Εδώ και μήνες, το γνωστό από το 2008 ζήτημα στην περιοχή της Λευκίμμης ενεργοποιείται. Για άλλη μια φορά, οι αφεντάδες και ειδικοί της εκμετάλλευσης της φύσης και όχι μόνο, με πρόσχημα την ‘’σωστή διαχείριση των απορριμμάτων’’, θέλουν -με την αυθαιρεσία που τους χαρακτηρίζει- να στήσουν ΧΥΤΑ (χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) καθότι να μη μας διαφεύγει πως φέρουν και οικολογική συνείδηση αειφόρου ανάπτυξης με στόχο την συσσώρευση χρήματος και την επί πτωμάτων καριέρα. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η ίδια μηχανή θανατώνει το περιβάλλον και υπερπαράγει καθημερινά τόνους σκουπιδιών. Καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ακόμα ένα κόλπο εξαπάτησης, άλλωστε αυτός ήταν πάντα ο ρόλος της κρατικής μηχανής.Το σχέδιο δεν ξαφνιάζει κανέναν πλέον. Αποφασίζουνε και διατάζουνε και όσοι τάσσονται απέναντι στο σχέδιο τιμωρούνται από τα δακρυγόνα και τα γκλόμπ της δημοκρατίας τους. Πράγματι, μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας έχει οργανωθεί εναντίον του σχεδίου και σε καθημερινή πλέον βάση αγωνίζεται υπερασπιζόμενο την απόφαση του να μη δεχτεί τη βία της δημοκρατίας τους. Τα ΜΑΤ και η βίαιη καταστολή δεν τρομάζουν κανέναν, οι συλλήψεις και οι τραμπουκισμοί τους, δεν τσακίζουν κανενός το ηθικό, κανενός το πάθος για ζωή. Από τις νεροπηγές του Πηλίου, και το δάσος στις σκουριές, μέχρι τις οροσειρές των βουνών και των αγώνα στην Λευκίμμη, η αξιοπρέπεια ανοίγει δρόμο και αντιστέκεται στην κρατική βαρβαρότητα και άγρια καταστολή.

Πολιτισμός είναι εξέγερση-εξέγερση είναι πολιτισμός

Αναρχική ομάδα μπαρούτι,Βέροια, Σεπτέμβριος 2018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License