Στο διάστημα 14/6 με 2/7 καταστράφηκαν με σφυρί  11 μηχανήματα έκδοσης εισιτήριων σε  9 ακόλουθες στάσεις (Μηδείας-Μυκάλης, ΣΕΦ, Παναγίτσα, Μπακνανά, Ευαγγελική σχολή, Κασομούλη, Ν.Κόσμος, Αγία Παρασκευή, Αμφιθέας).
   Προβήκαμε σε αυτές τις ενέργειες εν όψει των δημοσιευμάτων του ΟΑΣΑ για μετακίνηση των μηχανημάτων στο εσωτερικό των σταθμών του μετρό. Σκοπό είχαμε να μετακυλήσουμε ένα κομμάτι του κόστους αναπαραγωγής μας στα αφεντικά και τον ΟΑΣΑ.

   Ο ταξικός μας αποκλεισμός στα ΜΜΜ όλο καιι διογκώνεται εφόσον σε όλο και περισσότερους σταθμούς κλείνουν οι μπάρες, οι security φυλάνε καραούλι ,κάποιοι σταθμάρχες ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με αυτά των ‘’από τα πάνω’’ και ασκούν επιπλέον έλεγχο και τραμπουκισμό. Ελεγκτές έχουν ξαμοληθεί ,περισσότερο από ποτέ , σε σταθμούς μετρό και λεωφορείων. Επίσης ας μην ξεχνάμε την επαυξημένη παρακολούθηση  που μας προσφέρει το νέο ηλ. Εισιτήριο. Λες και δεν έφταναν οι κάμερες γενικότερα  σε όλο τον αστικό ιστό που όλο και αυξάνονται, έχουμε και την ΑΤΗ.ΕΝΑ card να ΄΄θυμάται΄΄ τις εισόδους και τις εξόδους μας ανά πάσα ώρα και στιγμή.

   Όλη αυτή η δυστοπική αμφίεση επιβάλλεται στο σώμα των άστεγων ,των άνεργων, των ανασφάλιστων , των μεταναστ(ρι)ών, των επιβατών που αρνούνται την περαιτέρω υποτίμηση της ζωής τους. Επιβάλλεται βίαια από  τους μπάτσους και τους ελεγκτές, αριστερόστροφα με την χορήγηση δωρεάν και όχι ελεύθερης μετακίνησης σε ένα κομμάτι των αποκλεισμένων. Επίσης επιβάλλεται  με  κονσέρτα και άλλα παρόμοια πολιτισμικά γεγονότα όπου δίνετε ένα  καλλιτεχνικό  άλλοθι στην βαρβαρότητα του ταξικού αποκλεισμού, των μπαρών και της οικονομικής αφαίμαξης.

   Αυτό το σκηνικό δεν είναι, ούτε θα γίνει κανονικότητα. Γι΄ αυτό  επιτεθήκαμε στα συστήματα τους.  Γι΄ αυτό  δεν χτυπάμε εισιτήριο και κάρτα και επιδιώκουμε να περνάμε μαζικά μετά από κάθε άνοιγμα μπάρας ή αν δεν γίνετε αυτό τις πηδάμε από πάνω. Γι΄ αυτό  δίνουμε το εισιτήριο μας στον επόμενο/η επιβάτη. Γι΄ αυτό  στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες όταν καταστέλουν  και φοβίζουν. Γι΄ αυτό  συμμετέχουμε σε πορείες και παρεμβάσεις κ.α. που προπαγανδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση. Σε όλες τις εκφάνσεις του ριζοσπαστικού κινήματος που προσπαθεί να κάνει σαφές πως η μετακίνηση είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Υ.Γ.1 Γι’ αυτή τη δράση δεν χρειάζεται κάποια πολύπλοκη συνομωσία, μόνο η βούληση και η στοιχειώδης πρόληψη για αποφυγή  μπάτσων  και καμερών. Με απλά μέσα μπορεί ο/η καθένας/μια να προκαλέσει υλική ζημιά στον ΟΑΣΑ, συνεισφέροντας έτσι σε ένα κίνημα με πολύμορφα χαρακτηριστικά που μπορεί να μπλοκάρει μπάτσους, ελεγκτές, μπάρες, ηλ. Εισιτήριο έτσι ώστε να επιβάλλει την ανάγκη μας για ελεύθερη μετακίνηση.

Υ.Γ.2 Κατά την διάρκεια των παρεμβάσεων μας ο ΟΑΣΑ ξεκίνησε την επισκευή των σπασμένων μηχανημάτων. Γι΄ αυτό  ξανά σαμποτάραμε τις στάσεις Μπακνανά και Μηδείας-Μυκάλης, δίνοντας το μήνυμα πως  ΄΄ ό,τι επιδιορθώνεται μπορεί και να ξαναχαλάσει’’.

σύντροφοι/ες για τις ελεύθερες μετακινήσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License