σου, σε αναρχική συζήτηση (άρα δε χωράει κοινωνική θεωρία και απλα απαρριθμούμε τις συνδέσεις της πατριαρχίας και των επιβολών της με το κρατος και τον καπιταλισμό) και σε μη αναρχική συζήτηση όπου κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία, τις γνώσεις (δε μιλαω απαραίτητα για εμενα) κ.ο.κ. της κοινωνικής θεωρίας και των ''gender studies'' προκειμένου να αναλύσει ζητἠματα σε άλλο βαθμό και να αναζητήσει τα αίτια των φαινομένων. Διάλεξε πια συζήτηση θες να κάνεις με εμένα, για την πρώτη δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που έχεις γράψει ήδη, για τη δεύτερη που μας επιτρέπεις να χρησιμοποιήσουμε τα λίγα που ξέρουμε για να εκφραστούμε, είμαι πρόθυμος.

 

"Οι ταυτότητες και τα δικαιώματα χωρίς το πλαίσιό τους είναι φιλελεύθερη έννοια, και γι' αυτό πολύ βολική για διάφορους ώστε να κάνουν αντιδραστική προπαγάνδα."

Συμφωνώ. Πες στο στα κορίτσια του κινήματος που 4 χρόνια τώρα μας έχουνε πρήξει τα συκώτια με το τι θέλουνε να κάνουνε το βράδυ και προπαγανδίζουν τις ταυτότητες τους λες θα πρεπε να κανουμε κωλοτούμπες με το που τις γνωρίσουμε.

''Κι είναι περίεργο που ενώ ξεκίνησες φορτσάτος απαντώντας στη "μία", κι αυτή σου ανταπάντησε, τώρα δεν έχεις να πεις τίποτα πάνω στην απάντησή της και ξαναγυρνάς τη συζήτηση στις σκέτες ταυτότητες, με τις οποίες κανένας εδώ δεν ασχολείται.''

Δεν έχω να πω τίποτα ουσιαστικό, εφ'όσον καταλαβα σε ενα σημαντικό βαθμό τη σκοπιά της.. Δεν έχω πρόβλημα με την αποψη της, απλώς σκάλωσα με το πως εκφράστηκε για το ζήτημα του ''εχθρού'' τόσο απόλυτα. Επίσης, όπως έγραψα στο προηγούμενο post, δε το παίζω παντογνώστης ακόμα μαθαίνω και στήνω το αυτί μου 4 χρόνια να καταλαβω πράγματα που μου φαίνονται ακαταλαβίστικα εκ πρώτης ακοής για να βγάλω απλά συμπεράσματα.. Δε γύρισα τη συζητηση στις ''σκετες'' ταυτότητες, αφ'ενός ανέπτυξα το σκεπτικό και τους προβληματισμούς μου μαζί, αφ΄ετέρου θεώρησα σημαντικό να γράψω πως έχουνε τα πράγματα στην κοινωνική θεωρία με βάση καποια ελευθεριακα προτάγματα, όπως τα αντιλαμβάνομαι προσωπικά. Το αν ασχολείται ή όχι με τις ταυτότητες, σου ξαναλέω κοίτα τα γραπτά των συντροφισσών που το @ το έχουν σε συντομευση πια και ειδικά μετα τη δολοφονία του Ζακ, συμπορεύτηκαν με διαφορες λοατκι ομάδες που δεν είχαν σχέση με την αναρχία, όπως μου γράφεις, και θα μου επιτρέψεις να εκφραστώ ελεύθερα για ό,τι έχω να πω και να συμβάλλω σε ένα νήμα τόσο σημαντικό που εξετάζει αν είναι φεμινιστικό να ρίχνεις νερό ή χλώριο (δε θυμάμαι) σε αντρες στο τρενο που κανουν legspreading.. Με ήθελες φορτσάτο..

 

Προς lll:

Θα κοιτάξω την απάντηση σου καποια άλλη στιγμή αν μπορώ γιατί λίγο πρόχειρα που την είδα πρεπεί να είναι τίγκα στο παπατζιλίκι και στην απουσία νοήματος και χιλιοειπωμένων πραγμάτων.


όπως σχολιάζεται σε  “σύγχηση” προσπαθείτε να δημιουργήσετε  και  Κοίτα ΙΙ

Αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν για να χτυπήσουν τον αναρχικό αντιπατριαρχισμό-αναρχολοατκιφεμινισμό και να προμοτάρουν τον αντιαναρχικό πατριαρχισμό τους, γι αυτό ξεκινάνε ρίχνοντας σερί 4 παραπλανητικά σχόλια για να πάρει μπρός το παιχνίδι του τακτικισμού τους με:

στρατηγικη συγχησης 15/10 και σύγχηση 11/03 και σύγχυση 12/03 και Όλα αυτά τα sites έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ 12/03 (αν και οι ίδιοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα χρησιμοποιούν, όπως το Reddit, για να προμοτάρουν αντιαναρχοφεμινισμό, που σχολιάζεται σε Το φασιστοτρολ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ")

Και μόλις τους ανταπαντούν από @ 12/03/2019 8:20 και Ασθενής 12/03/2019 9:36 και μία 12/03 + 13/03/2019 1:38  έτσι που δεν τους βολεύει στον αντιαναρχικό πατριαρχικό τακτικισμό τους, το συνεχίζουν μόνοι τους με άλλα πάλι σερί παραπλανητικά σχόλια: από ll και III και IV και Μαθαίνω σιγά σιγά,

που βολεύουν την αντζέντα τους με τον γνωστό σεξιστικό σκοπό, που παίζει σε όλα τα νήματα με θέματα πατριαρχίας και σεξισμού, για ''ταυτότητες, φύλα, άνδρες, γυναίκες, θυματοποίηση, βιολογία, μητριαρχία, αμερική, αμερικάνικες υπηρεσίες, φεμινιστικές θεωρίες, κοινωνική θεωρία...'' . Όλα μαζί σε ένα πολιτικο-απολίτικο αντιδραστικό συνονθύλευμα, πάντα και μόνιμα εκτός αναρχικού πλαισίου θεώρησης ανάλυσης και προταγμάτων, που προσπαθούν να σερβίρουν πασπαλισμένο με 'αναρχίζοντα' στοιχεία επιχειρώντας να κάνουν τον εντελώς αντιαναρχικό τους λόγο να 'αναρχίζει'. 

Μέχρι να καταλήξουν σε εντελώς σκάρτο αντιδραστικό μισογύνικο αντιφεμινιστικό αντιαναρχικό λόγο (όσο και να προσπαθούν να τα καμουφλάρουν) από III 18/03/2019 9:14, που ήταν το εξαρχής ζητούμενο όλου αυτού του αντιαναρχικού αντιαναρχοφεμινιστικού τακτικισμού που ξεκίνησαν με το αρχικό ποστάρισμα (όπως σχολιάζεται και σε Κοίτα ΙΙ ), και που δεν έχει καμία σχέση με α/α/α χώρο.

Και στα άλλα ανάλογα νήματα που έχουν προηγηθεί σε Indymedia (που αναφέρονται σε @ Θυμίζω ) αυτά τα ίδια αντιδραστικά ακριβώς copy-paste κάνουν, σε συνεχή κατ'επανάληψη τακτικίστικα παραπλανητικά και προβοκατόρικα ποσταρίσματα και σχόλια.

από ll 20/03/2019 5:17 μμ.


Ίσως χαραμίζεσαι στα νήματα του indymedia και θα έπρεπε να πιάσεις δουλειά κατ'ευθείαν στο CSI αφού φαίνεται έχεις κρυστάλλινη αντιληπτικότητα για τους υποβοσκούμενους σκοπούς κάποιου. Πραγματικά, αληθινή δουλειά detective έκανες με το παραπάνω post.

Απο΄κει και πέρα επειδή θίγεις το ζήτημα της σύγχυσης, βρες πρώτα τα αίτια αν θες, γιατί αν είναι τα post στο indymedia τότε θα 'πρεπε να μας κλαίνε και οι ρέγγες.. Η σύγχυση υπάρχει εξ'αρχής κατ΄εμέ, εφ΄όσον η τάση του φεμινισμού αυτή τη στιγμή στην ελλάδα είναι κάτι στο οποίο υπάρχουνε διάφορες προσεγγίσεις, γίνονται διάφορες προσπάθειες για την καπιλεία του ίδιου του φεμινισμού (χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως αφ'ότου άρχισε να κινείται το θέμα ξεπετάχτηκαν τα αριστερά να μιλήσουν για φεμινισμό και για το γυναικείο ζήτημα που το'χανε τόσα χρόνια θαμμένο. Μέχρι και η ΝΔ έχει κάνει αναφορές στο ζήτημα της ισότητας με αφορμή την ανάδυση του φεμινισμού.), αλλά και επειδή το 95% που γράφονται κινούνται στο όρια της αντιδραστικότητας σε όσα κακώς κείμενα ή στραβά υπάρχουνε τριγύρω.

Τέλος, επειδή μου λες ότι έμμεσα ή άμεσα αυτά που γράφονται κάνουν πόλεμο στον ''αναρχικό αντιπατριαρχισμό-αναρχολοατκιφεμινισμό'',τουλάχιστον απο μεριά μου, δε θα μπορουσα να τον αναγνωρίσω αυτόν τον αναρχισμό ως μία υπαρκτη τάση.. Δεν έχω διαβάσει κανενα κείμενο που να το θέτει έτσι.. Τα μόνα κείμενα που έχω διαβάσει κινούνται μεταξύ καταγγελίας και αλληλεγγύης με πολύ μινιμαρισμένα και μετριοπαθής πολιτικές αναφορές σε ιδέες ξεκαθαρα. Που δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό, αλλα σίγουρα δεν είναι και όπως το παρουσιάζεις σα να υπάρχει μία διακριτή θέση και τάση..

 

Αυτά, καλη καρδιά συντρόφισσα <3 χωρίς ειρωνία

από III 20/03/2019 5:40 μμ.


   Παπατζιλίκι ή όχι έτσι αντιλαμβάνομαι αυτή την στιγμή τα πράγματα. Και δεν είναι τρόπος αυτός να μιλάς. Επίσης νοήματος πάσχει η τοποθέτησή σου περί αντρα εν γένει εχθρός. Θεωρώ πως στα αλήθεια βρίσκεις τεράστιο νόημα και γι αυτό και το υποβιβάζεις. Έχεις όσο χρόνο θες. Κατάλαβε όμως ότι εδώ δεν κάνουμε κάποιο battle εφυήας, δεν τις μετράμε, αλλά μιλάμε για ζητήματα σοβαρά και στα σοβαρά.

Όσο για σένα @, δεν έχω λόγια. Λυπάμαι

από και λίγα γράφεις 21/03/2019 1:31 μμ.


για τον-την 19/03/2019 4:44 μμ.:

Το πόσο *αναρχικοί* είναι, και το πόσο ύπουλα και αντιφεμινιστικά και πατριαρχικά άνοιξε αυτή η συζήτηση, φαίνεται και από το αρχικό σχόλιο που γράφει ότι η πατριαρχία είναι μια "μη υλική κοινωνική σχέση".

Όπως λες κι εσύ, αλλά όπως επεσήμανε αρχικά και το σχόλιο

κατά δήλωση 'ΑΝΑΡΧΙΚΟI!' συστηματικά σε αντιδραστικά σχόλια

(με αφορμή ότι κάποιος πόσταρε Έμμα Γκόλντμαν από το reddit σε μια προσπάθεια να δείξει πόσο της *κλασσικής αναρχίας* ήταν) φαίνεται και από τη συστηματική προώθηση του reddit στο ιντιμίντια. Με μια αναζήτηση βλέπει κανείς ότι για το συγκεκριμένο θέμα του αρχικού ποστ έχουν ανοίξει δύο συζητήσεις στο reddit.

 

Κατά τα άλλα, ο ΙΙ βρίσκει το αρχικό θέμα εξαιρετικά σημαντικό και γράφει "να συμβάλλω σε ένα νήμα τόσο σημαντικό που εξετάζει αν είναι φεμινιστικό να ρίχνεις νερό ή χλώριο (δε θυμάμαι) σε αντρες στο τρενο που κανουν legspreading.." και ότι "στήνω το αυτί μου 4 χρόνια να καταλαβω πράγματα που μου φαίνονται ακαταλαβίστικα εκ πρώτης ακοής για να βγάλω απλά συμπεράσματα".

