ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ | ΣΑΚΤΧ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

 

Στις 8/9, ακόμη υπό τη σκιά του κρατικού-καπιταλιστικού εγκλήματος των πυρκαγιών στην Αττική, κράτος και κεφάλαιο στήνουν για ακόμη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη τις εξέδρες από όπου σκοπεύουν να εξαγγείλουν τις θέσεις τους για το επόμενο διάστημα, θέτοντας τις αιχμές της νέας επίθεσης ενάντια στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Αιχμές καμουφλαρισμένες με τον μανδύα της εξόδου από τα μνημόνια και της πορείας προς την ανάπτυξη, παράγωγα δήθεν του επιτυχούς φιλολαϊκού έργου της κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται η φετινή ΔΕΘ, όπου η παρούσα πολιτική διαχείρηση προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση, επιχειρεί να καλλιεργήσει εκ νέου, αυταπάτες για τον εξανθρωπισμό του συστήματος – κάτι το οποίο πέτυχε σε μεγάλο βαθμό σε προηγούμενη περίοδο, καταφέρνοντας την απομείωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Γι’ αυτό και αποτελεί σήμερα τον πιο αξιόπιστο και ικανό εκφραστή των συμφερόντων κράτους και κεφαλαίου. Σε αντίθεση λοιπόν με τα όσα εξαγγέλλονται, η κυβέρνηση συνεχίζει τις αντικοινωνικές πολιτικές και οι υποσχέσεις της για την επαναφορά στην κρατική-καπιταλιστική κανονικότητα δεν σηματοδοτούν τίποτα άλλο παρά την είσοδο σε μία νέα περίοδο επίθεσης στους από τα κάτω. Η όξυνση της φτώχειας, η λεηλασία της φύσης, η καταστολή όσων αγωνίζονται, ο εγκλεισμός προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η πριμοδότηση των φασιστών θα συνεχιστούν με αυξανόμενη ένταση, μια που αποτελούν βασικά σημεία της συνολικής επίθεσης των κυρίαρχων απέναντι στην κοινωνία.

Ακόμη, η εμφάνιση των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην φετινή ΔΕθ δεν αποτελεί παρά την επιβεβαίωση της πρόσδεσης του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στο δυτικό μπλοκ κυριαρχίας μέσα στο πεδίο των εντεινόμενων διεθνών πολιτικών ανταγωνισμών. Έρχεται να επιβεβαιώσει το πλαίσιο συνεργασίας, όπως εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα, με την αναβάθμιση του ελληνικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μέσω της συγκρότησης του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, τη δημιουργία νέων νατοϊκών βάσεων κ.α.

Παράλληλα, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται ενόψει της ΔΕΘ με αιχμή το “Μακεδονικό” αποτελούν συνέχεια εκείνων της προηγούμενης περιόδου που είχαν ως αποτέλεσμα και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia από ομάδες φασιστών. Τα συγκεκριμένα συλλαλητήρια αποτελούν έκφραση της προσπάθειας των ντόπιων φασιστών να δημιουργήσουν έναν αντιδραστικό και αντεπαναστατικό πόλο με δήθεν «αντισυστημικά» χαρακτηριστικά, προοιωνίζοντας την προοπτική εμπόλεμων κοινωνιών.

Απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση από τα πάνω στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους. Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την καταστολή, τον εθνικισμό, τον πόλεμο, τη λεηλασία της φύσης. Να χτίσουμε και να διευρύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις από τα κάτω.. Να προτάξουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό, για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9, 11:00 ΚΑΜΑΡΑ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License