Η φασιστική δεξιά(ΝΔ και ναζί της ΧΑ) υπερψιφίζουν την κατάργηση του 8ωρου υπερψηφίζουν

σύμφωνα με άρθρο απο καθεστωτικό,  ευροβουλευτές της φασιστικής δεξιάς(ΝΔ-ΧΑ) υπερψήφισαν την κατάργηση του 8ωρου που αφορά οδηγούς φορτηγων. Η σύμπραξη δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αφηρημένη στον πολιτικό χρόνο , είναι συνέχεια μιας τεχνητής και οργανωμένης προσπάθειας σύμπτηξης των φασιστικών σχημάτων για το επόμενο φασιστικό καθεστώς . Η κοινή ευρωπαική θέση της νεοελληνικής φασιστικής δεξιάς(ΝΔ-ναζί της ΧΑ)προφανώς και σε ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων , πέρα απο το μεταναστευτικό, την καταστολή των αντιστάσεων κλπ κάνει περιχαρείς τους χορηγούς της, όπως πρεζέμπορες της δεξιάς εφοπληστές, διάφορα είδη εργοδοτών-εργολάβων και βέβαια  πολυεθνικών κλπ.. Οι οδηγοί φορτηγών έχουν απέναντί τους (όχι τόσο στην ελλάδα αλλα πχ στην αυστρία)  πολυεθνικές εταιρείες με στόλους χιλιάδων αυτ/των και για αυτό βρέθηκαν στο στόχαστρο των φασιστοδεξιών.

  ακολουθεί απόσπασμα απο το άρθρο:

Στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισαν μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως.Συγκεκριμένα, ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν:
  • την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο
  • την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως
  • την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δυο διαδοχικές εβδομάδες
  • την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης


πηγή άρθρου:https://tvxs.gr/news/eyropi-eop/koylogloy-yper-tis-katargisis-toy-8oroy-kai-toy-48oroy-psifise-i-nd-sto-eyropaiko-ko

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License