ΕΦΕΤΕΙΟ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 9:00 π.μ συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική ενέργεια εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας που είναι παράρτημα της ΕΚΤ και το γραφείο του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στη χώρα. Στο Εφετείο εξετάζονται και άλλες υποθέσεις όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στο Μοναστηράκι και Κλειτορία, απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα, προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών παράνομη οπλοχρησία, οπλοφορία, εμπρησμός.

Πρωτόδικα για τις κατηγορίες αυτές καθώς και για την κατηγορία της ''διεύθυνσης'' ο Νίκος Μαζιώτης πήρε 1 φορά ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξης.  Η Πόλα Ρούπα που βρίσκονταν τότε στην ''παρανομία'' καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 11 χρόνια για πλημμεληματικές πράξεις.

Για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ο Γιώργος Πετρακάκος  σε 36 χρόνια κάθειρξη καθώς και ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια κάθειρξη, εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License