Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά!

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά!

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά!

Στις 30 Μάη, ο Άρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση προτείνοντας την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία. Ο Τουργκούτ Καγιά είναι ένας επαναστάτης δημοσιογράφος και συγγραφέας που πάνω από 20 χρόνια αγωνίζεται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Από τα φοιτητικά του χρόνια έως σήμερα διώκεται και τρομοκρατείται από το τουρκικό κράτος και τις αρχές του. Ο Τουργκούτ Καγιά συνελήφθη τον περασμένο Φλεβάρη από τις ελληνικές αρχές μετά από ένταλμα της Ιντερπόλ που ζήτησε το τουρκικό καθεστώς.

 

Ο αγώνας του Τουργκούτ Καγιά συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο Τουργκούτ Καγιά, ύστερα από την απεργία πείνα και τις υποστηριχθηκές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα εντός και εκτός, και σε μεγάλο βαθμό εξαφάνισης του ρίσκου παράδοσης του στην Τουρκία, είχε ανακοινώσει της παύσης της απεργείας πείνας του στις 24 Ιουλίου. Η αντίσταση του Καγιά, ο οποίος ήξερε ότι οι φίλοι και σύντροφοι του θα είναι δίπλα του έως την απελευθέρωση του, θα είναι στους ώμους μας πια.

Από την άλλη την ίδια περίοδο, ο λογος του Σύριζα που μας είχε δοθεί στις συνομιλίες μας, ότι ο Καγιά θα είναι ελεύθερος έως τις 30 Ιουλίου, είναι το αποτέλεσμα τον αγώνα μας.

Και εμείς οι φίλοι και σύντροφοι του Καγιά θα είμαστε ακόλουθοι του αιτήματος του και ανακοινώνουμε ότι, έαν δεν θα υπάρξει εξέλιξη στην υποθέση του έως τις 30 Ιουλίου θα ξεκινήσουμε την μαζική απεργία πείνας.

 

Ο Αγώνας μας Συνεχίζεται!

Ο συνδυασμός αυτός του αγώνα του Τουργκούτ μέσα στη φυλακή με τον δικό μας απ’ έξω, στις 20 Ιούλη πέτυχε τελικά τη χορήγηση πολιτικού ασύλου από την Υπηρεσία Ασύλου.

Αν και πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, δεν σημαίνει ελευθερία για τον Τουργκούτ Καγιά, αφού παραμένει εν ισχύ η απόφαση έκδοσης. Όπως ξέρουμε όλοι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρέμεινε αμέτοχος μέχρι πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη. Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, δήλωσε ότι θα αποφασίσει για αυτήν την υπόθεση μετά την κρίση της Υπηρεσίας Ασύλου.

Όμως, από την πρώτη μέρα, οι δικηγόροι και οι σύντροφοι του Τουργκούτ Καγιά τόνισαν ότι μόνο ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει την εξουσία να σταματήσει τη διαδικασία έκδοσης, απορρίπτοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δεν έχει καμιά δικαιολογία για να μην σταματήσει την έκδοση. Η ακύρωση της έκδοσης και η αποτροπή της επιστροφής του Τουργκούτ Καγιά στα κέντρα βασανιστηρίων του φασιστικού τουρκικού κράτους βρίσκεται πλέον στα χέρια του Υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να σταματήσει τη διαδικασία έκδοσης και να απελευθερώσει αμέσως τον Τουργκούτ Καγιά και να μην κρύβεται πίσω από νομικές διαδικασίες και πολιτικές δικαιολογίες.

Ως σύντροφοι, φίλοι και η φωνή του Τουργκούτ Καγιά έξω από την φυλακή, καλούμε τη διεθνή κοινή γνώμη να συνεχίσει και να δυναμώσει την πολύτιμη αλληλεγγύη μέχρι την απελευθέρωση του Τουγκούτ Καγιά. Ας δυναμώσουμε αυτήν την εξωτερική φωνή, χωρίς να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι κάθε ώρα για τη ζωή του Τουργκούτ Καγιά.

Η επαναστατική θέληση δεν φυλακίζεται!

Ζήτω ο επαναστατικός διεθνής αγώνας!

Να σταματήσει η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στο φασιστικό τουρκικό κράτος!

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License