Με περισσότερους από 12 πυραύλους επιτέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ - Μάχες μέσα στην πόλη - ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ https://www.youtube.com/watch?v=j3-x6THbo2I

Επίθεση με πυραύλους πραγματοποιήθηκε εναντίον του προεδρικού μεγάρου στην Καμπούλ, που βρίσκεται στη διπλωματική περιοχή της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Η επίθεση έγινε τη στιγμή που ο πρόεδρος Ασράφ Γκάνι απηύθυνε μήνυμα στον λαό για τη μουσουλμανική γιορτή Άιντ αλ Αντχα.

Σύμφωνα με το Tolo news, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 12 πύραυλοι ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν ότι ενδέχεται να ξεπερνούν τους 20.

Στο μεταξύ δημοσιογράφος μετέδωσε ότι είδε στρατιωτικά ελικόπτερα να εξαπολύουν πυρά κοντά σε τέμενος της παλιάς πόλης της Καμπούλ, καθώς και ισχυρή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο στάδιο της πόλης.

«Ομάδα τρομοκρατών πήρε τον έλεγχο κτιρίου της Ρέκα Χάνα και εκτόξευσε ρουκέτες κατά της Καμπούλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται κατά των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι μάχες διεξάγονται κοντά στο τέμενος, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει απολογισμό. «Η αστυνομία έχει αποκλείσει την ζώνη», πρόσθεσε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη αλλά η επίθεση έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την κήρυξη εκεχειρίας με τους Ταλιμπάν με αφορμή την έναρξη της μουσουλμανικής γιορτής.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.  Πηγή: RT, ΑΠΕ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License