Αλλά να ανοίξει κανά βιβλίο να ξεστραβωθεί δεν του πέρασε από το μυαλό, γιατί φυσικά δεν ενδιαφέρεται για το θέμα, αλλά μόνο συμμετέχει στο παρεάκι αυτών που συνεννοημένα κάνουν συστηματικά αντιδραστικά σχόλια στο ιντιμίντια, κυρίως σε θέματα φεμινισμού, πατριαρχίας, λοατκι, αλλά όχι μόνο!

Και αναρωτιέται κανείς, μετά από όλο αυτό το συστηματικό αντιδραστικό τακτικισμό που βλέπουμε επαναλαμβανόμενα στις συζητήσεις, με τα άσχετα ποσταρίσματα, τις πάσες με διαδοχικά σχόλια, ακόμη και τις σικέ διαφωνίες, ένας ασφαλίτης ή ένας *κλασσικός φασίστας* ή ένας νεοφασίστας-*αναρχο*εθνικιστής (απ' αυτούς με το λήμμα στη γουικιπίντια όπως γράφει παραπάνω), τι άλλο θα έκανε σε ένα κινηματικό, αναρχικό μέσο; Αυτό ακριβώς θα έκανε.

από ll 27/03/2019 5:44 πμ.


Αλλά να ανοίξει κανά βιβλίο να ξεστραβωθεί δεν του πέρασε από το μυαλό, γιατί φυσικά δεν ενδιαφέρεται για το θέμα, αλλά μόνο συμμετέχει στο παρεάκι αυτών που συνεννοημένα κάνουν συστηματικά αντιδραστικά σχόλια στο ιντιμίντια, κυρίως σε θέματα φεμινισμού, πατριαρχίας, λοατκι, αλλά όχι μόνο!

 

Πρώτα απ΄όλα να ξεστραβωθώ μου λεγε η μανα μου όταν με πίεζε να διαβασω και οι δασκαλοί μου που μου επιβαλλόντουσαν με το ζόρι.. Αν θες ξεστραβώσου εσύ με αυτα που γράφεις που νομζεις οτι το παίζεις και αυθεντία.. εσύ ξέρεις αν έχω ανοίξει εγώ βιβλίο ή όχι? θα πρπε στα 27 μου να είμαι τόσο καλα διαβασμένος? είπα επαννειλλημένα ότι δε θεωρώ ότι το'χω, αλλα απο τα λίγα που ξέρω συμμετείχα στη συζήτηση. Μάλλον για εσένα θα πρέπει να μιλάει μόνο ο ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ.Που συνήθως βιωματικά είναι ''λίγοι-ες' αλλα τέλος πάντων. Αυτές οι αντιλήψεις ταιριάζουνε σε άλλους χώρους και όχι στην αντιεξουσία και την αναρχία.. Στα δικά μας μυαλά ο καθένας μπορει να έχει μία γνωμη, να την εκφράζει να ζυμώνεται πολιτικά και να μορφώνεται μεσα απο την αντιπαραθεση, εφ'όσον ΣΕΒΕΤΑΙ τους αλλους. Δε θεωρω ουτως ή  αλλως ότι είπα κατι ακραίο. Αλλα επειδή εχεις μεγαλωσει με άλλες αρχές, και έχετε μπερδεψει τα μπουτια σας πολλοι/ες στην αναρχια νομίζετε ότι θα μας πουλατε νταβατζιλίκι τι να λέμε τι να μη λέμε και αν θα εκφραζόμαστε. Δε συμμετεχω σε κανενα παρεακι διαδικτυακο, εχω το δικο μου στη κανονικη ζωή και είσαι λίγη να μιλάς ότι δήθεν ξέρεις ενώ είσα Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Η και φαίνεται και απ'αυτό που γράφεις παρακάτω...

Και αναρωτιέται κανείς, μετά από όλο αυτό το συστηματικό αντιδραστικό τακτικισμό που βλέπουμε επαναλαμβανόμενα στις συζητήσεις, με τα άσχετα ποσταρίσματα, τις πάσες με διαδοχικά σχόλια, ακόμη και τις σικέ διαφωνίες, ένας ασφαλίτης ή ένας *κλασσικός φασίστας* ή ένας νεοφασίστας-*αναρχο*εθνικιστής (απ' αυτούς με το λήμμα στη γουικιπίντια όπως γράφει παραπάνω), τι άλλο θα έκανε σε ένα κινηματικό, αναρχικό μέσο; Αυτό ακριβώς θα έκανε.

 

Κι εγώ λέω ασφαλίτισσα είσαι εσύ που δεν αφήνεις τον άλλον να εκφραστεί και το παίζεις και καλα Sherlock που αναγνωρίζεις τι ειναι τι και ποιός.. Επίσης εσύ ξέρεις πολλούς ''αναρχοεθνικιστες'' (που δεν υπάρχει ιστορικά τέτοιο πράγμα και πουλάς την έννοια έτσι απλά) να εκφράζονται έτσι? Γι'αυτό είσαι άσχετη, δεν έχεις καμία ζύμωση με την κοινωνία, εμμένεις στα ίδια που πιστεύεις και όποιον διαφωνεί ή διαφέρει στις απόψεις τον λες φασίστα!! Ωπ, κατι μου θυμίζει αυτό...για να δεις ποιοι μας αποκαλούνε το ένα και το άλλο επειδη δεν λέμε και κάνουμε αυτό που θέλουν... ΚΝΙΤΕΣ ή κομμουνιστές λέγονται.. Λοιπον, αντε στο καλό και να μας γράφεις κομπλεξικό ανθρωπάκι...

από (και λίγα γράφεις) πες μας κι άλλα 27/03/2019 8:15 μμ.


Εδώ δεν μιλάμε σαν “ειδικοί” φυσικά, αλλά ούτε και σαν “κλασσικοί ελληναράδες” με αστήριχτες αντιδραστικές “απόψεις”. Έγραψες αστήριχτα “να συμβάλλω σε ένα νήμα τόσο σημαντικό που εξετάζει αν είναι φεμινιστικό να ρίχνεις νερό ή χλώριο (δε θυμάμαι) σε αντρες στο τρενο που κανουν legspreading..”

Δεν εξηγείς γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό το θέμα για τους αναρχικούς-ες (για να σε καταλάβουν και όσ@ διαβάζουν, λέμε τώρα...), γράφω ότι είναι αντιγραφή από reddit, το κάνεις γαργάρα, και το ρίχνεις στην ταρωμαντεία και την επιθετική, μπραβίστικη, κάργα σεξιστική πατριαρχία (Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Η - έχετε μπερδεψει τα μπουτια σας πολλοι/ες στην αναρχια νομίζετε ότι θα μας πουλατε νταβατζιλίκι τι να λέμε τι να μη λέμε και αν θα εκφραζόμαστε - κνίτες ή κομμουνιστές - Λοιπον, αντε στο καλό και να μας γράφεις κομπλεξικό ανθρωπάκι...).

 

Πρόβλημα δεν έχω, αλλά παρατηρώ ότι είναι η δεύτερη φορά που υποθέτεις (σε βολεύει; γιατί;) ότι μιλάς σε γυναίκα σε αυτή τη συζήτηση.

Την πρώτη φορά απαντάς ειρωνικά στον-στην @

για @

Ίσως χαραμίζεσαι στα νήματα του indymedia και θα έπρεπε να πιάσεις δουλειά κατ'ευθείαν στο CSI αφού φαίνεται έχεις κρυστάλλινη αντιληπτικότητα για τους υποβοσκούμενους σκοπούς κάποιου. Πραγματικά, αληθινή δουλειά detective έκανες με το παραπάνω post. Απο΄κει και πέρα επειδή θίγεις το ζήτημα της σύγχυσης, βρες πρώτα τα αίτια ... Αυτά, καλη καρδιά συντρόφισσα<3 χωρίς ειρωνία

 

Σιγοντάρει ο ΙΙΙ (χωρίς να εξηγεί ούτε αυτός τη λύπη του)

οκ

Όσο για σένα @, δεν έχω λόγια. Λυπάμαι

 

Σύμπτωση λες να είναι ότι και στην άλλη αντιδραστική συζήτηση πρόσφατα, κάποιος υποθέτει πάλι ότι απαντάει σε γυναίκα κι εκεί το ρίχνει στη νουθεσία και το πατρονάρισμα;

 

θα παρω το πολυβολο μου

φιλη διαβασε μονη σου μην ακου τι σου λενε οι φιλελε-αυτονομοι

ελα τωρα μας εβγαλες την κλασικη αναρχικη γραμμη πατριωτικη!

διαβασε μονη σου

 

Παίρνει όμως την απάντηση που του αξίζει

Σκέψου

Γιατί θα πρέπει να είμαι θηλυκό και ως τέτοιο, να υπάρχει το ενδεχόμενο "να ακούω τί μου λένε", να είμαι θύμα πλάνης δηλαδή? Να τα λέω αυτά σκεπτόμεν@ μόν@ μου δε γίνεται? Πρέπει να με καθοδηγούν?

Σκέψου τι είπες και γιατί το είπες.

 

Τη σύγχυση και την αντιαναρχική μεθόδευση σε συζητήσεις φεμινισμού-πατριαρχίας-λοατκι την έχουν προσέξει πολλοί σχολιαστές (καθόλου δύσκολο).

Κι επειδή ούτε ο τακτικισμός ούτε όλα τα παραπάνω φαίνονται πολύ αναρχικά, επιβεβαιώνεις το προηγούμενο σχόλιό μου και δεν το αντικρούεις.

wow

από ll 28/03/2019 3:47 πμ.


Θα σου απαντησω μονο σε δυο πραγματα και δεν ξαναγραφω.. Αυτο που ειπα για το legspreading το ειπα ειρωνικα. Και γραφεις κατω-κατω για ενα άλλο σχόλιο απο ένα άλλο νήμα στο οποίο δεν έχω γράψει ποτέ, δεν σε καταλαβαινω.. Καλη συνεχεια

από .... 28/03/2019 9:58 πμ.


μου αρεσει οτι υποθετεις ή μαλλον εισαι σιγουρη οτι ολοι που στρεφονται εναντια στο φεμινορατσισμο σε αυτα τα ποστ ειναι ενα ατομο!μα τοσο σιγουρη....


Δε ξέρω σε ποιά συνέλευση ακούγεται το "φεμινορατσισμός".  Νομίζω είναι άλλος ένας νεολογισμός που αναβίωσε από ιντερνετικές υποκουλτούρες, όπως ο "νεοφιλελευθερισμός" και τέτοια όμορφα. Και ως προϊόν ιντερνετικής υποκουλτούρας κανείς δεν έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του τι σημαίνει η φράση επ ακριβώς. Φεμινο"ρατσισμός" γιατί; Ο ρατσισμός που υπάρχει? Φασισμός δεν ταιριάζει? Μάλλον όχι ούτε αυτό. Ορθολογισμός ταιριάζει; Κάτι πάει να γίνει. Συναισθηματικός Ορθολογισμός μήπως; Καλύτερα.

Ταπαραπάνω ξεκατινιάσματα αφορούν κυρίως ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τον φεμινισμό ως πολιτικό πρόταγμα μόνομόνο όχι ως ανάγκη διεξόδου της καθημερινής διαβίωσης στο διαπροσωπικό. Η λεσβία φεμινίστρια που αν δεν βρει άντρα να κάνει παιδί αποκληρώνεται από τους δικούς της και επειδή δεν θέλει να γίνει μάνα και επειδή δεν είναι "κανονική", ή @ τρανς που τ@ν έχουν όλοι για πέταμα και καταλήγει σεξ worker, δεν έχουν άμεση σχέση με το πολιτικό. Έχουν σχέση με το διαπροσωπικό. Και υπό αυτή τη θέση αυτά τα άτομα κινούνται κινηματικά πρωτίστως. Πρέπει να καταλάβετε ότι πολλοί δεχόμαστε εκμετάλλευση και εξουσία πέρα από το εργατικό πέρα από το κοινωνικό προσωπείο της πολιτικής μας ταυτότητας, σε πιο εσωτερικά σημεία της ύπαρξής μας, σε σημεία που "δε βλέπει" μια συνέλευση, σε σημεία που αφορούν τη στοιχειώδη δομή του Εγώ μας, εξαιτίας άλλων ρόλων/ταυτοτήτων που μας επιβάλλονται σε αυτά τα σημεία.

