Καβάλα: Συλλαλητήριο ακροδεξιών – απώθηση μπάτσων και φασιστών στις 18/06/2018


post image

ΚΑΒΑΛΑ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ – ΑΠΩΘΗΣΗ ΜΠΑΤΣΩΝ & ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 18/6/2018 ΩΡΑ 21:30

Σήμερα, Δευτέρα 18/6, οι φασίστες της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή μέρα πορεία ενάντια στη συμφωνία για το Μακεδονικό. Και αυτή τη φορά, περίπου 100 φασίστες και άλλα εθνοζόμπι εκμεταλλεύτηκαν τις πολιτικές συγκυρίες για να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους.

Φυσικά, όλες αυτές τις μέρες, έχει δημιουργηθεί εμφυλιακό κλίμα από όλο το δεξιό συρφετό, με αποκορύφωμα το δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου Χ. Πριονίδη. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ, τις προηγούμενες ημέρες άδειασε το ακροδεξιό του παραλήρημα (1), καλώντας τους πάντες να σπάσουν μαγαζιά και αυτοκίνητα αριστερών, βουλευτών και μη. Την επόμενη μέρα ανακάλεσε σα γνήσιος Μπαρμπαρούσης τις δηλώσεις του, μα η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Στη σημερινή πορεία των ασπόνδυλων, όταν περνούσαν δίπλα από τα στενά της Βύρωνος 3, έπεσαν πάνω στην περιφρούρηση της κατάληψης. Ακολούθησε λεκτική διαμάχη και έπειτα, μπάτσοι και ναζί, με εμφανή επιθετική πρόθεση και συνεργασία, όπως φαίνεται και στα βίντεο(2), φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, επιτέθηκαν στην περιφρούρηση και απωθήθηκαν, με αποτέλεσμα η σύμπραξη μπάτσων- φασιστών να αποχωρήσει. Μέσα στο χαφιεδότσουρμο που επιτέθηκε μαζί με τους μπάτσους, ξεχώρισαν οι Δημήτρης Τόνιος, Μάριος Γρηγοριάδης και Τριαντάφυλλος Αλεξανδρίδης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπάτσοι και ναζί επιτίθονται συντεταγμένα στην κατάληψη Βύρωνος 3 με «αριστερή» κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο είχε επαναληφθεί άλλωστε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίσους των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 2015.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε χιλιάδες φορές. Συγκεντρώσεις όπως αυτές των Μακεδονικών συλλαλητηρίων, διοργανώνονται από φασιστικούς θύλακες και αποτελούν ορμητήρια σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους. Όπως συνέβη και στο Μακεδονικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia.

Σε ανακοίνωση τους, οι φασίστες καλούνε για τρίτη συνεχόμενη μέρα συγκέντρωση δηλώνοντας ότι δε θα σταματήσουν μέχρι να ακυρωθεί η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ. Όσες φορές και να μαζευτείτε, όσες φορές και να πλησιάσετε τις γειτονιές μας, πάντα θα μας βρίσκετε απέναντί σας.

Αύριο Τρίτη 19/6, καλούμε σε γενική περιφρούρηση ενάντια στις μισαλλόδοξες συγκεντρώσεις που μόνο σκοπό έχουν την εκμετάλλευση και τη διάχυση ρατσιστικού μίσους.

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ,

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΣΙΣΤΡΙΕΣ.

(1) https://www.kokkinokavalas.gr/syriza-gia-prionidi-kai-allo-fasistiko-paralirima-apo-stelechos-tis-n-d/

(2) http://www.kavalapost.gr/204184/pedio-machis-i-kavala-meta-tin-poreia-gia-to-makedoniko-vinteo/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License