{Π.Ράλλη} ενημέρωση απο την παρέμβαση έξω απο την δ/νση αλλοδαπών στη Π.Ράλλη 15/6

ενημέρωση από την παρέμβαση έξω απο την Π. Ράλλη 15/6

post image

Την Παρασκευή 15/6 βρεθήκαμε ξανά έξω από την Πέτρου Ράλλη, αλληλέγγυες/οι   στους κρατούμενους και τις κρατούμενες μετανάστ(ρι)ες . Την παρέμβαση πλαισίωσαν 50 σύντροφισσες/οι  που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους/τις έγκλειστους/ες και ενάντια στα κέντρα κράτησης.

 Επίσης μοιράστηκαν κείμενα σε περαστικούς οδηγούς και επιβάτες τρόλει. Οι μετανάστες γαντζωμένοι στα κάγκελα των παραθύρων, μας μετέφεραν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες κράτησης τους, την συμπεριφορά των μπάτσων απέναντί τους και την παντελή άγνοια της διάρκειας κράτησής τους. Οι μπάτσοι για άλλη μία φορά τους απομάκρυναν από τα παράθυρα σε δύο πτέρυγες κλείνοντας τα.

 Παρόλα αυτά οι μετανάστ(ρι)ες μετά από λίγο άνοιξαν τα παράθυρα και επικοινώνησαν μαζί μας φωνάζοντας στα αγγλικά ή μιλώντας με τους αραβόφωνους σύντροφους που τους μίλαγαν με ντουντουκα, καθώς, για πολλούς από αυτούς, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο επί μήνες. Έγινε και μια πάρα πολύ έντονη προσπάθεια να μας μεταφέρουν μηνήματα μέσα απο τα κελιά πετώντας μπουκάλια που περιείχαν σημειώματα αλλά δυστυχώς η απόσταση απο τα κάγκελα των παραθύρων τους μέχρι τα εξωτερικά κάγκελα της Πέτρου Ράλλη είναι πολύ μεγάλη και στα χέρια μας έφτασε μόνο ένα (τα υπολοιπα 5-6 μπουκάλια τα μάζεψαν οι μπάτσοι και τα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μέσα απο τα κάγκελα). Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες με τους μετανάστες μέχρι το γκρέμισμα κάθε κέντρου κράτησης.

αλληλεγγύη στις έγκλειστες-ους μετανάστριες-ες

αγώνας μέχρι το κλείσιμο όλων των κέντρων κράτησης

συντονισμός συλλογικοτήτων , ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης

http://ssaekk.espivblogs.net/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License