Αυτά τα ξεκατινιάσματα βέβαια οφείλονται και από τη πλευρά του φεμινισμού πρωτίστως. Που δεν κάνει τίποτα για να ενώσει τις μικρές αντιστάσεις απέναντι στους επιβαλλόμενους ρόλους/ταυτότητες, με τις ευρύτερες αντιστάσεις απέναντι σε συλλογικές καταπιέσεις.

από ΙΙΙ 28/03/2019 9:17 μμ.


Εξήγησα πως δεν έχω λόγια! αλλά γιατί έγραψες ''ο ΙΙΙ'' μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου εξηγήσεις;

Από κει και πέρα, θα ήθελες κάτι να προσθέσεις σχετικά με:

α) ακτιβίστρια-legspreading

β) ποιος είναι πραγματοκός εχθρός

γ) οι άντρες είναι εν γένει εχθροί

δ) ''Μια γυναίκα μπορεί να επιτελεί συνειδητά μια ανδρική κοινωνική ταυτότητα? Στην περίπτωση αυτή, ειναι εχθρός;''

ε) μπορούν και οι γυναίκες να είναι εχθρές;

στ) αντικειμενοποίηση αντρών-γυναικών και ό,τι αυτό επιφέρει

ζ) και ότι άλλο θέλεις που να έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα για να γίνει συζήτηση;

Αν όχι, θα σε εκλιπαρούσα (αν βέβαια μπορείς) να μην συμπεριλάβεις σχόλιό μου ξανά στις κενότητές σου.

από κ ψυχολογικοποίηση 30/03/2019 7:17 μμ.


κατέφθασαν κ πλασάρονται απροκάλυπτα πλέον κ σε αυτό το νήμα πάλι

κ επιβεβαιώνονται όλα τα από πάνω σχόλια που σχολιάζουν ότι πρόκειται

για αντιαναρχική-αντιφεμινιστική-πατριαρχική-σεξιστική μεθόδευση

που επαναλαμβάνεται με διάφορους τακτικισμούς, σε όλα τα σχετικά με έμφυλο-λοατκι indy νήματα.

από σκ@τ@ 03/04/2019 3:57 μμ.


Πάει ο άλλος (από ll 28/03/2019 3:47 πμ.) να τη σκαπουλάρει λέγοντας "Αυτο που ειπα για το legspreading το ειπα ειρωνικα."

Άλλοι όμως που το έχουν ψάξει το θέμα, λένε ότι αυτό είναι συχνή έξοδος διαφυγής σε ακροδεξιές αναρτήσεις σε youtube, reddit και 4chan που κατακλύζονται από βίαιο, ρατσιστικό και μισογυνίστικο λόγο, όπως λέει το παρακάτω άρθρο με αφορμή τη μαζική δολοφονία μουσουλμάνων από τον νεοναζί στη Νέα Ζηλανδία.

ht tps://www.newstatesman.com/science-tech/internet/2019/03/christchurch-new-zealand-shooter-pewdiepie-youtube-facebook-video-shows-we-need-take-online-radicalisation

With little digging on particular forums and channels on YouTube, Reddit, and 4chan, you can become inundated with violent, racist, and misogynistic language – all subliminally caveated with the irony of “it’s just a joke, bro!”

Μόνο ξεμπρόστιασμα χρειάζεται για τους βόθρους, ειδικά όταν πάνε να παίξουν παιχνίδι σε κινηματικό μέσο.

από Άσε ρε το ψοφια 05/04/2019 10:13 πμ.


Το κίνημα που ψυχολογικοποιεί?

Ναι ρε τους ξέρουμε τους φασίστες και μισογυνιδες που έρχονται από άλλα μέσα ιντερνετικής υποκουλτούρας και αντιπαρατίθενται εδώ.

Θα μας πεις με ποιους όμως κάνουν διάλογο εδώ μέσα? Α?

Θα σου πω εγώ. Με εσάς που ακόμη μιλάτε για ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, αγνοώντας την στάση του στις 2 συνελεύσεις τ@ Ζακ, που τα 2/3 των παρευρισκομένων ΛΟΑΤΚΙ, αναμειγμένων με ζαιους και φιλελεδες, αντί να είναι με εμάς στις συγκρούσεις, πήγαν απέναντι. Εξαιρουμένης μια μειοψηφίας αναρχικών ΛΟΑΤΚΙ, στη ΠΡΑΞΗ, όχι στα λόγια. Και όταν κάναμε κριτική στους αλλους, αυτοί μιλούσαν ότι είμαστε προνομιούχοι και η επίθεση στη πολιτική τους φιλελέ ταυτότητα είναι "βια". Μας κοίταζαν οι μπάτσοι και γελαγαν πως εν μέσω συγκρούσεων η πλειοψηφία των ΛΟΑΤΚΙ και συναφτά, επέλεξε να κάνει "αλυσίδες μη βιας" απέναντι μας.

Ε λοιπόν, ούτε με εσάς έχουμε σχέση, ούτε με τους φασίστες. Έχετε κάνει ένα τεχνητό δικό σας δίπολο εδώ μέσα και παίζετε τους influencers. Για να μιλήσω και στη γλώσσα σας.

από pansexula 06/04/2019 12:40 μμ.


εδω εχουμε την κλασσικη θεση manarchist που δε προκειται ποτε να μπει στη θεση λοατκι(μεχρι και αυτο σιγουρα το εκανε κοπιπαστε).δεν υπαρχει διαθεματικοτητα.και δε θα υπαρξει ποτε στην ελληνικη ματσο-αναρχια.

από Ασε ρε τα ψόφια 06/04/2019 10:36 μμ.


Είσαι το ίδιο άτομο σε όλα αυτά τα νήματα. Εσύ αντιγράφεις τον εαυτό σου. Εγώ είπα κάποια γεγονότα. Αν διαφωνείς πες μας πως αλλιώς έγιναν. Σε τόσα άλλα νήματα περί αυτών που έγραψα, παρόμοια οπτική θα δεις να παρατίθεται. Αλλά όχι, πρέπει το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα να παρουσιαστεί συνολικά ως κάτι που δεν είναι, δηλαδή αντικρατικό, αντιεξουσιαστικό και αναρχικό. Ε δε σου βγαίνει γιατί δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι ομάδες στο ΛΟΑΤΚΙ κίνημα και οι φεμινιστικές ομάδες που έχουν ολιτική στάση, είναι συγκεκριμένες. Και είναι συγκεκριμένα άτομα του ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ χώρου που μπολιάζουν την αναρχία μας και με την έμφυλη βία και το φυλετικό θέμα και προχωράμε και σε αυτά τα θέματα. Αλλά όχι, πρέπει κάθε καρυδιάς καρύδι εργαλειακού δικαιωματισμού και δηθενιάς, σα την Καλογεροπούλου που βάζει με το ΠΑΣΟΚ (και θα τη ψηφίσετε, είναι σίγουρος), να κλείσει και το μάτι σε εμάς. Όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως θέλετε να κάνετε και εσείς.

Ε λοιπόν στα τσακίδια. Και αν η πολεμική για ζητήματα μέσων και σκοπών, τη πολεμική που κάναμε στους ΛΟΑΤΚΙ συριζαίους και λοιπούς φιλελεύθερους στις συνελεύσεις τ@ Ζακ, τη μεταφράζετε ως πατριαρχεία, τότε δεν έχετε δουλειά στο "χωρο"..και καλά χώρος, αυτό που έχει απομείνει τέλος παντων.

Εσείς θέλετε παρτήδες με εμάς. Εμείς έχουμε θέσει τους όρους με τους οποίους χτίζουμε γέφυρες.

Να σου θυμίσω ποιοι λέγανε ΜΑΤΣΟ της αναρχοφέμ, στις συνελεύσεις? Α?

από οέο 07/04/2019 7:23 μμ.


Και ποια είναι η "αναρχία μας"; Είναι μία και διαχρονική και εσύ την "εκπροσωπείς"; Ουρλιάζοντας σε διάφορα ποστ, σε διάφορα θρεντ, και με διαφορετικά ονόματα "στα τσακίδια", εσύ και άλλοι δεν χτίζεις/ετε γέφυρες με αναρχικούς αλλά με φασίστες.

Αλλάζεις και θέμα συζήτησης με το έτσι θέλω. Εδώ μόνο εσύ μιλάς για "ΛΟΑΤΚΙ κίνημα", γιατί δεν είναι αυτό το θέμα της συζήτησης και κανένας δεν έχει αναφερθεί σε αυτό.

Το θέμα δεν είναι ούτε οι δικαιωματικοί και η τεχνητή πόρτα που πας να στήσεις, γιατί αυτοί εξ ορισμού δεν είναι αναρχικοί. Η χειραγώγιση από τα πάνω των αντιδράσεων μετά τη φασιστική/κρατική δολοφονία του Ζακ και τα κολλητιλίκια τώρα με σύριζα και όποιον άλλο για θεσούλες "εκπροσώπων" είναι φυσική συνέπεια του ότι δεν είναι αναρχικοί.

Το θέμα σε αυτή και πολλές άλλες συζητήσεις δεν είναι ότι έχουν μπουκάρει δικαιωματικοί, είναι ότι έχουν μπουκάρει ακροδεξιοί παριστάνοντας τους αναρχικούς. Μάλιστα, αντιστρέφοντας επιχειρήματα των δικαιωματικών, έχουν γράψει γελοιότητες για αντίστροφο ρατσισμό, αντίστροφο σεξισμό, μητριαρχία, φεμιναζί και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει η κούτρα τους.

Ο λόγος των δικαιωματικών όμως δεν αφορά τους αναρχικούς, για τους αναρχικούς η πατριαρχία είναι συστημική, δομική, υλική καταπίεση και στήριγμα του κράτους και του καπιταλισμού, κι εκεί την πατάνε διαρκώς τα εγκάθετα φασιστοεθνίκια.

από και απόσκ@τ@ 08/04/2019 1:33 πμ.


''Μόνο ξεμπρόστιασμα χρειάζεται για τους βόθρους, ειδικά όταν πάνε να παίξουν παιχνίδι σε κινηματικό μέσο''.

Αυτή η ίδια τακτική με ''ειρωνία/ειρωνικό/ειρωνικά'' που χρησιμοποιούν για να τη σκαπουλάρουν, ακολουθείται και στο άλλο σχετικό με πατριαρχία νήμα, στο σχόλιο https://athens.indymedia.org/post/1561263/#1629351, που λέει και ότι κατέληξε εκεί από αυτό εδώ το νήμα.

Και σε όλα αυτά τα σχόλια πλασάρονται σαν αναρχικοί που κόπτονται για την αναρχία και νομίζουν ότι μπορούν να περάσουν για αναρχικοί με διάφορα που παπαγαλίζουν και χρησιμοποιούν εντελώς άλλα αντί άλλων, ενώ βρωμάνε σκατομπόχα από μακρυά. 

Και αμέσως μόλις ξεμπροστιάζονται από συντρόφισσες/ους, βγαίνει επιθετικά απέναντι τους το @Άσε ρε το ψοφια για να σιγοντάρει αυτά τα ''ακροδεξιά σκατά'' που πάνε να παίξουν παιχνίδι σε κινηματικό μέσο. Και που ανάμεσα σε άλλες τακτικές χρησιμοποιούν και την ''ψυχολογικοποίηση'' και στα οποία δεν αντιπαρατίθεται καθόλου, αλλά τα ταυτίζει κι από πάνω με το ''κίνημα''!

Ενώ αντιπαρατίθεται και επιτίθεται όχι στα ''ακροδεξιά σκατά'', αλλά σε όσους/ες ξεμπροστιάζουν τα ''ακροδεξιά σκατά''! 

