Ενημέρωση από την αντιφασιστική διαδήλωση προς τα γραφεία της Χ.Α. 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα


post image

Την Τρίτη 18/9/18, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από το φασίστα Γ. Ρουπακιά, μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α., η ΑΦΣ Αροδαμός στήριξε και συμμετείχε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση που κάλεσε στην πορεία με αρχή το σημείο της δολοφονίας και στόχο τα γραφεία της Χ.Α. στον Πειραιά.

Η πορεία είχε που ως αφετηρία το μνημείο του Π. Φύσσα, κινήθηκε μέσα στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και στο κέντρο του Πειραιά, φτάνοντας στα γραφεία της Χ.Α. όπου και συγκρούστηκε με τον αστυνομικό φραγμό που φύλαγε τα γραφεία. Στο πλαίσιο προπαγάνδισης της πολιτικής παρουσίας της ΣΑΚΤΧ στην πορεία, συμμετείχαμε και στηρίξαμε τη μικροφωνική στην πλατεία Αμερικής και τη μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Κυψέλης, το μοίρασμα και την αφισοκόλληση στη γειτονιά των Πετραλώνων και οργανώσαμε μοιράσματα και αφισοκολλήσεις στις σχολές του κέντρου.

Το γενικότερο κλίμα όπως αυτό διαμορφώθηκε την προηγούμενη περίοδο, με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τελευταίο αυτό την ημέρα της ΔΕΘ, με τις επιθέσεις φασιστικών συμμοριών σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σε καταλήψεις και στον κόσμο του αγώνα, σε πρόσφυγες και μετανάστες, με τους φασίστες να αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους, ανέδειξε την ανάγκη του κόσμου να αντιπαρατεθεί με το φασισμό ακόμη μια φορά και την ανάγκη συσπείρωσης ενός αντιφασιστικού πόλου. Ακόμη, σημαντικό ρόλο και ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε η πολιτική στόχευση της πορείας στα γραφεία της Χ.Α. στον Πειραιά. Η μεγάλη μαζικότητα της πορείας και η μεγάλη αποδοχή και στήριξη που έδειξε ο κόσμος της γειτονιάς, απέδειξαν πως η αντιφασιστική μνήμη παραμένει ζωντανή.

Την Τρίτη 18/9 αντιφασίστες και αντιφασίστριες από όλη την Αθήνα γέμισαν τους δρόμους και τις γειτονιές του Κερατσινίου και του Πειραιά καθώς και τα Μ.Μ.Μ. σχηματίζοντας μια ολοκληρωμένη ημέρα διαδήλωσης, αντίστασης και μνήμης. Αναδεικνύεται τέλος η αναγκαιότητα επαγρύπνησης του κόσμου του αγώνα ενάντια στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις και η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο φασισμό. Για εμάς, ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τη λεηλασία της φύσης, την εξαθλίωση, την καταστολή και τον κρατικό ολοκληρωτισμό, τον αγώνα για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στις σχολές :

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License