Το απόγευμα της Παρασκευής, 27/07, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Μαρούσι περνόντας από τους πεζόδρομους Ερμού και Δήμητρας και την πλατεία Κασταλίας, συνομιλώντας με τον κόσμο σχετικά με τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Η μεγάλη καταστροφή στο Μάτι Αττικής μας έδειξε πως η αγάπη για τους γύρω μας, ανθρώπους και ζώα, και το αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας, παραμένουν έντονα στην κοινωνία μας. Και μάλιστα δεν ξεχωρίζουν φυλή, θρησκεία, γλώσσα.

Είδαμε Αιγύπτιους ψαράδες να περισυλλέγουν ανθρώπους από την θάλασσα, Παλαιστίνιους, Κούρδους και Πακιστανούς να προσφέρουν το αίμα τους και έμπρακτη βοήθεια στα συνεργεία αποκατάστασης μαζί με το υπόλοιπο κίνημα αλληλεγγύης.

Είδαμε τον Τουρκικό λαό να κάνει συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από τα Ελληνικά προξενεία και, επίσης, τους Μακεδόνες να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στους πυρόπληκτους.

Από την άλλη πλευρά, παρακολουθούμε το Ελληνικό κεφάλαιο να προσπαθεί μέσω των φασιστών, μέρους των ΜΜΕ και μερίδα της Εκκλησίας να προσπαθεί για μια ακόμα φορά να σπείρει το μίσος και την διχόνοια ανάμεσα στην εργατική τάξη.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Ο Διεθνιστικός λόγος μας για την αλληλεγγύη των λαών είναι η απάντηση. Ειδικότερα, μέσα από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ '18 και τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη θα αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό, στην ακροδεξιά ανασυγκρότηση και στις φασιστικές οργανώσεις.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην παρέμβαση μας ήταν πολύ θετική καταφέρνοντας να μοιράσουμε 40 περιοδικά "Αντιφασιστική Φρουρά".

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License