Για την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο


Ένας κύκλος που κράτησε έξι χρόνια έκλεισε στις 14 Αυγούστου 2018 με την 1333/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Ιωάννης Αγγελής. Με άλλα λόγια το Ε’ Τμήμα του Αρείου Πάγου με απαλλάσσει αμετάκλητα από όλες τις κατηγορίες που μου είχαν αποδοθεί τον Αύγουστο του 2012, επικυρώνοντας την υπέρ μου αθωωτική απόφαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να πω χωρίς να επαναληφθώ. Είναι βέβαιο πως το πολιτικό διακύβευμα της υπόθεσης με ξεπερνούσε και με ξεπερνάει προσωπικά. Από τη μεριά μου θα ήθελα να εκφράσω δημόσια για ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη μου προς όλα τα πρόσωπα, τις ομάδες, τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις, τα εγχειρήματα, τις συνελεύσεις, τις κοινότητες αγώνα από ένα μεγάλο φάσμα του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος αλλά ακόμα και προς ανθρώπους των προοδευτικών κομματιών της κοινωνίας που στήριξαν πολιτικά, ηθικά και οικονομικά το τελικό στάδιο αυτού του δικαστικού αγώνα.

Ο αγώνας ενάντια στην εξουσία, το κεφάλαιο και το κράτος, ο αγώνας ενάντια στην ποινική καταστολή και τις φυλακές, τελικά ο αγώνας για μια κοινωνία που δεν έχει ανάγκη τις φυλακές συνεχίζεται.

 

Τάσος Θεοφίλου

Αθήνα

26/8/2018

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License