Και μαζί και επιθετική αναφορά σε λοατκι υποκείμενα -που σε α/α/α πλαίσιο όπως εδώ αφορά τα α/α/α λοατκι υποκείμενα- σαν να μην είναι πολιτικά υποκείμενα που κάποια θα είναι αναρχικά και θα μειοψηφούν και κάποια άλλα ζαια και φιλελεδικα και θα πλειοψηφούν, όπως συμβαίνει αντίστοιχα στο πολιτικό του συνόλου της κοινωνίας. Και γι αυτό ακριβώς τον λόγο έχει ουσιαστική πολιτικοκοινωνική σημασία και λειτουργία η αναρχολοατκιφεμινιστική παρουσία και δράση στο πολιτικοκοινωνικό πεδίο και γι αυτό στρέφονται συστηματικά εναντίον τους τα συστημικά ''ακροδεξιά σκατά''.

Που μόλις ξεμπροστιάζονται από αναρχολοατκιφεμινιστικές παρεμβάσεις, τότε εμφανίζεται (γιατί άραγε?) το @Άσε ρε το ψοφια για να επιτεθεί στην ουσία ενάντια σε συντρόφισσες/ους . Η χαρά των ''ακροδεξιών σκατών'', που επιτέλους άρχισε να λειτουργεί και να πιάνει τόπο το παιχνίδι που πάνε να παίξουν σε κινηματικό μέσο με το αρχικό παραπλανητικό ποστάρισμα που έχει αντιαναρχικό, αντιαναρχοφεμινιστικό, αντιαναρχολοατκι στόχο, όπως σχολιάζεται και σε πάνω σχόλια.

από Άσε ρε τα ψόφια 14/04/2019 12:12 μμ.


Επειδή είναι ξεκάθαρο πως είσαι ένας που κάνει αυτά τα σχόλια δε χρειάζεται να γράψω κάτι νέο, απλά θα ξαναπω τα ίδια.

Οι ακροδεξιοί έρχονται για εσάς τους διαιωματιστές και εσείς οι δικαιωματιστές κάνετε εδώ εισοδισμό(λές για τα ποσοστά πολιτικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ σαν να μην κάνουν συνειδητές επιλογές να είναι απέναντι μας αρκετοί εξ αυτών, αλλά εμείς σαν αναρχία να πρέπει να τους στηρίζουμε παρόλαυτα και να τους φέρουμε κοντά μας. Αυτό λέγετε εισοδισμός). Οι ακροδεξιοί κανονίζονται εν τέλη στο δρόμο γιατι, εδώ μέσα είναι φαινόμενο αρχής γενομένης ινδυ, πως έρχονται, παριστάνουν, υποκρίνονται και στο τέλος φεύγουν, γιατί πολιτικό μέρισμα δεν έχουν να κερδίσουν από εμάς.

Εσείς όμως έχετε. Δυστυχώς για εσάς τους δικαιωματιστές που ούτε αναρχοφέμ είστε ούτε αναρχολοατκι, αργήσατε. Ο χώρος ήδη προσπαθεί να συνεχίσει από το στραπάτσο ΣΥΡΙΖΑ που είχε μπλεχτεί πάνω μας κάτω μας δεξιά μας και αριστερά μας, και ξανά τέτοιος εισοδισμός δεν θα γίνει ανεκτός.

Εμένα προσωπικά, γιατί είμαι ένας και όχι δύο, με ενδιαφέρουν οι αναρχολοατκι και αναρχοφεμ. Οι υπόλοιποι που πουσάρονται ή καταπιέζονται εξαιτίας άλλων ταυτοτήτων τους και είναι συνειδητά απέναντι στην αναρχία, τότε θα βρίσκεται και η αναρχία απέναντι τους και δε θα γίνει πάλι κολυμπήθρα ξεπλύματος του κάθε κλειστό ματάκια που θέλει να κάνει καριέρα.

ΛΟΑΤΚΙ χωρίς αναρχική συνείδηση ή έστω ταξική, είναι δηθενιά. Σε αυτό καταλήγουν όλα αυτά που λέτε. 


Συμφωνώ και απόσκ@τ@, εκτός από αυτό που γράφεις: "Η χαρά των ''ακροδεξιών σκατών'', που επιτέλους άρχισε να λειτουργεί και να πιάνει τόπο το παιχνίδι που πάνε να παίξουν σε κινηματικό μέσο"

Νομίζω δηλαδή ότι έχει αρχίσει να ΜΗΝ λειτουργεί πια αυτό που λειτουργούσε τόσο καιρό σε κινηματικό μέσο, και έχουν λυσσάξει και προσπαθούν να ξεκαρφωθούν (χωρίς καμιά επιτυχία). Άσχημο να έχεις αναλάβει "δουλειά γραφείου" και να μη σε αφηνουν να την κάνεις...

 

Δες τώρα τι γράφει ο Άσε ρε τα ψόφια και πόσο καρφώνεται:

1/ "ΛΟΑΤΚΙ χωρίς αναρχική συνείδηση ή έστω ταξική, είναι δηθενιά. Σε αυτό καταλήγουν όλα αυτά που λέτε"

Δηλαδή ο σεξουαλικός και έμφυλος αυτοπροσδιορισμός ενός ατόμου είναι "δηθενιά" αν το άτομο είναι λοατκι. Αυτό όμως μόνο φασίστας θα μπορούσε να το γράψει και κάτι μου λέει ότι ο ίδιος φασίστας δεν θα βρίσκει καθόλου "δηθενιά" το ότι αυτός δηλώνει "ένας/άνδρας" (έμφυλος αυτοπροσδιορισμός).

 

2/ Και συνεχίζει:

"λές για τα ποσοστά πολιτικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ σαν να μην κάνουν συνειδητές επιλογές να είναι απέναντι μας αρκετοί εξ αυτών, αλλά εμείς σαν αναρχία να πρέπει να τους στηρίζουμε παρόλαυτα και να τους φέρουμε κοντά μας. Αυτό λέγετε εισοδισμός"

Παραβλέπει όμως ότι στηρίζοντας τα λοατκι άτομα απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις που δέχονται ακριβώς για τον αυτοπροσδιορισμό τους, όπως θα έκανε ένας αναρχικός και για τον οποιοδήποτε δέχεται φασιστική επίθεση είτε είναι είτε δεν είναι λοατκι, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως στηρίζονται γενικά οι πολιτικές επιλογές των λοατκι ατόμων από τους αναρχικούς.

Κάτι που το λες κι εσύ και απόσκ@τ@, αλλά κάνει ότι δεν το βλέπει, γιατί αν το δει δεν θα του βγει το μπουρδούκλωμα και η προσπάθεια για ξεκάρφωμα.

 

3/ Και συνεχίζει:

"Οι ακροδεξιοί κανονίζονται εν τέλη στο δρόμο γιατι, εδώ μέσα είναι φαινόμενο αρχής γενομένης ινδυ, πως έρχονται, παριστάνουν, υποκρίνονται και στο τέλος φεύγουν, γιατί πολιτικό μέρισμα δεν έχουν να κερδίσουν από εμάς."

Τεράστιο πολιτικό όφελος είναι για τους φασίστες η σύγχυση που σπέρνουν διαδικτυακά, εδώ με μανδύα αναρχικού, αλλού με μανδύα 'δημοκράτη', αλλού με μανδύα 'πατριώτη' και γενικά ότι βολεύει όπου βολεύει.

Και γράφοντας "Οι ακροδεξιοί κανονίζονται εν τέλη στο δρόμο", κάνει πως δεν ξέρει ότι τα τελευταία χρόνια ο φασιστικός οχετός διαδίδεται με μαζική διαδικτυακή προπαγάνδα σε αμερική και ευρώπη.

 

Συμφωνώ δηλαδή και απόσκ@τ@ ότι το διαδικτυακό ξεμπρόστιασμα είναι εντελώς απαραίτητο.

από Άσε ρε τα ψόφια 16/04/2019 2:43 μμ.


Η σεξουαλική ταυτότητα δεν είναι απαραίτητα πολιτική ταυτότητα ούτε μας αφορά απαραίτητα εμάς τους αναρχικούς όταν δεν εισέρχεται στο πλαίσιο συζήτησης που αφορά το κράτος, εξουσία και τα συναφή. Ουδέποτε η αναρχία χρησιμοποιεί πολιτικά εργαλεία αυτοαναφορικά, είτε αυτά είναι οι μετανάστες, είτε άλλες μειονότητες, είτε οι καταλήψεις είτε τα μπάχαλα, είτε οι ίδιοι οι καταπιεζόμενοι.

Όχι εμείς οι αναρχικοί δε στηρίζουμε "όλα τα άτομα για τις φασιστικές τους επιθέσεις που δέχονται" διότι δε στηρίξαμε το φασίστα Έλληνα που τον σκότωσε το αλβανικό κράτος, επειδή είναι "κράτος" και εμείς αντικρατιστές άρα καθε θύμα κράτους έχει τη στήριξη μας.

Και εν τέλει, ότι κουβέντα γίνεται για μειονότητες και παθούντες, γίνεται στα πλαίσια της πολιτικής ζύμωσης και ΠΑΝΤΑ της κινηματικής κριτικής και αυτοκριτικής. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν βλέπει τη κινηματική πραγματικότητα πως το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα είναι πουλημένο με όρους πολιτικής δράσης και πάλης, είναι ένας μικρός δικαιωματιστής που θέλει να χωρέσει πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη. Και αυτός κ μικρός δικαιωματιστής, πρέπει να πάει στα τσακίδια, γιατί ψάχνει εδώ πολιτικό έρεισμα.

Και αν διαφωνείς με όλα αυτά, απλά πες μας εσύ τι είδους στήριξη είναι αυτή που ζητάς προς το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα αν η υπάρχουσα δε σου αρκεί δηλαδή, με τι πολιτικούς όρους θα ήθελες να πραγματοποιείται και σε ποια πλατφόρμα εν τέλει θα γίνει αυτή η στήριξη. Γιατί μέχρι στιγμής όλα αυτά που υπονοείς είναι ένας ξεκάθαρος αλλά ύπουλος εισοδισμός από στραπατσωμένους ζαίους που ξαναήρθαν σε εμάς για να στηρίξουμε ανθρώπινα δικαιώματα μήπως βγει το βλαμμένο στις εκλογές.

από ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ 17/04/2019 12:36 μμ.


ΛΕς "Συμφωνώ δηλαδή και απόσκ@τ@ ότι το διαδικτυακό ξεμπρόστιασμα είναι εντελώς απαραίτητο."

ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΟΤΙ ΚΙΑΙ ΚΑΛΑ ΝΙΚΗΣΕΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ?

ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΛΟΑΤ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ?

από που 17/04/2019 9:02 μμ.


όντως ξαναλές τα ίδια και τα ίδια, για να τα πας εκεί που θέλεις. Απευθυνόμενος φαντασιακά σε μία/έναν, ενώ τα σχόλια προέρχονται από διαφορετικούς σχολιαστές/στριες, που και από έναν/μία να προέρχονταν και τι μ'αυτό, από πότε το πλειοψηφικό έχει ειδική ''αναρχική'' βαρύτητα.

Και τα ''ποσοστά πολιτικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ'' τα πάσαρες εσύ ''Άσε ρε το ψοφια 05/04/2019 10:13'' , μιλώντας για ''μειοψηφία αναρχικών ΛΟΑΤΚΙ'' και ''πλειοψηφία των ΛΟΑΤΚΙ'' και ''τα 2/3 των παρευρισκομένων ΛΟΑΤΚΙ, αναμειγμένων με ζαιους και φιλελεδες'' και σε αυτά σου απαντά το σχόλιο 08/04/2019 1:33.

Και δεν απαντάς στα σχόλια και τις τοποθετήσεις τους, αλλά σε διάφορα που πλασάρεις μόνος σου αυθαίρετα γιατί σε βολεύουν, για να βαφτίσεις ''δικαιωματιστές'' αναρχοφέμ και αναρχολοατκι ''που σε ενδιαφέρουν'' και να συνδέσεις με ''συριζα'' και ''καριέρες'', και όλο το πακετάκι που δεν προκύπτει πουθενά από τις τοποθετήσεις τους, οι οποίες είναι προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την σοσιαλφιλελέ που θέλεις εσύ να το πας και να τους το χρεώσεις.

Και που επαναλαμβάνετε κάποιοι σε όλα τα σχετικά με πατριαρχία/σεξισμό/σεξιστική και σεξουαλικοποιημένη βία νήματα, που γίνονται αναρχοφέμ και αναρχολοατκι παρεμβάσεις, όπως και σε αυτό το νήμα, προκειμένου να τις ακυρώσετε πολιτικά.

