Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Εφετείο Αθηνών για τον μετανάστη εργάτη Σ. Λουκμάν


Την Πέμπτη 14/6 το πρωί συμμετείχαμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό των νεοναζί δολοφόνων του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος τιμωρήθηκαν πρωτόδικα με ποινή ισόβιας κάθειρξης με ρατσιστικό κίνητρο δολοφονικής επίθεσης. Η δολοφονία του Λουκμάν αποτελεί την πρώτη ρατσιστική δολοφονία στην όποια ο νεκρός δεν ήταν κάποιος ανώνυμος μετανάστης που βρέθηκε νεκρός από αγνώστους. Η αδυναμία του αντιφασιστικού κινήματος να απαντήσει δυναμικά και να ανακόψει την ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής οδήγησε έπειτα από μερικούς μήνες στη δολοφονία Φύσσα.

Πλέον, το αντιφαστικό κίνημα έχει ανασυγκροτηθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι δημόσιες συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. στην Αθήνα και σε πολλές επαρχιακές πόλεις - όταν το κίνημα δεν τις απαγορεύει εντελώς - είναι ελάχιστες, με ισχνή δυναμική, υπό την προστασία της αστυνομίας και πάντα περικυκλωμένες από αντιφασίστες. Τα φασιστικά γραφεία ορμητήρια ένα-ένα βάζουν λουκέτο. Οι προπαγανδιστικές εξορμήσεις της Χ.Α. σε γειτονιές γίνονται μόνο όταν το κίνημα είναι γνωστό ότι θα βρίσκεται σε κινητοποίηση σε μακρινές γειτονιές. Η δράση τους έχει περιοριστεί σε αστραπιαίες επιθέσεις νύχτας, αποτέλεσμα της κοινωνικής απομόνωσης των φασιστών.

Η δίκη διέκοψε μετά από αίτημα των δικηγόρων των δολοφόνων για την Τρίτη 19/6.

Χέρι που απλώνεται σε ανυπεράσπιστους μετανάστες θα κόβεται!

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών την Τρίτη 19/6 8:30 π.μ.Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License