Το ανθρώπινο δράμα αποκαλύπτει το πρόσωπο του καπιταλισμού.

Όσο κι αν ανατρέξει κανείς στην μνήμη δεν θα βρει ποτέ ευτυχισμένες στιγμές που χάρισε στην ανθρωπότητα ο καπιταλισμός. Ακόμα και κάποιες που ο μικροαστισμός μπορεί να αναδείξει σαν “χαρές”, είναι απλά στιγμές εξαγοράσιμες. Στιγμές, όπου η ικανοποίηση έχει μόνο υλικά χαρακτηριστικά μιας αλλοτριωμένης συνειδητοποίησης. Όσο εξαγοράσιμες είναι οι “χαρές”, τόσο εμπορεύσιμος είναι και ο ανθρώπινος πόνος. Το δράμα των πυρόπληκτων ανθρώπων της Αττικής, κανάλια και πολιτικοί το εκποιούν σε ψήφους.

Όσο κι αν ανατρέξει κανείς στην μνήμη δεν θα βρει ποτέ ευτυχισμένες στιγμές που χάρισε στην ανθρωπότητα ο καπιταλισμός. Ακόμα και κάποιες που ο μικροαστισμός μπορεί να αναδείξει σαν “χαρές”, είναι απλά στιγμές εξαγοράσιμες. Στιγμές, όπου η ικανοποίηση έχει μόνο υλικά χαρακτηριστικά μιας αλλοτριωμένης συνειδητοποίησης.

Όσο εξαγοράσιμες είναι οι “χαρές”, τόσο εμπορεύσιμος είναι και ο ανθρώπινος πόνος. Το δράμα των πυρόπληκτων ανθρώπων της Αττικής, κανάλια και πολιτικοί το εκποιούν σε ψήφους. Ο θάνατος καλείται στην κάλπη να επιλέξει τον υπηρέτη του, τον δυνάστη ανελεύθερων ανθρώπων, δέσμιων στην μισθωτή σκλαβιά.

Καμιά φωτιά δεν ανάβει από μόνη της και κανένα ποτάμι δεν έρχεται για να πνίξει ανθρώπους. Κάποιοι την άναψαν και κάποιοι του στέρησαν την κοίτη του. Ποιό είναι όμως το όφελος για την φύση; Κανένα, αυτή ακολουθεί τον ρουν της. Το όφελος όμως για τον καπιταλισμό είναι τεράστιο. Εκεί που οι φλόγες από ανθρώπινα χέρια κατέκαψαν τα δάση της Πελοποννήσου, φύτρωσαν ανεμογεννήτριες ή άνοιξαν τον δρόμο για την Ιωνία οδό. Οι ανθρώπινες ζωές τότε δεν μέτρησαν παρά μόνο τις πρώτες μέρες του πόνου. Η ανοικοδόμηση των χωριών, οι χορηγοί κατασκευαστές εξαγόρασαν τις ανθρώπινες ζωές.

Η φωτιά στην περιοχή του Καρακαλά πριν μερικά χρόνια, έθετε σε κίνδυνο ανθρώπους στο μοναστήρι και κατέκαιγε περιουσίες. Κανείς τότε δεν αναρωτήθηκε γιατί οι πυροσβεστικοί κρουνοί της περιοχής, που είχε εγκαταστήσει η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δεν ταίριαζαν με τις προδιαγραφές των λάστιχων τις πυροσβεστικής με αποτέλεσμα, τα πυροσβεστικά οχήματα μέχρι να προμηθευτούν νερό από το Ναύπλιο, άφηναν την φωτιά να επεκτείνεται. Και τότε όλοι σώπασαν, αφού οι ενδιαφερόμενοι πήραν τις αποζημιώσεις τους, κι ο εργολάβος τα λεφτά του. Μια καταστροφή αποσιωπήθηκε με το χρήμα.