Και όσοι/σες ''καταπιέζονται'' δεν καταπιέζονται ξεκομμένα ''εξαιτίας άλλων ταυτοτήτων τους'', (που το λες σαν να ευθύνονται οι ταυτότητες τους που καταπιέζονται), αλλά εξαιτίας του αντιδραστικού, εξουσιαστικού, εκφασισμένου συστημικού και κοινωνικού κατεστημένου που εξουσιάζει, καταπιέζει, εκμεταλλεύεται, μέσω των ανισοτήτων που επιβάλλει βάσει κοινωνικών διακρίσεων και διαχωρισμών των υποκειμένων. Και μετά το αστικό σύστημα που χρησιμοποιεί τα πάντα προς όφελός του, χρησιμοποιεί ανάμεσα σε άλλα και τις ταυτότητες ''δικαιωματιστικά'' και εργαλειακά για να ξεπλυθεί και να κεφαλαιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί πολιτικά. Και γι αυτόν ακόμα τον λόγο η αναρχοφέμ και αναρχολοατκι κινηματική παρουσία και δράση είναι πολιτικά επιτακτική, περα των άλλων για να ανατρέψει κι αυτά τα πολιτικά τεχνασματα της εξουσίας και τις στοχεύσεις της. Και να θέσει τα πράγματα σε αναρχικό πολιτικό πλαίσιο και συλλογικό χειραφετικό κοινωνικό και ταξικό πρόταγμα αγώνα, και να καταδείξει ότι ο αστικονομικός ''δικαιωματισμός'' του κράτους, εντάσσεται κι αυτός στους μηχανισμούς επιβολής και διαχείρισης κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων, από την συστημική εξουσία προς όφελος της. Όσο λοιπόν κάποιοι προσπαθούν να τα υποβαθμίσουν, να τα ευτελίσουν και να τα διασύρουν πολιτικά, αυτό που κάνουν είναι να συμβάλλουν στα εξουσιαστικά συριζικά και λοιπά παιχνίδια.

Και οι ακροδεξιοί δεν ''κανονίζονται'' μόνο στον ''δρόμο'', γιατί δεν βρίσκονται μόνο στον δρόμο, αλλά κανονίζονται παντού όπου βρίσκονται, όπως και διαδικτυακά όπου εξαπλώνουν τον λόγο και τις θέσεις τους συστηματικά. Και το κάνουν και στο ίντυ σε διάφορα νήματα, που φυσικά αυτομοστράρονται σαν ''αναρχικοί'' για να κάνουν παιχνίδι και με τις πλάτες κάποιων που ταυτίζουν την αναρχία με τον εαυτό τους ως''εμείς σαν αναρχία'' και αναφέρονται στην αναρχία κτητικά σαν ''η αναρχία μας'', ενώ ''Άσε ρε τα ψόφια'' παίζουν σε αντιδραστικά, ακροδεξιά και εξουσιαστικά παιχνίδια.

από ! 23/04/2019 2:08 μμ.


ΚΑΙ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ "ι ακροδεξιοί δεν ''κανονίζονται'' μόνο στον ''δρόμο'', γιατί δεν βρίσκονται μόνο στον δρόμο, αλλά κανονίζονται παντού όπου βρίσκονται, όπως και διαδικτυακά όπου εξαπλώνουν τον λόγο και τις θέσεις τους συστηματικά. Και το κάνουν και στο ίντυ σε διάφορα νήματα, που φυσικά αυτομοστράρονται σαν ''αναρχικοί'' για να κάνουν παιχνίδι και με τις πλάτες κάποιων που ταυτίζουν την αναρχία με τον εαυτό τους ως''εμείς σαν αναρχία'' και αναφέρονται στην αναρχία κτητικά σαν ''η αναρχία μας'', ενώ ''Άσε ρε τα ψόφια'' παίζουν σε αντιδραστικά, ακροδεξιά και εξουσιαστικά παιχνίδια."ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΕΛΕΟΣ

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΠΟΝΑ ΤΟ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΙΣΑΝΔΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΔΕ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ. ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΛΟΑΤ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ?ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΥΘΕΥΩΣ.ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑ.ΕΣΥ?ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΛΟΑΤ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ?

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗ ΝΗΜΑ.Ο ΣΥΡΙΖΑ

από Άσε ρε τα ψόφια 23/04/2019 3:24 μμ.


Θα μας πεις κάτι για το αν το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα είναι κοντά μας η μακρυά μας; Γιατί βλέπω αυτό δε το σχολίασες, παραμονο ότι εγώ είμαι φαντασιόπληκτος. Ούτε στον άλλο σχολίασες. Φαντασιόπληκτος και αυτός. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ξεπατικούρα τον δικαιωματισμό, από εμφυλα δικαιώματα μέχρι επιδόματα και παροχές, και ο ψηλός με βγάζει φαντασιόπληκτο.

Θα το πω πάλι, όποιος δε βλέπει τη κινηματική πραγματικότητα πως το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα είναι πουλημένο με όρους πολιτικής δράσης και πάλης και αποδέχεται το pink washing που επιτελεί η κυβέρνηση, είναι εχθρός.

Εδώ δεν είμαστε Λίφο. Η ΣΟ θα κάνει κάτι γιαυτό; Παρατηρώ στη Λίφο "αναρχόφιλους" να μοιράζουν "αναρχία" στους δικαιωματιστές. Και αυτοί έρχονται εδώ μετά. Ίδια ρητορική έχουν. 

Γίνεται ώμος εισοδισμός.

@

από @ 23/04/2019 3:49 μμ.


Τι διάολο σχέση έχει ο αναρχοφεμινισμός και οι αναρχολοατκι με τη γενικότερη τάση αυτών; Εγώ από όσους ΛΟΑΤΚΙ που βρίσκονται στην αναρχία που ξέρω προσωπικά έτσι εμπειρικά τελείως μιλώ, δύο πράματα έχω αποκομίσει, πως τους έχουμε εμείς στο ξου και πως αυτοί διαλοστέλνουν το "Λοατκι". Πρέπει όσους είναι ήδη στην αναρχία να τους κρατήσουμε κοντά μας. Η εσωτερική κριτική προς το χώρο για μάτσο τάσεις κοκ, είναι πολύ ουσιαστική που κάνουν.

από ...... 24/04/2019 1:01 μμ.


"Όχι εμείς οι αναρχικοί δε στηρίζουμε "όλα τα άτομα για τις φασιστικές τους επιθέσεις που δέχονται" διότι δε στηρίξαμε το φασίστα Έλληνα που τον σκότωσε το αλβανικό κράτος, επειδή είναι "κράτος" και εμείς αντικρατιστές άρα καθε θύμα κράτους έχει τη στήριξη μας."

Απαραδεκτη ακροβασία κανεις εδω. Βασικά δεν με ενδιαφερει να υποστηριξω πολιτικά το "αναρχολοατκι" (που δεν εχει, με τους τρόπους του, κερδισει την πολιτική μου εκτίμηση) πόσο μαλλον τον ...ξεπουλημενο μνημονιακό συριζα, αλλα ειναι απαραδεκτο να εξισωνεις το αν θα εδειχνες υποστηριξη στον ακροδεξιό αυτό, ή στον οποιο λοατ μεγαλοπαραγοντα συριζαιο που ειπες πριν (δεν ξερω βεβαια καποιον λοατ μεγαλοπαραγοντα συριζαιο, αλλα τεσπα), με καποιον απλο φτωχο λοατ ανθρωπο (αναρχικό, αριστερο, δεξιό, απολιτικο δεν εχει σημασία) που μπορει να δεχοταν ομοφοβικη ή τρασφοβική επιθεση στον δρομο

από εσωτερικό μεταναστ@ 25/04/2019 7:38 μμ.


περίμενα μια ανακοίνωση από φεμινίστ@ και αναρχολοάτκι που να παίρνουν θέση για το βιασμό στο θέατρο Εμπρός. Θα ήθελα να δω πως ερμηνεύουν το βιασμό λοάτκι (;) ατόμου  από λοάτκι (;)  άτομο και αν αυτή η περίπτωση είναι πατριαρχία και γιατί. Κι επίσης όσον αφορά πιο αυτόνομες αναλύσεις πως θα ερμήνευσουν το βιασμό αν tο βιαστ@ εκτός από λοάτκι είναι και μετανάστ@. Εδώ σε θέλω κάβουρα.

από Άσε ρε τα ψόφια 26/04/2019 2:33 μμ.


Γιατί ανακοίνωση και στάση υπήρχε για φεμινιστική ομάδα που φέρθηκε εντελώς εξουσιαστικά σε ΛΟΑΤΚΙ μέλος; Και μάλιστα αναρτήθηκε και εδώ δημοσίευση από το άτομο.


πρωτα απ ολα ανακοινωσεις εχουν βγει και πανω απο μια. δευτερον το ζητημα του βιασμου το εξεταζεις με τις παρουσες κυριαρχες σχεσεις και όχι με το αν καποιο κουήρ άτομο φερ' ειπείν βιασε ενα άλλο κουίρ άτομο.. εκτος και αν το θεωρείς το ίδιο διαδεδομένο με τους βιασμούς των αντρων σε γυναικες. 

αλλο οι κυριαρχες ταυτοτητες που αναπαραγουν και διατηρουν τα προνομια τους και αρα μ αυτα ασκουν βια χωρις να κουνηθει φυλλαράκι και άλλο αν καποιο άτομο οποιουδηποτε σεξουαλικου προσανατολισμου ειναι βιαστής και επιβάλλεται. εχετε μπλεξει τα μπουτια σας. 

η αναλυση δεν γινεται με ορους τι εγινε μια φορα στο εμπρος, αλλα ποιες ειναι οι κυριαρχες ταυτοτητες γενικα στη κοινωνια που αναπαραγουν ενα λόγο και πράξεις οι οποιες ειτε δικαιολογούν, ειτε τροφοδοτουν ενα άτομο να πράξει έτσι

 

ειναι άλλα θέματα και άλλα πεδία

το ένα αφορά τη συστημική έμφυλη καταπίεση το άλλο τον κοινωνικο καννιβαλισμό που υπάρχει ακόμα στις μέρες μας οπου σαφως και εκει μπορεις να βρεις στοιχεια της πατριαρχικης καταπῖεσης. Με τη ''λογική'' σου και αν ενας μεταναστης σπρωχνει πρεζα έχει την ίδια υπόσταση η πράξη του με τον μαρινακη πχ που μετεφερε τόνους.

επισης δεν εχει βρεθει ο βιαστης στο εμπρος οποτε τι ξεκινας τη σπεκουλα εναντιον μεταναστων και λοατκι; λες και ειπε κανεις οτι αμα ειναι καποιος μεταναστης ή λοατκι ή και τα δυο, δικαιολογείτε ό,τι κάνει

εσενα μαλλον για ρατσιστη σε βλεπω μεσα στην ειρωνία που ηρθες να το παίξεις έξυπνος

από συζητήσεις 27/04/2019 2:52 πμ.


οι ελεεινές απόπειρες εξομοίωσης και ταύτισης λοατκι και φεμινισμού, με φασίστες και φασισμό, που γίνεται ή απροκάλυπτα με τους ελεεινούς όρους φεμιναζί και φεμιφασισμό,

ή συγκαλυμμένα όπως με τις αντιδράσεις απέναντι στην αναρχική θέση: "στηρίζοντας τα λοατκι άτομα απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις που δέχονται ακριβώς για τον αυτοπροσδιορισμό τους, όπως θα έκανε ένας αναρχικός και για τον οποιοδήποτε δέχεται φασιστική επίθεση είτε είναι είτε δεν είναι λοατκι" (8:40 μμ),

που απαντάνε με: "...δε στηρίζουμε "όλα τα άτομα για τις φασιστικές τους επιθέσεις που δέχονται" διότι δε στηρίξαμε το φασίστα Έλληνα που τον σκότωσε το αλβανικό κράτος" (2:43 μμ)

"..ΛΟΑΤ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ?ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΥΘΕΥΩΣ.ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑ" (2:08 μμ)

και πάνε να περάσουν ότι ο φασίστας εθνικιστής, που δέχτηκε επίθεση από άλλους φασίστες εθνικιστές στις μεταξύ τους φασιστικές εθνικιστικές διαμάχες, είναι το ίδιο με λοατκι άτομα, που δέχονται επιθέσεις από αυτούς τους ίδιους φασίστες όλων των πατριαρχικών εθνικισμών, ακριβώς επειδή δεν ανταποκρίνονται σε αυτόν τον πατριαρχικό εξουσιασμό και επιβολή που είναι απαραίτητα για την συγκρότηση εθνικισμού και φασισμού.

