Βαρκελώνη: Για την υπεράσπιση του κατειλημμένου χώρου La Agora, ενάντια στην κερδοσκοπία.

Το "Ágora Juan Andrés" είναι μια εκπληκτική αυτοδιαχειριζόμενη περιοχή στην παλιά περιοχή Raval όπου πραγματοποιούνται κάθε είδους δραστηριότητες. Έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014 και ονομάζεται έτσι στη μνήμη του Juan Andres, ενός ντόπιου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία στο δρόμο. απο το https://thefreeonline.wordpress.com/2018/06/16/defendemos-lagora

 Το "Ágora Juan Andrés" είναι μια εκπληκτική αυτοδιαχειριζόμενη περιοχή στην παλιά περιοχή Raval όπου πραγματοποιούνται κάθε είδους δραστηριότητες. Έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014 και ονομάζεται έτσι στη μνήμη του Juan Andres, ενός ντόπιου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία στο δρόμο. Μανιφέστο: Η l'Agora πρέπει να μείνει στη γειτονιά
Υπερασπίστε έναν κατεχόμενο πράσινο χώρο για τη γειτονιά! Η κερδοσκοπία μας απειλεί! Το Raval δεν είναι προς πώληση!

Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στην κατειλημμένη περιοχή της κοινότητας «Agora Juan Andrés» κοινοποιήθηκε απαίτηση από την εταιρία «Triquell και Γκαρσία SL» εναντίον των «άγνωστων καταληψιών» του οικοπέδου Ζητώντας την έξωση του χώρου και την αποζημίωση των 20.000 ευρώ Πήγαμε στο Δικαστήριο αριθ. 3 για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας εναντίον των κατηγοριών τους.

https://youtu.be/n9Q-g_1n8vE

Παραδόξως, η εταιρεία είναι η ίδια που έχασε την ιδιοκτησία τον Ιούνιο του 2007, έχοντας 3 εκκρεμείς υποθήκες καθώς και 2 διαδικασίες κατάσχεσης από το Δημόσιο Ταμείο και το Δημαρχείο της Βαρκελώνης. Ο χώρος έγινε ιδιοκτησία της τράπεζας SAREB, αλλά τώρα η Triquell y García SL επιστρέφει σε ενάγοντα και ιδιοκτήτη.

Το 2014 το διάστημα αυτό ήταν ένα κενό, μια τρύπα γεμάτη αρουραίους, σκουπίδια, σύριγγες και ακαθαρσίες, χωρίς την κερδοσκοπική εταιρεία, ο ιδιοκτήτης του, να κάνει τίποτα για να το κρατήσει σε αποδεκτές συνθήκες υγιεινής, αγνοώντας τις τοπικές καταγγελίες Ίσως περίμεναν μια καλύτερη στιγμή για το ξενοδοχείο που σχεδίαζαν να χτίσουν.

Τον Οκτώβριο του 2013, ο Juan Andrés Benítez, σκοτώθηκε από την αστυνομία Mossos στην ίδια οδό Aurora, θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε από τους γείτονές μας. Η γειτονιά βγήκε να εκφράσει τον θυμό της, την αδυναμία της και την ανάγκη για δικαιοσύνη. Και η κατάληψη του χώρου της Αγοράς πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2014, την πρώτη επέτειο του θανάτου του και ως πράξη στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη δικαιοσύνη του Juan Andrés.

Η γειτονιά ήταν πολύ ευχαριστημένη με την κατάληψη όπως ήταν, καθαρίζοντας και σταθεροποιώντας το χώρο. Από τότε και μέχρι σήμερα, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση της. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καταγγελία από κανένα θεσμικό όργανο, εταιρεία ή άτομο. Και έχει μετατραπεί σε πραγματικό πνεύμονα για τη γειτονιά, δεδομένης της προφανής έλλειψης χώρων πρασίνου.

Εν όψει των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή Raval σε καθημερινή βάση: υπερπληθυσμός, βρωμιά, η κερδοσκοπία, η φτώχεια, μοναξιά, εξώσεις, διαμερίσματα drugshop, τουριστική πίεση, ο υπερπληθυσμός των σπιτιών, η απέλαση των γειτόνων, η ανασφάλεια, κ.α. Η Αγκόρα Χουάν Αντρές είναι σαν μια πράσινη, ευχάριστη, προσιτή περιοχή, ανοιχτή στους γείτονες, καθώς και σε κάθε άτομο που συμφωνεί με αυτό. Δεν κάνει καμία διαφορά μεταξύ φυλών ή θρησκευτικών ομολογιών, είναι πολυτασική, δεν δέχεται σεξισμό ή ομοφοβία και είναι αυτόνομη και αυτοδιαχειριζόμενη.

Στην Ágora προωθείται η αμοιβαία υποστήριξη, η κοινωνικοποίηση και η συνάντηση της γειτονιάς και δίνουμε προσοχή και υποστηρίζουμε τα αιτήματά τους.

Είμαστε υπερήφανοι που ο χώρος αυτός έγινε γνωστός στην πόλη για τον εορτασμό των γεγονότων, ως πλατφόρμα για κοινωνικούς αγώνες. Έχω χρησιμοποιηθεί για εορταστικές εκδηλώσεις, φιλοξενεί έργα, εργαστήρια, μουσικές και ποιητικές παραστάσεις, καθώς και για την προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ. Εδώ οι περιθωριοποιημένες ή στιγματισμένες κολεκτίβες είναι ευπρόσδεκτες και χρησιμοποιούν το χώρο ανάλογα με τις ανάγκες τους.Η γειτονιά Raval χρειάζεται χώρους πρασίνου

Με το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε την κατοχή του χώρου από το δημόσιο, το οποίο πιστευουμε ότι ήταν στα χέρια του SAREB. Και όσο γνωρίζουμε, δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία για την οικονομική ζήτηση που απαιτούσε και που εμπόδιζε την αγορά, την ανταλλαγή ή τη μεταφορά χώρου.

Έτσι στάθηκαν τα πράγματα, μέχρι να φτάσει η εντολή έξωσης. Δεν ξέρουμε πώς το ακίνητο έχει επιστρέψει στην εταιρεία Triquell y García SL,, που θέλει να μας πετάξει έξω και να καταβάλουμε αποζημίωση, εξαλείφοντας ένα πράσινο και ζωτικό χώρο στην περιοχή Raval, και να το χρησιμοποιεί για την κερδοσκοπία των ακινήτων που είναι έντονη καταστρέφοντας τη γειτονιά.

https://youtu.be/bsfrJVe3qyA

Είμαστε αναστατωμένοι για το ότι οι υπεύθυνοι για την εγκατάλειψη του χώρου, χωρίς να ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία ή τη ζωή των ανθρώπων, σπεκουλάρουν πάνω σε ένα ακίνητο που θα έπρεπε να έχει περάσει σε δημόσια χέρια.

Και δεν θα το επιτρέψουμε. Το Agora θα παραμείνει στη γειτονιά και εμείς θα αγωνιστούμε για να γίνει αυτό, ώστε να μην σταματήσει Αυτό είναι ένα δημόσιος χώρος, πράσινος και αυτοδιαχειριζόμενος στην υπηρεσία του λαού και τους αγώνες της γειτονιάς και της πόλης.

Υπερασπίστε ένα πράσινο χώρο για τη γειτονιά!

Η κερδοσκοπία μας απειλεί!

Το Raval δεν είναι προς πώληση!

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License