Ούτε σήμερα θα αναρωτηθεί κανείς που πήγαν οι δεξαμενές πυρόσβεσης της Άριας ή γιατί είναι κατεστραμμένο το δίκτυο πυρόσβεσης στην λόφο της Λάρισας του Άργους. Ακόμα κι αν συμβεί κάτι οι φορολογούμενοι πολίτες δια του κράτους θα πληρώσουν ξανά την αποκατάσταση και κάποιοι εργολάβοι θα γίνουν πλουσιότεροι. Οι πλημμύρες στην Μάνδρα της Αττικής, μια πιθανή καταστροφική φωτιά στον βάλτο του Άργους ή η θυσία τόσων ανθρώπων στην πρόσφατη πυρκαγιά της Αττικής στον Μολώχ της διαφθοράς του κράτους και των “εντίμων” εκφραστών του, έχουν ένοχο. Το κέρδος και την βουλιμία για αύξησή του. Πόσοι και πόσοι εργολάβοι δεν θησαύρισαν χτίζοντας αυθαίρετα στον βάλτο του Τημενίου ή μετατρέποντας σε αγροτεμάχια τον βάλτο της Κάντιας; Τιμωρήθηκε μήπως κάποιος απ αυτούς; Τιμωρήθηκε μήπως ο εμπνευστής των φωτεινών διαφημιστικών επιγραφών μέσα σε ζώνες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος προκειμένου να έχουν φως τα αυθαίρετα; Φυσικά και όχι. Ούτε κανένας αιρετός δεν καθαιρέθηκε, γιατί δεν προστάτεψε το φυσικό περιβάλλον. Έτσι και στην περιοχή της Αττικής. Αναρωτηθείτε πόσα αυθαίρετα καήκαν. Πόσοι άνθρωποι κάηκαν γιατί οι αυθαίρετοι οικισμοί δεν έχουν καν τις αστικές προδιαγραφές για προστασία και διέξοδο μπροστά από τέτοια φαινόμενα. Και αφού κάνετε μια σούμα ανθρώπινων ζωών, άγριων ζώων και οικόσιτων καθώς και περιουσιών που χάθηκαν από την μια, βάλτε από την άλλη μεριά της πλάστιγγας τα “οφέλη” για τον καπιταλισμό, να δείτε προς τα που θα γείρει. Βωξίτες, ανεμογεννήτριες, έργα υποδομής, επισκευές κατοικιών, νέες κατοικίες στα καμμένα, πλουσιότεροι εργολάβοι και επενδυτές, νέες θέσεις εργασίας, φέρνει ο θάνατος όσων βρήκαν τραγική κατάληξη. Τα οφέλη από τους θανάτους δεν σταματούν εκεί. Όσο πιο φρικτοί είναι, τόσο μεγαλύτερα τα πολιτικά οφέλη για τους εξουσιαστές της δεξιάς που τα βλέπουν ως πασπαρτού για να ανοίξουν την πόρτα του Μαξίμου και να εξοβελίσουν τους κρυφοκαπιταλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο την ώρα που όλοι μετρούσαμε με πόνο ψυχής τα θύματα, στέλεχος της ΝΔ Αργολίδας μετρούσε τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας, μόνο και μόνο για να μας δείξει πόσο πιο ικανή ΄θα είναι μια κυβέρνηση ΝΔ με τους “στρατηγούς ανέμους”, που κατάκαψαν την Πελοπόννησο, από τους σημερινούς εξουσιαστές.

Αθεράπευτοι εξουσιαστές όλων των αποχρώσεων θα μας υποσχεθούν εκ νέου ένα καλύτερο κράτος πρόνοιας αποσιωπώντας, πως ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν από την κεφαλή του τα μικροσκοπικά νηματώδη σκουλήκια της σήψης.

 

Όσο η φλόγα των νόμων του κράτους καταστρέφει την φύση, τόσο η φλόγα της ψυχής μας θα δυναμώνει για να κάψει το κράτος!

 

Α.Σ.Α. LUPUS

 

Τρόπος επικοινωνίας :

lupus@espiv.net

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License