Ενημέρωση και φωτογραφίες από την αντιφασιστική συγκέντρωση στις 29 Ιουνίου στην πλ. Μερκούρη

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη ως μια ακόμη απάντηση στην φασιστική επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα την Κυριακή 24 Ιουνίου. Η αντιφασιστική συγκέντρωση καλέστηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και τον Κοινωνικός Χώρο για την Υγεία που στεγάζονται στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ.

post image

Ενημέρωση και φωτογραφίες από την αντιφασιστική συγκέντρωση στις 29 Ιουνίου στην πλ. Μερκούρη.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη ως μια ακόμη απάντηση στην φασιστική επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα την Κυριακή 24 Ιουνίου. Η αντιφασιστική συγκέντρωση καλέστηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και τον Κοινωνικό Χώρο για την Υγεία που στεγάζονται στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ.
Αμέσως μετά την επίθεση, το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική πορεία στους δρόμους των Πετραλώνων με την συμμετοχή πάνω από 4οο ατόμων που έσπευσαν στην κατάληψη για να κυνηγήσουν τους φασίστες και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην κατάληψη. Όλη την βδομάδα μετά την επίθεση πραγματοποιήθηκαν μαζικές αφισοκολλήσεις και μοιράσματα στις γειτονιές μας πληροφορώντας τους γείτονες και τις γειτόνισσες μας για την φασιστική επίθεση και καλώντας τους να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Παρασκευής.
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου από νωρίς άρχισε να συρρέει πολύς κόσμος στην πλατεία Μερκούρη, που ξεπέρασε τα 400 άτομα. Στην πλατεία στήθηκε μικροφωνική, τραπεζάκια με έντυπο υλικό, τοποθετήθηκαν πανό και συγκεντρώνονταν πράγματα για την Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής-Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης “Το Ντουλάπι” (μετά από κάλεσμα της ένωσης γονέων της 3ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Αθηναίων). Η αντιφασιστική συγκέντρωση διήρκεσε μέχρι και τις 10μμ, με κουβέντες, μοιράσματα κειμένων και κάνοντας σαφές ότι στις γειτονιές μας οι φασίστες θα αποτελούν πάντα ξένο σώμα που θα έρχονται υπό την «διακριτική παρακολούθηση» και την προστασία της αστυνομίας και θα φεύγουν κυνηγημένοι από τον κόσμο που αγωνίζεται για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα-askpthk.espivblogs.net

...για περισσότρες φωτογραφίες, video και πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία γεγονότα επισκεφτείτε το blog της Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License