[Σάββατο 30/6] Νότιa 2018, Πλατεία Δημαρχείου, Δάφνη

Νότιa 2018 Σάββατο 30/6, ώρα 20:30 Πλατεία Δημαρχείου (Πέτρα), Δάφνη ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Συναυλία με τους: Μεθυσμένα Ξωτικά, HEX, Disturbing the psychosphere, Κάτω απ'το γείσο + Προβολές, Εκθέσεις, Έντυπα, Κινηματικό υλικό

post image

Νότιa 2018
Σάββατο 30/6, ώρα 20:30
Πλατεία Δημαρχείου (Πέτρα), Δάφνη

Πέρα από παλιότερες -πιο εφήμερες και σποραδικές- προσπάθειες, τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι νότιες συνοικίες της Αθήνας έχουν να επιδείξουν, με συνέχεια και συνέπεια, την παρουσία και δράση αυτο-οργανωμένων εγχειρημάτων, κοινωνικών χώρων και στεκιών, λαϊκών συνελεύσεων, αντιεξουσιαστικών-αναρχικών ομάδων, αντιφασιστικών πυρήνων, πολιτισμικών εγχειρημάτων, δομών αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, που όλα μαζί συνθέτουν ένα πολύμορφο κινηματικό παζλ στα Νότια.

Η παρουσία αυτού του παζλ πιστεύουμε πως έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στις γειτονιές μας, από τους “μικρούς” καθημερινούς αγώνες, ως και τις μεγάλες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας που συντάραξαν την αθηναϊκή και ελλαδική πραγματικότητα (πχ τις μέρες της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 ή την αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα).

Είναι λοιπόν πολλές οι φορές που όλα αυτά τα χρόνια συναντηθήκαμε, είναι πολλά και τα νέα εγχειρήματα που ξεπηδούν στις γειτονιές μας. Ο καθένας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όλοι μαζί σε μια κοινή γιορτή. Με μουσικές, με προβολές, με έντυπο υλικό και εκθέσεις, για όλα αυτά που έχουμε κάνει, για όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε. 

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στα Νότια

Συναυλία με τους:
Μεθυσμένα Ξωτικά
HEX
Disturbing the psychosphere
Κάτω απ'το γείσο

+Προβολές, Εκθέσεις, Έντυπα, Κινηματικό υλικό

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License