Συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση εναντίον της Ττ Ε και το γραφείο του ΔΝΤ


Συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική ενέργεια εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Η επίθεση της 10ης /4/14 στην ΤτΕ που συστεγαζόταν με το γραφείο του ΔΝΤ, αναλήφθηκε ως ''Κομάντο Λάμπρος Φούντας'' 4 χρόνια μετά την συμπλοκή της Δάφνης (10/3/2010) όπου σκοτώθηκε από αστυνομικούς ο σύντροφος μέλος του Ε.Α. Λάμπρος Φούντας κατά την διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης και 4 χρόνια ακριβώς μετά και την πρώτη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα με τις συλλήψεις των συντρόφων. Η βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα με 75 κιλά εκρηκτικά πραγματοποιήθηκε εκτός από τους παραπάνω συμβολισμούς που ευθέως όχι μόνο ακύρωσαν την κατασταλτική επίθεση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και των ίδιων των αγωνιστών, αλλά προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε συνδυαστικά επίσης 4,5 χρόνια μετά από τον αποκλεισμό του ελληνικού κράτους από τις αγορές όπως φιλοδοξούσε η τότε κυβέρνηση (Σαμαρά). Την ίδια δηλαδή ημέρα (10/4/2014) που το ελληνικό κράτος επιχείρησε να βγει για δανεισμό για πρώτη και τελευταία φορά όπως αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε επίσης ακριβώς 1 ημέρα πριν από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ που προσέτρεξε για στήριξη στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά για να εφαρμόσει τα προγράμματα στήριξης.

Η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας. Στην προηγούμενη δίκη είχε κληθεί να καταθέσει ο αστυνομικός Δημητρόπουλος που στη συμπλοκή στο Μοναστηράκι* σκόπευσε πισώπλατα το Νίκο Μαζιώτη με όπλο που δεν ήταν υπηρεσιακό. O Δημητρόπουλος πυροβόλησε με 45άρι και τραυμάτισε με διαμπερές τραύμα στο χέρι τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη. Ο συγκεκριμένος ‘‘προστάτης του νόμου και της τάξης’’  βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών καταδικασμένος σε 2 φορές ισόβια για την δολοφονία με κίνητρο την ληστεία - όπως ο ίδιος ομολόγησε -, του ταξιτζή** στη Καστοριά. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μπάτσος δολοφόνησε τον ταξιτζή με το ίδιο 45άρι που είχε στην κατοχή του, αυτό με το οποίο είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη στην συμπλοκή στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουνίου του 2014. Στις 18/9 είχε κληθεί από το δικαστήριο αλλά δεν προσήλθε στην διαδικασία επικαλούμενος λόγους ‘‘ασφαλείας’’ και υγείας. Η έδρα διέταξε την βίαιη προσαγωγή του Δημητρόπουλου στο δικαστήριο την επόμενη Τετάρτη, 26/9/18 στις 9:30 πμ.

* ((i)) ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ:  https://athens.indymedia.org/post/1533177/ Αναρτήθηκε στις 25/10/2014 και αφορά την συμπλοκή στο Μοναστηράκι όπου και συνελήφθη.

((i))   KEIMENO NIKOY MAZIΩTH ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ – ΔΟΛΟΦΟΝΟ: https://athens.indymedia.org/post/1570352/ στις  12 /3/2017

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License