Περιοδική Ενημέρωση για την κίνηση της καταστολής ενάντια στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας

Σε σχέση με το χρονικό διάστημα 15 έως 24/7/2018 και σε σχέση με την κίνηση της καταστολής ενάντια στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας και τους ανθρώπους της, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

Σε σχέση με το χρονικό διάστημα 15 έως 24/7/2018 και σε σχέση με την κίνηση της καταστολής ενάντια στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας και τους ανθρώπους της, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

Στις 23/7 συντρόφισσα της συνέλευσης και της κοινότητας των Προσφυγικών, στις 7.00 το πρωί, καθώς πήγαινε στην δουλειά της δέχτηκε επίθεση στο κεφάλι από άγνωστο με ξύλο, μπροστά από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου Αγ. Σάββας. Ο άγνωστος έτρεξε και εξαφανίστηκε προς την πλευρά της ΓΑΔΑ. Η συντρόφισσα μεταφέρθηκε στον Αγ.Σάββα. Έχει μώλωπα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Χωρίς να μπορέσουμε να εξακριβώσουμε κάποιο συγκεκριμένο προσωπικό ή άλλο κίνητρο ενάντια στην συντρόφισσα και συνεκτιμώντας ότι η γειτονιά, ιδιαίτερα περιφερειακά, ελέγχεται ασφυκτικά από πόστα και κάμερες, δεν έχουμε κανένα λόγο να αποκλείουμε η ενέργεια αυτή να εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό καταστολής και λεηλασίας της κατειλημμένης γειτονιάς των Προσφυγικών.

Στις 22/7, μόνο, υπήρξαν 4 περιπτώσεις άτυπου ελέγχου μέσα στην γειτονιά των προσφυγικών. Η μια από αυτές αφορούσε σύντροφο, ο οποίος ακολουθούνταν μετά την επιστροφή του από την πορεία υπεράσπισης του λόφου του Στρέφη. Οι υπόλοιπες αφορούσαν την αναζήτηση κάποιου «αγνώστου» ανθρώπου μέσα στην γειτονιά. Η περικύκλωση της γειτονιάς από ομάδες ΔΙΑΣ συνεχίζεται περιμετρικά των Προσφυγικών. Τα σημεία ελέγχου που επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν περιμετρικά της γειτονιάς δημιουργούν ένα ασφυκτικό πεδίο περικύκλωσης. Πόστο μπροστά στο γήπεδο του παναθηναϊκού απέναντι από το 1ο μπλοκ των Προσφυγικών. Μπλόκο στο εφετείο αριστερά της γειτονιάς στην έξοδο της γειτονιάς προς Γκύζη, καθώς και επί της οδού Δημητσάνας, στην έξοδο προς Αμπελόκηπους και ΜΕΤΡΟ.

Αύξηση της παρουσίας μιας ή και περισσοτέρων κλούβας των ΜΑΤ σε ανόμοιες ώρες και μεγάλη διάρκεια παραμονής επί της Δέγλερη ή μπροστά από το Εφετείο. Περιπολίες, άτυποι έλεγχοι και προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων με διάφορους φανερούς ή υπόγειους τρόπους.

Επαναλαμβάνουμε την ενημέρωσή μας συνολικά προς συντρόφους και αγωνιστές για τις εξελίξεις πάνω στο ζήτημα της «ανάπλασης», με σκοπό την λεηλασία της γειτονιάς από την κρατική εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.», συμφερόντων Φλαμπουράρη και από τον Δήμο Αθηναίων, συμφερόντων Καμίνη. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενη απόπειρα άλωση μπλοκ της γειτονιάς από κρατικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς το επόμενο διάστημα

«Παράπλευρο» αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν και η εξαναγκαστική μεταφορά επί της οδού Δημητσάνας, κατοίκου της γειτονιάς με σοβαρά προβλήματα σε άγνωστο ψυχιατρείο. Το όνομά της είναι Memallaj Stoli, 41 ετών και κατάγεται από το Τεπελένι Αλβανίας. Διέμενε στην γειτονιά τα τελευταία χρόνια. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για τον άνθρωπο και το γεγονός, θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μας.

3/8/2018 Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

ΥΓ: Στις 31/7/18 βρήκαμε σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο που δέχθηκε επίθεση η συντρόφισσά μας γραμμένο φασιστικό σύνθημα. Δεν έχουμε στοιχεία ώστε να συνδέσουμε τα δύο γεγονότα που απέχουν μεταξύ τους. Μας έδωσε όμως την ευκαιρία να ομορφύνουμε την γειτονιά μας. Φωτογραφίες στα σχόλια

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ) 03/08/2018 8:11 μμ.


φωτο

από @ 03/08/2018 8:47 μμ.


post image

Φωτογραφιες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License