Σε αυτή την συζήτηση όπως σε όλες τις αντίστοιχες θεματικά συζητήσεις, για ακόμα μια φορά γίνονται επιθέσεις, όχι σε υπαρκτά πολιτικά περιεχόμενα αναρχολοατκι τοποθετήσεων, αλλά στην ίδια την ύπαρξη λοατκι, όπως κάνουν και όλοι οι ακροδεξιοί. Και λόγω indymedia προσπαθούν να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν αυτές τις αντιαναρχολοατκι επιθέσεις, χώνοντας μπροστά "συριζαιους" "δικαιωματιστές" και "pink washing", που όμως δεν πατάνε πουθενά στη συζήτηση παρά είναι μία πολιτική αυθαιρεσία με αυθαίρετο χώσιμο, που μετά ακολουθώντας φασιστικές πρακτικές αποδίδουν και πολιτικά ως συλλογική ευθύνη σε όλα τα λοατκι άτομα και μάλιστα τα αναρχολοατκι που εκτός από ακροδεξιούς ξεμπροστιάζουν και "δικαιωματιστές" "συριζαίους" που κάνουν "pink washing".

Και τελικά έχει φανεί πλέον σε αυτές τις indymedia συζητήσεις, ότι αυτό που κάνουν είναι να στρέφονται ενάντια σε όλους/ες που "δέχονται επιθέσεις" και "καταπιέζονται εξαιτίας άλλων (!) ταυτοτήτων τους" (12:12 μμ) από νοικοκυραίους, αντιδραστικούς, ακροδεξιούς, φασίστες, ακριβώς επειδή φέρουν αυτές τις "άλλες (!) ταυτότητες", που είναι "άλλες" (!) και όχι ίδιες με αυτές τις δικές τους ταυτότητες όπως του "ασε ρε τα ψόφια" "αναρχικού".

.

από Άσε ρε τα ψόφια 29/04/2019 12:23 μμ.


Προσπαθείς να διαγράψεις εντελώς τα πολιτικά συμπεράσματα από τις συνελεύσεις του Ζακ όπου περαν των άλλων ομάδων, το κομμάτι του ΛΟΑΤΚΙ που έχει μαζευτεί στο μέλι γύρο από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε κατηγορηματικά και με ύφος. Είσαι μεγάλος μάγκας πάντως. Δε φταίτε εσείς βέβαια, εμείς φταίμε που σας αφήναμε γύρο μας από το 12 και έρχεσαι να μας τη λες τώρα. Καλά να πάθουμε. Και αυτό δεν αφορά μόνο το ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και όλους εκείνους τους πονηρήδηδες που έρχονταν ερχόταν στις συνελεύσεις το 13 και τώρα τους βλέπω υποψηφίους   

από εσωτερικο μεταναστ@ 30/04/2019 10:19 πμ.


καταρχας δεν ειναι σπεκουλα το gender του βιαστ@. Ως γνωστον οι cis straight ετεροκανονικοι αντρες δεν πανε με αντρες και προτιμουν να βιαζουν γυναικες. Αρα δια της ατοπου το φυλο του βιαστη εμπεριεχεται μαλλον σε ενα απο τα γραμματα "λοατκι+" και το ερωτημα μου ειναι γιατι λοιπον τα κειμενα που κατηγγειλαν το εμπρος και τον α/α χωρο γενικοτερα μιλουσαν για "cis ετεροπατριαρχικες" συμπεριφορες;

Κατα δευτερον, οι αναρχικοι/ες/@ το ζητημα του βιασμου το εξεταζουμε απο αξιακης πλευρας. Απο αξιακης πλευρας λοιπον ειμαστε εναντια στην κυριαρχια η οποια φυσικα δεν ταυτιζεται με την πλειοψηφικη οπως υποστηριζεις εσυ. Αλλωστε η κυριαρχη ταξη που κυβερνα σημερα ειναι μειοψηφικη κι εμεις εναντια της, οποτε δε νομιζω να χρειαζεται να επεκταθω περαιτερω. Συστημικη ή μη λοιπον η κυριαρχια εμεις ειμαστε εναντια της.

Τριτον, η εννοια συστημα ειναι ιστορικα ρευστη. Το συστημα αποτελειται απο υποσυστηματα, συμφωνα με τη θεωρια της διαθεματικοτητας, οποτε το λοατκι+ ειναι κι αυτο ενα μερος του συστηματος. Δε χρειαζεται να αναφερθω σε ψηφισματα ή σε παραδειγματα λοατκι+ ατομων που βρισκονται ψηλα στην κοινωνικη ιεραρχια, οικονομικη ή πολιτικη.

Ποια κυριαρχη λοιπον ταυτοτητα σπρωχνει ενα λοατκι+ ατομο να γινει βιαστης; Το ιδιο το γεγονος και μονο αποδεικνυει οτι η "πατριαρχια" ειναι ανεπαρκης ορος για να εξηγησει το ευρος αυτων των καταπιεστικων και βιαιων συμπεριφορων οπως ο βιασμος. Ο εξουσιασμος, η σεξουαλικη στερηση, ο φετιχισμος του σεξ, η εκδικητικοτητα, η κτητικοτητα, η θρησκοληψία κ.ο.κ ειναι διαφυλικες (transgender) συμπεριφορες.

 Οποτε κατα την αποψη μου το ειδικο συνθημα "οι βιαστες δεν ειναι ρατσα ειδικη ειναι αντρες καθημερινοι" για να ειναι αρκουντως περιγραφικο, συγχρονο και πολιτικα ορθο ως τετοιο, θα πρεπει να επεκταθει  και να συμπεριλαβει ολα τα genders κι ολα τα πεδια. Να γινει δλδ, το γενικο "τα βιαστ@ δεν ειναι ρατσα ειδική ειναι ανθρωπ@ καθημερινα".

Απο εκει και περα αν οντως ο βιαστης ειναι αντρας, οπως αυτο οριζεται απο τη φεμινιστικη θεωρια, να μιλαμε για αντρες βιαστες. Αν δε το κανουμε αυτο και μιλαμε για μεμονωμενα περιστατικα ή κοινωνικο ταχα κανιβαλισμό, συγκαλυπτουμε και κανονικοποιουμε τους βιασμους στους λοατκι+ κυκλους και τους αντιμετωπιζουμε καπως οπως τα ναρκωτικα στους καλλιτεχνικους κυκλους, δλδ ως ιδιοτροπία, άποψη, φολκλορ κ.ο.κ.

Κατα τα λοιπα βλεπουμε με ποση ευκολια το "δε χρειαζεται να αποδειχθει ο βιασμός" καποιων μετατρεπεται σε "δεν εχει βρεθει ο βιαστης οποτε προς τι η σπεκουλα" απο τους ιδιους..

Το πως αυτα που λεω ειναι ρατσιστικα οταν ειναι η επιτομη της συμπεριληπτικοτητας και της μη διακρισης θετικης ή αρνητικης,δε το αντιλαμβανομαι και θα πρεπει να το εξηγησεις

Αυτα τα λιγα.

από κακτος 30/04/2019 8:29 μμ.


  Επιτέλους κάποιος μιλάει λογικά. Παρακαλώ οι ενδιαφερόμενοι να απαντήσουν επι του θέματος και όχι με αερολογίες και λογικά άλματα.

από @ 02/05/2019 1:15 πμ.


Πρόκειται για την ακροδεξιά τακτική του shitposting με εξακολουθητικά ποσταρίσματα (σχολιάζεται https://athens.indymedia.org/post/1561263/#1629588 13/04/2019 5:20 μμ ) που δεν έχουν καμία σχέση με το νήμα και όλη την προηγούμενη συζήτηση και ποστ, προκειμένουν να κατευθύνουν προς αντιαναρχικά περιεχόμενα και νοήματα.

Έτσι σε συνέχεια @Άσε ρε τα ψόφια, @ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ, @!, έρχεται και @εσωτερικό μεταναστ@ με ειρωνική απομίμηση αναρχολοατκιφεμινιστικού λόγου, να ποστάρει παραπλανητικό παραπολιτικό σεναριολογικό περιεχόμενο με αντιδραστική κατεύθυνση. Και να δημιουργήσει εντυπώσεις και σύγχυση (όπως επιδιώκεται σε όλο το νήμα και σχολιάζεται σε πάνω σχόλια), με παραπλανητικές υποθέσεις και παραπληροφορίες και ως προς τις ανακοινώσεις που έχουν βγεί “από φεμινίστ@ και αναρχολοάτκι” και ως προς τον βιασμό που παρουσιάζει με παραπολιτικό σενάριο να έχει γίνει υποτιθέμενα από “βιαστ@ λοάτκι και μετανάστ@” και να δρομολογήσει έτσι νέα σειρά αντιαναρχικών shitposting με αντιλοάτκι, αντιφεμινιστικό και αντιμεταναστευτικό νόημα.

Που σε όλα τα σχετικά νήματα ακολουθούν παραπολιτική-λογικάρια-αντιδραστική “λογική“, όπως ακριβώς και στο παραπάνω νήμα για βιασμό που αναλύεται κι εκεί. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που αμέσως μετά έρχεται @κακτος, για να πει ότι “Επιτέλους κάποιος μιλάει λογικά” εννοώντας παραπολιτικά-λογικάρια-αντιδραστικά και να ζητήσει από κάποιους “ενδιαφερόμενους”(?) να απαντήσουν με αυτην την ίδια αντιαναρχική “λογική“, γιατί κατά @κάκτο οι αναρχολοατκιφεμινιστικές απαντήσεις στο νήμα είναι “αερολογίες και λογικά άλματα”.

από κακτος 02/05/2019 1:38 μμ.


Όπως τώρα, καλή ώρα, που δεν απάντησες σε τίποτα και απλά κατηγορείς άπαντες. Το μόνο που ισχύει είναι ότι έχουμε ξεφύγει αρκετά απο το αρχικό ποστ.

από Άσε ρε τα ψόφια 03/05/2019 μεσάνυχτα


Με τις εκλογές θα ξεκαθαρίσει το πράμα με τους ευκαιριακούς. Πριν το ΣΥΡΙΖΑ που ήσασταν εσείς ρε παλικάρια?

από εσωτερικο μετανάστ@ 03/05/2019 8:52 πμ.


αλλά αφού το επιτρέπει η ΔΟ και το ρίξαμε στο τσάμικο, ας πω κι εγώ τη δική μου συνωμοσιολογική άποψη σχετικά:

η ακροδεξιά ως γνωστόν έχει αλλεργία στη λογική κριτική σκέψη και στα δεδομένα. Ζει στο δικό της παραμυθένιο κακομαθημένο κόσμο όπου ότι δε μπορεί να εξηγήσει φετιχοποιείται είτε ως θεός είτε ως δαίμονας και ξορκίζεται με κραυγές κι αμαλάχει με όχλο. Μανιχαϊσμός στο φουλ. Έτσι κι εδώ αλλά και σε άλλα ποστ ένα ακροδεξιό στοιχείο μη μπορώντας να εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτό που υποστηρίζει και ποιές είναι οι προκείμενες αλλά και συνέπειες των λεγομένων του, το ρίχνει στην προβοκάτσια για να απαξιώσει και να συκοφαντήσει την αναρχοφεμ άποψη των πραγμάτων. Προσπαθεί, αποτυχημένα, εμφανιζόμενο τάχα ως τιμητής/ρια/@ του αναρχολοατκοφεμινισμού και ταυτίζοντας αυτόν με το εαυτ@ του, να εμφανίσει στα μάτια των αναγνωστών του ίντι, τα αναρχοφεμ και αναρχολοάτκι και συνολικά τα αναρχικ@ άτομα ως ηλίθια, μέσω της ακατάσχετης βελοπουλειας ασυναρτητης κραυγάζουσας σεναριολογίας του. 

από ελεος 03/05/2019 9:45 πμ.


