Κάλεσμα αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της 25/7 | Πέμπτη 26/7, 11:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 20:30 αντιφασίστες/αντιφασίστριες επιτέθηκαν στους φασίστες, τραυματίζοντας τρεις από αυτούς. Λίγη ώρα μετά η αστυνομία συνέλαβε ένα σύντροφο, κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην επίθεση με με την κατηγορία της “απρόκλητης σωματικής βλάβης” και της “απείθειας”, λόγω της άρνησης του να περάσει από τη διαδικασία της σήμανσης.

Η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Πλέον έχει γίνει φανερό και στους πιο αφελείς ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας των συλλαλητηρίων, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο -και όπως αποδείχτηκε, δε του πήρε πολύ να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους ηλίθιους.

Τώρα, που οι «διαβουλεύσεις» μεταξύ των «δυο» πλευρών κατέληξαν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τη γείτονα χώρα για μια ακόμα φορά η εθνική αγανάκτηση ξεχειλίζει (!) για το θράσος των γειτόνων που ζουν στο βόρειο τμήμα της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία να «καπηλεύονται» το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (!).  Τι και αν η χρήση του όρου “Μακεδονία” έχει γίνει αποδεκτή προ πολλού από την ελληνική πλευρά (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας); Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πατριώτες που θα σπεύσουν για άλλη μία φορά να δώσουν το παρόν σε εθνικιστικά συλλαλητήρια την ίδια ώρα που εξανίστανται ότι δεν είναι φασίστες. Οι Μακεδονικές στολές θα ξαναβγούν από τη ντουλάπα και οι (όχι πια κεκαλυμμένοι) φασίστες θα βρουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο.

Εμείς από τη μεριά μας δεν έχουμε καμία πρόθεση να αφήσουμε τους φασίστες να αλωνίζουν στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης μας. Θα παλέψουμε για να τσακίσουμε το φασισμό, κάθε φορά που αυτός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Σε αυτήν την πόλη είδαμε τα διάφορα φασιστοειδή να προσπαθούν να εμφανιστούν στο δρόμο με διάφορες αφορμές. Τους βλέπουμε και τώρα να πρωτοστατούν στα α-χρωματιστά συλλαλητήρια, πρώτη μούρη πίσω από τα πανό, πρώτη μούρη στα “επεισόδια”. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια έχουν δώσει την ευκαιρία να συγκροτηθεί διακριτά στη δημόσια σφαίρα ένας αντιδραστικός-φασιστικός πόλος, εχθρικά διακείμενος στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους, ιδιαίτερα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Στις 27/6 η προμετωπίδα του εθνικιστικού αυτού εσμού που απαρτίζει τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό, οι φασίστες δηλαδή, βεβήλωσαν με μπογιές το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, επικυρώνοντας μέσα από αυτήν την αντισημιτική τους ενέργεια πως αποτελούν ένα ξεκάθαρα ναζιστικό ρεύμα. Κατόπιν, μετά το πέρας του εθνικιστικού συλλαλητηρίου, ομάδα φασιστών κυνήγησε έναν μετανάστη στην περιοχή της Ροτόντας, ξυλοκοπώντας τον την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βρει καταφύγιο σε μαγαζί της περιοχής, στο οποίο οι φασίστες προκάλεσαν φθορές. Οι ρατσιστικοί τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν και στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στις 29/6.

Εχθές, Τρίτη 24/7 ομάδα 20 ναζί, με κράνη, λοστούς και πυρσούς επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία Ναυαρίνου, τραυματίζοντας σοβαρά δύο άτομα και μαχαιρώνοντας τον έναν εξ’ αυτών. Σήμερα, εκμεταλλευόμενοι την αδιανόητη τραγωδία στην Αττική βρήκαν ξανά την ευκαιρία να προσπαθήσουν να καταλάβουν δημόσιο χώρο συλλέγοντας είδη για τους πυρόπληκτους στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης. Και η Χ.Α νωρίτερα είχε προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο, στέλνοντας πρωτοκλασάτα υπόδικα στελέχη της να κάνουν δηλώσεις μπροστά σε φλεγόμενα σπίτια. Τι και αν η πραγματικότητα δε χωράει στο ρατσιστικό τους παραλήρημα, μιας και ήταν Αιγύπτιοι ψαράδες που έσωζαν τους ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τη φωτιά (ναι, οι ίδιοι Αιγύπτιοι ψαράδες που πριν κάποια χρόνια γίνονταν στόχος επίθεσης από τη Χ.Α) και ήταν μέλη της Πακιστανικής κοινότητας που, μετά από αντίστοιχη κινητοποίηση στη Μάνδρα, έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθεια τους; Και πάλι οι ναζί θα ψάξουν τρόπο να πατήσουν επί των πτωμάτων και να βγάλουν την πολιτική τους υπεραξία, την ίδια στιγμή φυσικά που τάσσονται πάντα στη βουλή υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων –των ίδιων συμφερόντων που δε μετράν ανθρώπινες ζωές, αλλά κιλά εξορυχθέντος βωξίτη. Και αυτή τη φορά, όπως και τόσες άλλες, οι φασίστες βρήκαν απέναντι τους όσους και όσες από εμάς δεν έχουμε σκοπό να τους αφήσουμε να μετατρέψουν τους δρόμους της πόλης μας σε σφαγεία. Όσους δεν ανέχονται στην πόλη που ζουν να βεβηλώνονται μνημεία του ολοκαυτώματος και της αντίστασης, να βανδαλίζεται ακόμα και το εβραϊκό νεκροταφείο και μετανάστες και lgbtqia+ άτομα να δέχονται επιθέσεις από θρασύδειλα φασιστοειδή. Στις 20:30 αντιφασίστες/αντιφασίστριες επιτέθηκαν στους φασίστες, τραυματίζοντας τρεις από αυτούς. Λίγη ώρα μετά η αστυνομία συνέλαβε ένα σύντροφο, κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην επίθεση με με την κατηγορία της “απρόκλητης σωματικής βλάβης” και της “απείθειας”, λόγω της άρνησης του να περάσει από τη διαδικασία της σήμανσης.

Εμείς, ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες, ανεξαρτήτως των αφορμών που οι φασίστες επικαλούνται για να βγουν από την τρύπα τους, βλέπουμε το φασισμό ως αυτό που είναι: το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Ο φασισμός είναι γέννημα αυτού του κόσμου καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξαιρέσεων. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους υπερ-εθνικιστές. Δε θα αφήσουμε τα πιο καταπιεσμένα τμήματα της τάξης μας, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, βορά στα χέρια του κάθε ελληνόψυχου ρατσιστή μισάνθρωπου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

 

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 26/7, 11:00, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License