Συγκέντρωση αλληλεγγύης δικαστήρια Θεσσαλονίκης 2/8 12.00

Την Πέμπτη 2/8 στις 12.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης δικάζεται ο σύντροφος που κατηγορείται για τη συμπλοκή με φασίστες του ιερού λόχου στις 25/7

Στις 25/7 το απόγευμα, μια μέρα μετά από το μαχαίρωμα μετανάστη στην πλατεία Ναυαρίνου από φασίστες και μία σειρά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης (στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, σε καταλήψεις, ομοφυλόφιλους, μετανάστες) από μικτές παρακρατικές ομάδες κρούσης μέσα στις οποίες είναι και ο Ιερός Λόχος πραγματοποιήθηκε συμπλοκή στην περιοχή των Μετεώρων κατά την οποία μέλη της συγκεκριμένης φασιστικής οργάνωσης κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στην πόλη. Τις επόμενες ώρες οι μπάτσοι σε άμεση συνεργασία μαζί με αυτούς που χαϊδεύουν τόσο καιρό, συνέλαβαν έναν σύντροφο με την κατηγορία της “απρόκλητης σωματικής βλάβης” και της“απείθειας” λόγω της άρνησης του να περάσει τη διαδικασία της σήμανσης.

Παράλληλα, την στιγμή που οι φασίστες του ιερού λόχου διαφήμιζαν το φιλανθρωπικό τους προσωπείο στο διαδίκτυο και την αλληλεγγύη τους που αφορά βέβαια μόνο “έλληνες”, τα τοπικά παπαγαλάκια δεν βλέπουν παρά μόνο μια “επίθεση σε συγκέντρωση τροφίμων”, κάτι που όπως και να έχει είναι αναληθές.

Οι φίλοι του Αμβρόσιου και του Άνθιμου, αυτοί που κυνηγάν τους πρόσφυγες τη στιγμή που οι δεύτεροι δίνουν αίμα για τους πυροπαθείς, αυτοί που κηρύττουν το μίσος και καλούν “στα όπλα για να πάρουμε τα Σκόπια” και σε πόλεμο με την Τουρκία τη στιγμή που δεκάδες αναρχικές και κομμουνιστικές οργανώσεις αλλά και απλοί άνθρωποι δείχνουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη τους, τα τσιράκια των αφεντικών που θέλουν να διώξουν από τη χώρα τους μετανάστες τη στιγμή που Αιγύπτιοι αλιεργάτες μαζεύαν κόσμο από τη θάλασσα με αυταπάρνηση και θέτοντας την ίδια τουςτη ζωή σε κίνδυνο τόλμησαν να πραγματοποιήσουν δημόσια εμφάνιση σε πλατεία των δυτικών συνοικιών της πόλης πουλώντας ανθρωπισμό.

Αυτοί λοιπόν, οι ρουφιάνοι των μπάτσων και των αφεντικών, που ονειρεύονται πολέμους και υμνούν τον Παπαδόπουλο και τον Μεταξά, αυτοί που φωνάζουν “για μαχαίρια στην καρδιά του κάθε αντιφά” ας ξέρουν πως δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις γειτονιές μας. Μπορούν να συνεχίσουν να συναγελάζονται με τα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τους μεγαλοεργολάβους, κρυμμένοι πίσω από τους μπάτσους. Με αυτούς που δεν διστάζουν να τσακίζουν τη φύση και να μας καίνε ζωντανούς για να αυξήσουν για άλλη μια φορά τα κέρδη τους (είτε αυτά λέγονται μεταλλεία βωξίτη, είτε αιολικά πάρκα, είτε κατασκευές υπερπολυτελών ξενοδοχείων και βιλλών, είτε εργασιακά κάτεργα με φτηνή εργασία ντόπιων και φτηνότερη των μεταναστών).

Τη στιγμή αυτή, μπροστά στη φρίκη κάθε εθνικός διαχωρισμός καταρρέει, και η ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη απλώνει σπάζοντας κάθε διαχωρισμόανάμεσα στους καταπιεσμένους, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στον πόνο και οι εφοπλιστές στέλνουν τη σκέψη τους στις οικογένειες των θυμάτων (!), ο φασισμός δεν μπορεί παρά να παίρνει πόδι.

Η πάλη των εκμεταλλευόμενων για ζωή, και μάλιστα για ζωή αξιοβίωτη δενχωράει διαχωρισμούς με βάση το έθνος, το φύλο και τη φυλή. Οφείλουμε να σταθούμε με αλληλεγγύη ο ένας δίπλα στην άλλη για να νικήσουμε την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για να ζήσουμε.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΡΘΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΘΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 8/2 ΣΤΙΣ 12.00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License