ειναι ενα ατομο το αφηνεις φαινεται οτι ειναι το ιδιο.πιθανων πληρωμενο απο το συριζα μπαινει εδω συνεχεια σαν να μην εχει αλλη δουλεια να κανει αποκαλει τους ανθρωπους ακροδεξιους (δηλαδη την πλειοψηφεια των αναρχικων που τα εχουν παρει με τους νεοφιλελεδες ψευτοαναρχικους),το αφηνεις συνεχιζει,συνεχιζει...προσπαθει να πεισει τον κοσμο ματαια οτι ο μαυρος θρηνος κανει εισοδισμο εδω και οχι ο συριζα.οργουελ ολο αυτο?και εσυ σο κανε το παιχνιδι τους εκλογες ερχονται,ο κουλης ,η ψηφος των λοατ...κανε το παιχνιδι.Η  αναρχια θα σας σαρωσει ολους κουφαλες στο τελος

από τρανς 03/05/2019 2:22 μμ.


"Ο εξουσιασμος, η σεξουαλικη στερηση, ο φετιχισμος του σεξ, η εκδικητικοτητα, η κτητικοτητα, η θρησκοληψία κ.ο.κ ειναι διαφυλικες (transgender) συμπεριφορες."

Αφού εισαι τόσο συμπεριληπτικός κυριε (ή ο'τι εισαι) "εσωτερικο μεταναστ@", θα μπορουσες τουλάχιστον να μην χρησιμοποιεις τον ορο "transgender", ο οποιος εχει καθιερωθει να σημαινει κατι εντελως διαφορετικό, με τον εντελως προβοκατόρικο τροπο που το εκανες; Διότι ακομα και αν ορισμενα (όχι ολα) απο τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεις μπορει να εχουν και καποια βαση, η διαθεση σου για προβοκάτσια ειναι εκδηλη. Και αν θεωρεις οτι σε κρινω λαθος, παρακαλω τουλαχιστον ανακάλεσε τον όρο

από εσωτερικο μεταναστ@ 04/05/2019 11:49 μμ.


για να μην προσβαλλεται η ευαισθησια κανενος κι ελλειψει καλυτερης λεξης στα ελληνικα ας χρησιμοποιησω αντι για τον ορο transgender, τη λεξη unigender (απο το unisex) ενα νεολογισμο που εκφραζει το ιδιο πραγμα..

από και στο indy ότι 07/05/2019 6:18 μμ.


<οι ακροδεξιοί δεν ''κανονίζονται'' μόνο στον ''δρόμο'', γιατί δεν βρίσκονται μόνο στον δρόμο, αλλά κανονίζονται παντού όπου βρίσκονται, όπως και διαδικτυακά όπου εξαπλώνουν τον λόγο και τις θέσεις τους συστηματικά. Και το κάνουν και στο ίντυ σε διάφορα νήματα, που συνήθως αυτομοστράρονται σαν ''αναρχικοί'' για να κάνουν παιχνίδι και με τις πλάτες κάποιων που ταυτίζουν την αναρχία με τον εαυτό τους ως''εμείς σαν αναρχία'' και αναφέρονται στην αναρχία κτητικά σαν ''η αναρχία μας'', ενώ ''Άσε ρε τα ψόφια'' παίζουν σε αντιδραστικά, ακροδεξιά και εξουσιαστικά παιχνίδια> ''Άσε ρε τα ψόφια'' 6+14/04/2019

με πασαρίσματα ανάμεσα σε <Άσε ρε τα ψόφια>, <εσωτερικό μεταναστ@> και <ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ> και <!> που γράφουν και με ΚΕΦΑΛΑΙΑ όπως τα κοινά χρυσαύγουλα, για να τοποθετηθούν σε α/α/α πολιτική συζήτηση με όρους <ΜΙΣΑΝΔΡΙΣΜΟΥ> για τους σχολιαστές/στιες και <ΝΙΚΗΣ> κατά του <ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑΤΟΣ> ακροδεξιών σχολίων και <ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΟΣ> σαν μόνη και πολιτική παρέμβαση.

Και με πάσα από <εσωτερικό μεταναστ@> μεταφέρουν και το θέμα του <βιασμού> σε αυτό το νήμα τώρα, από το άλλο αντιαναρχικό, πατριαρχικό, απολογητικό του βιασμού νήμα Πως θα τιμωρείται ο βιασμος στην Αναρχική Ουτοπία που πήγαιναν να κάνουν αντιαναρχικό παιχνίδι και δεν τους έκατσε. Και γι΄αυτό μεταφέρει το θέμα του βιασμού σε αυτό το νήμα και ανάμεσα στα άλλα πάει πάλι να το συνδέσει με <σεξουαλική στέρηση> και <φετιχισμό του σεξ>, που σύμφωνα με τις αναρχικές αναλύσεις και θέσεις δεν έχουν καμία σχέση. Και μέσω πολιτικοαπολίτικων αυθαιρεσιών και κατασκευών που εντοπίζει και <το φυλο του βιαστη> σαν <λοατκι+>, να καταλήξει αντιαναρχικά στον αφορισμό ότι <η "πατριαρχια" ειναι ανεπαρκης ορος για να εξηγησει το ευρος αυτων των καταπιεστικων και βιαιων συμπεριφορων οπως ο βιασμος>. Που για να βγεί το σεξιστικό πατριαρχικό πολιτικοαπολίτικο αφήγημα, στην <εξήγηση> του τα ονομάζει προβοκατόρικα με τον όρο <transgender>, το οποίο μετά αναγκάζεται να ανακαλέσει αφού πρώτα το χαραχτηρίσει <τρίχα> και να το μετατρέψει στον ανύπαρκτο νεολογισμό <unigender> που όμως όπως λέει <εκφραζει το ιδιο πραγμα..> ! Και κάπου εκεί μέσα στο πολιτικοαπολίτικο ρολερ κοστερ, συσχετίζει και ναρκωτικά με βιασμό και βιαστές με καλλιτέχνες και χρήστες ναρκωτικών· πιο αντιδραστικός πεθαίνεις.

Όλα αυτά τα πασαρίσματα ανάμεσα σε <Άσε ρε τα ψόφια>, <ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ>, <!>, <εσωτερικό μεταναστ@>, <κάκτο>, με τα εντελώς και πολλαπλά αντιδραστικά στην ουσία τους ποσταρίσματα, πετώντας ετσιθελικά μες στη μέση <ΛΟΑΤΚΙ> και στην συνέχεια <βιασμό> σε άσχετο νήμα και εκτός σχέσης με την εξέλιξη όλης της υπόλοιπης συζήτησης. Και ακολουθώντας Shitposting τακτική που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει στο πολιτικό και κοινωνικό, σύγχυση και αντιπερισπασμό και να εκτρέψει αναλύσεις/συζητήσεις προς αντιδραστικές και ακροδεξιές κατευθύνσεις, <να δρομολογήσουν έτσι νέα σειρά αντιαναρχικών shitposting με αντιλοάτκι, αντιφεμινιστικό και αντιμεταναστευτικό νόημα>.

Και έτσι να καταλήξουν <επιτέλους> και <λογικά>, που έτσι λανσάρουν <κάκτος> και <εσωτερικό μετανάστ@> την πολιτικοαπολίτικη αντιδραστικότητα -η ίδια ακριβώς πατέντα όπως και στο άλλο νήμα για βιασμό- στις γνωστές και πανταχού παρούσες επιθέσεις σε όλα τα νήματα με θέματα πατριαρχίας, σεξισμού, κουλτούρας του βιασμού, όπου στρέφονται επί της ουσίας ενάντια σε όλα τα αναρχικά/αναρχοφεμ/αναρχολοατκι πολιτικά σχόλια και υποκείμενα, που εκτός των άλλων ξεμπροστιάζουν και ακροδεξιά και σοσιαλφιλελέ εξουσιαστικά παιχνίδια.

Και σε όλα αυτά τα νήματα μοστράρονται σαν αναρχικοί και σε αυτό το νήμα έχουν φτάσει με <εσωτερικό μετανάστ@> να μοστράρονται και σαν αναρχοφεμ/αναρχολοατκι. Είτε με εντελώς γκροτέσκες απομιμήσεις που φωνάζουν από μακριά την αντιδραστική προέλευση τους, είτε και με την άλλη διαδεδομένη επί σοσιαλφιλελεδημοκρατίας τακτική, του να πετάνε στον αέρα συκοφαντικές κατηγορίες περί <ΣΥΡΙΖΑ> για αναρχικά/αναρχοφεμ/αναρχολοατκι σχόλια και υποκείμενα που είναι με ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις ενάντια σε συριζα και πασης φυσεως σοσιαλφιλελευθερισμό/σοσιαλδημοκρατία.

<Άσε ρε τα ψόφια< <ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ> <εσωτερικό μεταναστ@> <!>, <κάκτος> το ένα χέρι νίβει το άλλο και μαζί όλο το εξουσιαστικό σύστημα από ακροδεξιούς μέχρι σοσιαλφιλελεδημοκράτες, που αναλύεται σε αναρχικά/αναρχοφεμ/αναρχολοατκι σχόλια σε αυτό και σε άλλα νήματα.


αυτούς που λένε ότι 'λαθρομετανάστες έχουν εισβάλει και έχουν κάνει κατοχή στην πατρίδα τους και έχουν αλώσει τον πολιτισμό τους και δεν είναι εκείνοι που υφίστανται διακρίσεις και ρατσισμό,αλλά είναι οι έλληνες που υφίστανται αντίστροφο ρατσισμό στην πατρίδα τους, που τους την έχουν πάρει λάθρο και ανθέλληνες και τους έχουν κάνει ξένους-μετανάστες στον τόπο τους...' και επιτίθενται σε μετανάστες και λοατκι και αντιπατριαρχία-φεμινισμό και σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε αντιτίθεται στην εθνοφυλετική πατριαρχία τους

και κοίτα κάτι ομοιότητες και κοινές αναφορές με άτομο που αυτοαποκαλείται και θεωρεί εαυτό ''εσωτερικό μετανάστα@'' και στοχοποιεί λοατκι+ και μετανάστες.

από @ 23/05/2019 8:40 πμ.


https://athens.indymedia.org/post/1577737/

Η συζήτηση έχει ξαναγίνει. Πάλι κάποιοι τότε μιλούσαν για Ζαίους. Και τότε μιλούσαμε για τις Γυναίκες που απουσιάζουν από το χώρο και δεν έχουν ομάδες λόγω άτυπης ανισότητας στην εκπροσώπηση και υπήρχαν ερωτηματικά και θολούρα.

Τώρα είμαστε στο 2019. Βάσει τις τωρινές εξελίξεις στο χώρο, οι γυναίκες όντως απουσίαζαν τότε δεν τα φανταζόμασταν, αλλά τώρα έχουν ομάδες δικές τους με πολιτικό λόγο και δράσεις.

Κάποιοι ακόμη συνεχίζουν να εμποδίζουν συστηματικά να θίγονται τέτοια ζητήματα ή εκνευρίζονται με αυτά, αλλά το άλλοθι περί ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει σε λίγο καιρό. Και τότε θα αποκαλυφθεί η εσωτερική τάση του χώρου, που ρέπει προς τον κοινωνικό συντηρητισμό και έχει χτίσει την δική της "ορθοδοξία" εντός χώρου για ζητήματα φύλων, σεξ και ταυτοτήτων.

Και έτσι σιγά σιγά οι γυναίκες θα πάψουν να ασχολούνται και αναρχικά με το χώρο(όχι με την αναρχία).

Αυτά έχουν έρθει ήδη τα ζητήματα. Εμείς κάνουμε πως δε κοιτάμε.

από Άσε ρε τα ψόφια 23/05/2019 3:47 μμ.


Δηλαδή το ότι κάθε συστημικό μέσο που σέβεται της καταβολές του και το εμπόριο ιδεών που υπηρετεί, έχει στήλη/συντάκτη περί δικαιωματισμού(μέχρι και το Capital), το παραβλέπει τελείως ο συριζαίος της παρέας. Ο συριζαίος της παρέας αντί να μας μιλήσει για το σχίσμα στο έμφυλο κίνημα, για τους μη δικαιωματιστές που τους έχετε στο πέταμα, κάθεται και κάνει προπαγάνδα εκλογική. Shitposting εσύ κάνεις και προωθείς ξεκάθαρα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που χρησιμοποιεί τον έμφυλο δικαιωματισμό, τον κανονικοποιημένο και polished για να βγει ξανά κυβέρνηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι κυβέρνηση, όχι άλλο κόμμα.

