ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

«Ο φασισμός, ως το μακρύ χέρι του κράτους κάνει τη βρώμικη δουλειά της αστικής δημοκρατίας, εξαπολύοντας επιθέσεις στους καταπιεσμένους και σε όσους αντιστέκονται στην κρατική βαρβαρότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άνοδος και ισχυροποίηση της Χ.Α, ως "η χρυσή εφεδρεία" του κράτους, σε μια περίοδο που οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες απειλούσαν την εύρυθμη λειτουργία του. Στοχοποιώντας μετανάστες και πρόσφυγες, ως τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης, η Χ.Α λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας και οργής, η οποία αντί να στραφεί ενάντια στους πραγματικά υπεύθυνους (ντόπια και διεθνή αφεντικά) καταλήγει να εκφράζεται μέσω της ξενοφοβίας και του κανιβαλισμού. Παράλληλα, οργανώνονται τάγματα εφόδου, τα οποία με τις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ προχωρούν σε πογκρόμ κατά μεταναστών, επιθέσεις σε στέκια/ καταλήψεις/ κοινωνικούς χώρους και σε δολοφονίες. Η οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε γενικευμένη κοινωνική αντίδραση , με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο, αντιστεκόμενοι στην φασιστική απειλή. Η απάντηση του κράτους παραμένει η ίδια, με βία, καταστολή και πλήθος συλλήψεων, ανά την επικράτεια.»--απόσπασμα κειμένου αλληλεγγύης στους 6 διωκόμενος για την παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α, στη Θεσσαλονίκη, της Voluntad Antifascista (https://www.kinimatorama.net/event/96965)

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε ακροδεξιά μορφώματα σε Ελλάδα και Ευρώπη να σηκώνουν πάλι κεφάλι. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει επιθέσεις ακροδεξιών ενάντια σε μετανάστες/στριες, ομοφυλόφιλους/ες, αντιφασίστες/στριες, στέκια και καταλήψεις.

Σήμερα, εκτός από μια μέρα μνήμης, είναι μια μέρα αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Μια μέρα υπεράσπισης της ζωής ενάντια στο μίσος και το θάνατο, της διαφορετικότητας ενάντια στα στερεότυπα που έχουν επιβληθεί και τέλος τέλος υπεράσπισης της ελευθερίας όλων.

Βγαίνουμε στους δρόμους, τις γειτονίες, τις πόλεις και δεν αφήνουμε σπιθαμή γης στο φασιστικό και εθνικιστικό οχετό. Ενάντια στα εθνικιστικά και φασιστικά ιδεολογήματα.

Να εντείνουμε την αντιφασιστική δράση σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους και γειτονιές.

Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους των Λουκμάν, Φύσσα.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αντιφασιστική πορεία Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου Καμάρα, 18:00

Aντιφασιστική Συνέλευση Voluntad Antifascista

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License