ΠΑΤΡΑ: ΤΟ ΑΙΜΑ & Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ‘’ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ’’ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ   ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΤΟ ΑΙΜΑ & Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Στις 14 Ιούνη 2018, σε υποκατάστημα αλυσίδας super market ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάτρα, 56χρονος εργάτης χάνει την ζωή του, πέφτοντας στο κενό από ύψος 3,5 μέτρων, καθώς εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων.

Η επιχείρηση, ύστερα από εντολή της διεύθυνσης, δεν σταμάτησε την λειτουργία της για διάστημα περίπου 2 ωρών και ενώ ο εργάτης βρισκόταν νεκρός εντός του χώρου του καταστήματος. Σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη μέρα το συγκεκριμένο υποκατάστημα συνέχισε κανονικότατα την λειτουργία του μέχρι τις 4 η ώρα το απόγευμα (αναγκάζοντας τους/τις εργαζόμενους/ες να πραγματοποιήσουν τις βάρδιες τους σαν να μην τρέχει τίποτα) κλείνοντας απλά και μόνο, για να παρευρεθούν οι συνάδελφοι του νεκρού εργάτη στην κηδεία.

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να συμπληρώσει την τεράστια λίστα των εργατών-τριών που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κεφαλαίου. Άλλο ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών είμαστε όλοι μας αναλώσιμοι, δίχως να έχει καμία αξία η ανθρώπινη ζωή.

Όλα αυτά διαδραματίζονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι μαζικές απολύσεις, η αβεβαιότητα για μια θέση εργασίας, η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι ατομικές και ολιγόμηνες συμβάσεις, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, σε συνάρτηση με την εντατικοποίηση της εργασίας υπό ασφυκτικές συνθήκες και τα ελαστικά ωράρια, συνθέτουν το παζλ της υποβάθμισης της ζωής μας.

Να συλλογικοποιήσουμε και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας σε όλους τους χώρους της καθημερινότητάς μας. Στη γειτονιά, στη σχολή, στο σχολείο, στο χώρο δουλειάς και σε κάθε πτυχή της ζωής μας η αυτoοργάνωση της  άμυνας αλλά και της αντεπίθεσης μας είναι η μόνη υπαρκτή λύση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και το κεφάλαιο.

Να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των κυρίαρχων, που επιδιώκουν η συνέχιση του βάρβαρου αυτού συστήματος να περάσει πάνω από τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας αλλά και να αγωνιστούμε για μια άλλη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

Για τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, τη χειραφέτηση των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

 

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ‘’ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ’’ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

 

saktapatra.wordpress.com

   saktapatra@gmail.com

Ιούνης 2018

https://saktapatra.wordpress.com/?p=1040&preview=true

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License