ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΠΑΧ

ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΠΑΧ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/09/18

post image

ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Με κουρασμένα μάτια γράφουμε το σημερινό δελτίο τύπου. Από το πρωί πραγματοποιείται η εκκένωση του δεντρόσπιτου-χωριού. Με 4 γερανούς η αστυνομία προσπάθησε να κατεβάσει τον κόσμο από τις πλατφόρμες και τα δεντρόσπιτα, αλλά με το να αλυσοδεθούν, οι καλοί και κινητοποιημένοι ακτιβιστές και υποστηρικτές κατάφεραν ώστε να μείνουν τέσσερα δεντρόσπιτα κατειλημμένα και να μην καταστραφούν. Η εκκένωση του Gallien κρατά δύο μέρες τώρα και η αστυνομία έχει ακόμα πολλά να κάνει για να απομακρύνει τελείως τους ακτιβιστές. Οι ακτιβιστές συνεχίζουν να αντιστέκονται! Αυτό συμβαίνει και στο Oaktown: ένας πολεμιστής για την "κλιματική δικαιοσύνη" (climatejustice) κρατά το Oaktown ζωντανό. Ξαπλωμένος στην αιώρα του, εξοπλισμένος μόνο με μια τσάντα γεμάτη βιβλία, κατάφερε να μην ενδώσει στις αστυνομικές δυνάμεις. Αντιθέτως, οι μπάτσοι φαίνεται να έχουν σταματήσει τις προσπάθειες να τον κατεβάσουν, τουλάχιστον προς το παρόν.

Στη δυτική πλευρά της κατάληψης, η ειδοποίηση εκκένωσης διαβάστηκε δυνατά για δεύτερη φορά και η εκκένωση ξεκίνησε. Μέσω διαφόρων εμποδίων όπως sit-ins και καινούρια οδοφράγματα, ακτιβιστές (συμπεριλαμβανομένων ατόμων από την Aktion Unterholz) καθυστέρησαν και έκαναν πιο περίπλοκητην εκκένωση.

Η RWE ξεκίνησε να ανοίγει ένα μονοπάτι προς τα δέντρα γύρω από το Beechtown στη δυτική πλευρά. Καθώς ο κόσμος φώναζε δυνατά "σταματήστε!"κάποια στιγμή οι μηχανές όντως σταμάτησαν. Ίσως οι εργαζόμενοι της RWE άρχισαν να σκέφτονται για τις πράξεις τους μέσα στο 12.000 ετών δάσος του Hambach.

Στο cozy-town το ηθικό των ακτιβιστών κρατιέται δυνατό, παρά τη βίαιη καταστροφή του δάσους. Τραγουδώντας έδειξαν την αντίθεσή τους στην RWE και την αστυνομία, και εξαναγκάστηκαν να βιώσουν την καταστροφή του σπιτιού τους και την απαγωγή των συντρόφων τους. Εδώ η εκκένωση συνεχίζεται ως το βράδυ, καθώς η αστυνομία έχει βάλει προβολείς γύρω από την κατάληψη. Τέσσερα δεντρόσπιτα είναι ακόμη υπο κατάληψη.

Ένας μουσικός τσέλο έδειξε δυνατά και καθαρά την αλληλεγγύη του με τους καταληψίες του δάσους. Παίζοντας μια συμφωνία του Μπαχ ήταν ένα υπέροχο παράδειγμα της ποικιλομορφίας του κινήματος. Μόνο μέσω της υποστήριξης από κάθε πλευρά μπορεί να καθυστερησεί η εκκένωση. Ακόμη, οι πανκ υποστηρικτές μας ήρθαν πολλές φορές στο δάσος. Με μια συναυλία αλληλεγγύης από τις πανκ μπάντες Zen Mob και Mülheim Asozial και το τραγουδιστή Conny, έδειξαν ξεκάθαρα τα συναισθήματά τους για την περιβαλλοντική καταστροφή και την "κλιματική δικαιοσύνη". "Μπύρα ενάντια στους εκσκαφείς, μπύρα ενάντια στη γερμανία, μπύρα ενάντια στους εκσκαφείς και τη γερμανία!" ακουγόταν δυνατά μέσα στην κατά τα άλλα ήσυχη βραδινή ατμόσφαιρα του λιβαδιού.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: παρότι η κατάσταση παρουσιάζεται πιο ήρεμη στα μίντια, η παρανοϊκή εκκένωση συνεχίζεται βίαια!Η αστυνομία φρόντισε ώστε οι ομιλητές του τύπου να κρατιούνται συνεχώς μακριά από τις σκηνές εγκλήματος της RWE, αλλά όπως και να χει όλη μέρα φτάνουν περισσότεροι άνθρωποι που δεν είναι πλέον πρόθυμοι να βλέπουν τον οικο-τερρορισμό της RWE και του βουλευτή εσωτερικών του NRW HerbertReul (CDU). Η παρουσία και υποστήριξή σας δίνει στους ακτιβιστές που βρίσκονται στα δέντρα νέα δύναμη, κινητοποίηση και κουράγιο για να συνεχίσουν τον κοινό αγώνα για τη "κλιματική δικαιοσύνη" εδώ και τώρα!

Χάρη στη δυνατή ατμόσφαιρα της συναυλίας αλληλεγγύης απόψε είμαστε έτοιμα για τις επόμενες μέρες, έτοιμα να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην RWE και την αστυνομία, να συνεχίσουμε να δείχνουμε ξεκάθαρα στον έξω κόσμο: Το Hambi μένει, σήμερα και για πάντα!

https://hambachforest.org/blog/2018/09/18/press-announcement-17-09-18/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License