 

Εδώ έχουμε ένα τσουνάμι από ιδεολογικό εμπόριο δικαιωμάτων, από πυρήνες εξαρχειώτικης εναλλακτικής κουλτούρας για δυτικοευρωπαίους τουρίστες, από φασέους μονοθεματικούς να σουλατσάρουν ανάμεσα μας, από μια σειρά γεγονότων που μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να αναπτυχθούν.

Και να τελειώνουμε. Όσοι συμμετέχουν στα μπάχαλα τα όποια Σάββατα, ξέρουν τι λένε άνθρωποι σαν και εσένα και τι λένε άνθρωποι σαν και εμένα.  


αυτών που πάνε να κάνουν προβοκατόρικο παιχνίδι κ σπέκουλα σε indymedia, που έχει αναλυθεί κ σε άλλα θρεντ. Και σε αυτή την μεθόδευση αυτοπαρουσιάζονται σαν αναρχικοί κ παριστάνουν τους αναρχικούς κοπιάροντας παραχαραγμένα αναρχικές κοινωνικοπολιτικές έννοιες, ορολογία, φρασεολογία, νοήματα, αναφορές, για να τα χρησιμοποιήσουν εντελώς αλλοιωμένα, διαβρωμένα, αντιδραστικά, προβοκατόρικα, παραπλανητικά.

Και σε αυτό το θρεντ πάνε να κάνουν το ίδιο με πατριαρχικά, σεξιστικά, ρατσιστικά, σοβινιστικά ζητούμενα.

Και αναπροσαρμόζουν τους τακτικισμούς τους μέχρι του να αυτοπαρουσιάζονται σαν 'αναρχολοατκι και αναρχοφεμ' κ 'μετανάστ@', για να κάνουν 'σπεκουλα το gender του βιαστ@', προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζουν αυτό που αναγνωρίζουν σε '"cis ετεροπατριαρχικες" συμπεριφορες' που επικρατούν σε κάποιους χώρους που υπερισχύουν 'cis straight ετεροκανονικοί άντρες' όπως σε οπαδικές κ λούμπεν κ μιλιταριστικού τύπου ομαδοποιήσεις,

όταν 'cis straight ετεροκανονικοί άντρες' κάνουν κυνικά ευχές κ αστειάκια βιασμού με ντους κ σαπούνια σε αντροκρατούμενους χώρους ή όταν σε επιθέσεις κ βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε 'άντρες' χρησιμοποιούν βρισιές με απειλές βιασμού (π.χ. θα σας γαμ*, θα σας ξεσκίσ*) κ το ίδιο για να δηλώσουν υπεροχή κ νίκη έναντι αντίπαλων 'αντρών' (π.χ. τους γαμή* τους ξεσκίσ*, τους τον φορέσαμε),

γιατί ο βιασμός είναι στυγνός εξουσιαστικός βασανισμός με άσκηση σωματικής κ ψυχικής βίας, γι αυτό κ έχει χρησιμοποιηθεί διαχρονικά ως εργαλείο εξουσιασμού κ καθυπόταξης σε εθνικιστικούς πατριαρχικούς πολέμους κ σε συνθήκες δουλοκτητικής πατριαρχίας κ σε άλλα κοινωνικοπολιτικά πλαίσια με κυρίαρχο το εξουσιαστικό πατριαρχικό στοιχείο, όπου ο βιασμός χρησιμοποιείται ως μέσο καταστολής, επιβολής κ κυριαρχίας 'cis straight ετεροκανονικών αντρών' πάνω όχι μόνο σε 'γυναίκες', αλλά κ σε 'άντρες' κ σε 'ετεροκανονικές-ούς' κ σε 'λοατκι+'.

από Άσε ρε τα ψόφια 28/05/2019 5:07 μμ.


Τώρα που θα πάρει πόδι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ξεκινήσουν οι σοβαρές συγκρούσεις με το ζαβό και το σόι του, συγκρούσεις που έλειπαν εδώ και 4 χρόνια επειδή η αριστερά έγινε η κανονικότητα, να δούμε που θα βρίσκεστε εσείς.

από Κατερίνα 29/05/2019 3:17 μμ.


Τελικα η μαρία καλογεροπούλου ειναι συντρόφισσα επειδή ειναι φεμινίστρια?

Επίσης προβοκατόρικα ρωτάω αλλά θέλω και μία απάντηση στο επόμενο.

Τις γυναίκες φασίστριες / μπατσίνες / αφεντικίνες κτλπ κτλπ, τις κοπαναμε ή δεν πρέπει στη βάση της φεμινιστικής μας ηθικής?


στην ουσία αυτο που κάνεις είναι παραπληροφόρηση, χαρακτηρισμοί γενικολογίες και αποδόσεις σε πράγματα που δεν διαβάσαμε σε αυτό το νήμα:σαπούνια φυλακες, σεξισμός, σοβινισμός... αλήθεια θες να τα παραθέσεις όλα αυτά μπας και καταλάβει ο κοσμάκης που διαβάζει ή εχουμε να κάνουμε με έναν συκοφαντικό λίβελο που παραβιάζει τους όρους δημοσίευσης (αλλά δεν πειράζει που δεν κόβεται, καλό ειναι να φαίντονται αυτα)

Προς τον άσε τα ψόφια: δε πρέπει να περιμένουμε να διαπιστώσουμε αυτό που ξέρουμε, το παρακράτος των φασαίων, των λαηφσταηλάδων, των ΜΚΟ και των νεοφασιστών της πολιτικής ορθότητας-καθαρότητας  πρέπει να πάρει πόδι αν δεν θέλουμε να φάμε τα μούτρα μας

Θάνατος σε κάθε μορφή εξουσίας

.&-

από καλησπέρα σας 31/05/2019 8:50 πμ.


αγαπητέ ΟΕΟ ο νεοφασισμός κι ο φασισμός γενικά δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική-ορθότητα ή με την πολιτική καθαρότητα. Την πρώτη την καταγγέλουν 24/7/365 και όσο για τη δεύτερη συμβαίνει το ακριβώς το αντίθετο.

Ο φασισμός είναι η αποθέωση του καιροσκοπισμού και του οπορτουνισμού λόγω της σχιζοειδούς κορπορατιστικής κι ως τετοιας κρατιστικής ιδεολογίας του...

από Δήμητρα Παπίου 31/05/2019 9:07 πμ.


"όταν 'cis straight ετεροκανονικοί άντρες' κάνουν κυνικά ευχές κ αστειάκια βιασμού με ντους κ σαπούνια σε αντροκρατούμενους χώρους ή όταν σε επιθέσεις κ βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε 'άντρες' χρησιμοποιούν βρισιές με απειλές βιασμού (π.χ. θα σας γαμ*, θα σας ξεσκίσ*) κ το ίδιο για να δηλώσουν υπεροχή κ νίκη έναντι αντίπαλων 'αντρών' (π.χ. τους γαμή* τους ξεσκίσ*, τους τον φορέσαμε),"

Τα τρανςκανονικ@ να δείς μπινελίκι αυτού του είδους όταν αρπάζονται. Που να δείς και τι γίνεται στις γυναικείες φυλακές επίσης.

"γιατί ο βιασμός είναι στυγνός εξουσιαστικός βασανισμός με άσκηση σωματικής κ ψυχικής βίας, γι αυτό κ έχει χρησιμοποιηθεί διαχρονικά ως εργαλείο εξουσιασμού κ καθυπόταξης σε εθνικιστικούς πατριαρχικούς πολέμους κ σε συνθήκες δουλοκτητικής πατριαρχίας κ σε άλλα κοινωνικοπολιτικά πλαίσια με κυρίαρχο το εξουσιαστικό πατριαρχικό στοιχείο, όπου ο βιασμός χρησιμοποιείται ως μέσο καταστολής, επιβολής κ κυριαρχίας 'cis straight ετεροκανονικών αντρών' πάνω όχι μόνο σε 'γυναίκες', αλλά κ σε 'άντρες' κ σε 'ετεροκανονικές-ούς' κ σε 'λοατκι+'."

Το θέμα είναι τι «πατριαρχία» είναι αυτή που οδηγεί ένα μη cis straight ετροκανονικό λοατκι+ άτομο να γίνει βιαστ@ και ειδικά πάνω σε λοάτκι+ άτομο...


*Παραπληροφόρηση για σπέκουλα κ προβοκάρισμα από  'εσωτερικό μεταναστ@' (ενδεικτική η επιλογή αυτοπροσδιορισμου- αυτονομασίας που σχολιάζεται  08/05/2019 7:01 μμ  κ το πλασάρισμα θέματος βιασμού σε αυτό το νήμα που σχολιάζεται  07/05/2019 6:18 μμ)

'για το βιασμό στο θέατρο Εμπρός - πως ερμηνεύουν το βιασμό λοάτκι (;) ατόμου από λοάτκι (;) άτομο'

'Κι επίσης - πως θα ερμήνευσουν το βιασμό αν tο βιαστ@ εκτός από λοάτκι είναι και μετανάστ@'

'δεν ειναι σπεκουλα το gender του βιαστ@. Ως γνωστον οι cis straight ετεροκανονικοι αντρες δεν πανε με αντρες και προτιμουν να βιαζουν γυναικες. Αρα δια της ατοπου το φυλο του βιαστη εμπεριεχεται μαλλον σε ενα απο τα γραμματα "λοατκι+"

'Ποια κυριαρχη λοιπον ταυτοτητα σπρωχνει ενα λοατκι+ ατομο να γινει βιαστης; Το ιδιο το γεγονος και μονο αποδεικνυει οτι η "πατριαρχια" ειναι ανεπαρκης ορος για να εξηγησει το ευρος αυτων των καταπιεστικων και βιαιων συμπεριφορων οπως ο βιασμος. Ο εξουσιασμος, η σεξουαλικη στερηση, ο φετιχισμος του σεξ, η εκδικητικοτητα, η κτητικοτητα, η θρησκοληψία κ.ο.κ ειναι διαφυλικες (transgender) συμπεριφορες'

'είναι unigender (απο το unisex) ενα νεολογισμο που εκφραζει το ιδιο πραγμα'

'κανονικοποιουμε τους βιασμους στους λοατκι+ κυκλους'

*Αντιπληροφόρηση από @ 26/05/2019 2:40 μμ

'"cis ετεροπατριαρχικες" συμπεριφορες' που επικρατούν σε κάποιους χώρους που υπερισχύουν 'cis straight ετεροκανονικοί άντρες' όπως σε οπαδικές κ λούμπεν κ μιλιταριστικού τύπου ομαδοποιήσεις, όταν 'cis straight ετεροκανονικοί άντρες' κάνουν κυνικά ευχές κ αστειάκια βιασμού με ντους κ σαπούνια σε αντροκρατούμενους χώρους ή όταν σε επιθέσεις κ βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε 'άντρες' χρησιμοποιούν βρισιές με απειλές βιασμού (π.χ. θα σας γαμ*, θα σας ξεσκίσ*) κ το ίδιο για να δηλώσουν υπεροχή κ νίκη έναντι αντίπαλων 'αντρών' (π.χ. τους γαμή* τους ξεσκίσ*, τους τον φορέσαμε),

γιατί ο βιασμός είναι στυγνός εξουσιαστικός βασανισμός με άσκηση σωματικής κ ψυχικής βίας, γι αυτό κ έχει χρησιμοποιηθεί διαχρονικά ως εργαλείο εξουσιασμού κ καθυπόταξης σε εθνικιστικούς πατριαρχικούς πολέμους κ σε συνθήκες δουλοκτητικής πατριαρχίας κ σε άλλα κοινωνικοπολιτικά πλαίσια με κυρίαρχο το εξουσιαστικό πατριαρχικό στοιχείο, όπου ο βιασμός χρησιμοποιείται ως μέσο καταστολής, επιβολής κ κυριαρχίας 'cis straight ετεροκανονικών αντρών' πάνω όχι μόνο σε 'γυναίκες', αλλά κ σε 'άντρες' κ σε 'ετεροκανονικές-ούς' κ σε 'λοατκι+'.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License