[Γιάννινα] Από τη δημοκρατία στην Ελευθερία | Βιβλιοπαρουσίαση | F451

Τη Δευτέρα 24/09/2018 και ώρα 19:30 στο ελευθεριακό εργαστήρι Fahrenheit 451, Τσακάλωφ 20 (Άλσος)

post image

Η διεθνής κολλεκτίβα «CrimethInc.» & η ομάδα διακίνησης εντύπων «βιβλία ανομίας» διοργανώνουν:ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ του βιβλίου «Από τη δημοκρατία στην Ελευθερία»

Τη Δευτέρα 24/09/2018 και ώρα 19:30 στο ελευθεριακό εργαστήρι Fahrenheit 451, Τσακάλωφ 20 (Άλσος)

 

Η Δημοκρατία είναι η πιο οικουμενική πολιτική ιδέα των εποχών μας. Ο Τζόρτζ Μπους την επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ, ο Ντέιβιντ Γκρέμπερ την εντόπισε στο κίνημα “Occupy Wall Street”, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να την ανανεώσει στην Ελλάδα. Από τη Βόρεια Κορέα έως την αυτόνομη περιοχή της Ροτζάβα, πρακτικά κάθε κυβέρνηση και κάθε λαϊκό κίνημα αποκαλεί τον εαυτό του δημοκρατικό. Κι όμως, ήταν η δημοκρατία που έφερε τον Ντόναλντ Τράμπ στην εξουσία, για να μην αναφέρουμε τον Αδόλφο Χίτλερ.

Τι είναι η δημοκρατία, ακριβώς; Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιάθεσης; Παίρνοντας ως αφορμή το τελευταίο βιβλίο της διεθνούς κολλεκτίβας CrimethInc “Από τη Δημοκρατία στην Ελευθερία”, αναρχικοί από την Ελλάδα, τη Σλοβενία και τις ΗΠΑ θα συζητήσουμε τις εμπειρίες μας από τη δημοκρατία εντός των κοινωνικών κινημάτων και θα εξερευνήσουμε τις αναρχικές εναλλακτικές.

crimethinc.com - vivliaanomias.gr

Εικόνες:

από Βιβλία Ανομίας 22/09/2018 1:02 μμ.


Το link της εκδήλωσης: http://vivliaanomias.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License