Περιοδική Ενημέρωση για την κίνηση της καταστολής ενάντια στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας

Περιοδική Ενημέρωση για την κίνηση της καταστολής ενάντια στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.

Ξημερώματα της Τετάρτης 05/09/2018, γύρω στις 02:00, σύντροφος που αντιλήφθηκε αναστάτωση στη γειτονιά, βγήκε στο δρόμο ώστε να δεί τι συμβαίνει. Στο μονοπάτι επί της Δέγλερη ανάμεσα στην Τριχωνίδος και την Κερκίνης, ήρθε αντιμέτωπος με έναν άντρα, που τον ρώτησε αν είδε ‘’κάποια παιδιά να τρέχουν’’. Στην ερώτηση του συντρόφου, σε σχέση με το ποιός είναι, του απάντησε μονολεκτικά ‘’αστυνομία’’ και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση τραβήγματος πιστολιού, πίσω από τη μέση. Παράλληλα, δεύτερος σύντροφος που είχε ειδοποιηθεί απο τον πρωτο και ήταν καθοδόν, είδε τον μπάτσο να καταδιώκει τον σύντροφο μας. Οι δύο σύντροφοι κλείστηκαν σε παρακείμενο κτήριο και απο εκεί φώναζαν στον ασφαλίτη, ότι δεν εχει καμία δουλειά στη γειτονιά μας, οτί είμαστε κοινότητα αγώνα και γειτονιά προσφύγων.

Αυτό που ακολούθησε στην συνέχεια ήταν η πολιορκία της γειτονιάς για τουλάχιστον 40λεπτά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων και συντρόφων/ισσων, καταγράφηκαν 2 περιπολικά, 3 μηχανές Ζ και 2 ασφαλίτες. Στη γωνία Τριχωνίδος και Κουζή, όπου στεγάζεται το στέκι της Συ.Κα.Προ. υπήρχε έντονη κινητικότητα και εστιάζαν με φακούς σε όλο το μπλόκ. Τα σήματα και οι εντόλες που ακούγονταν από τους ασυρμάτους πρόδιδαν καταδίωξη για ληστεία σε βάρος γυναίκας καθώς και τη στοχοποίηση του συντρόφου ως ληστή. Σε επικοινωνία που είχε ο ασφαλίτης με κινητό τηλέφωνο ακούστηκε να λέει ‘’οτί μένουν αναρχικοί εδω’’, ενώ προηγουμένως ζητούσε επίμονα να δωθεί εντολή για να εισβάλλουν εντός του κτηρίου.

Όπως, ήδη έχουμε αναφερθεί, σε προηγόυμενα κείμενα μας, η γειτονιά των προσφυγικών είναι υπό διαρκή πολιορκία από διάφορες υπηρεσίες και δυνάμεις. Στο παρελθόν την ώρα αντιφασιστικής περιφρούρησης, την ώρα που διεξάγοταν δίκη της χρυσής αυγής, άλλος πιστολέρο της ομάδας δίκυκλης αστυνομίας είχε τραβήξει όπλο σε σύντροφο μπροστά από το στέκι της ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.

“Ενημερώνουμε συντρόφους και αγωνιστές για τα παραπάνω ως άλλη μία δημόσια καταγγελία. Επαναλαμβάνουμε στους μηχανισμούς καταστολής ότι συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε για την υπεράσπιση της κοινότητας, της γειτονιάς των Προσφυγικών και των ανθρώπων της, με κάθε φρόνημο μέσο.”

 

Παραθέτουμε links προηγούμενων καταγγελιών :

https://athens.indymedia.org/post/1589499/

https://athens.indymedia.org/post/1589499/

https://athens.indymedia.org/post/1588372/

10/09/2018

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

email επικοινωνίας: sykapro.squat@riseup.net

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License