Ο ΧΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Το Σάββατο 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην Ελευσίνα με μοίρασμα έντυπου υλικού και αφισοκόλλησης. Κατά την διάρκεια της αφισοκόλλησης έγινε συμπλοκή με έναν ντόπιο κουρέα ο οποίος μετά κατέφυγε στο ΑΤ της περιοχής κάνοντας μηνύσεις και φτιάχνοντας μια φανταστική ιστορία για δήθεν τάγμα εφόδου αναρχικών που τον είχε στοχοποιήσει. Σε αυτό το κείμενό μας γίνεται μια προσπάθεια να περιγραφτεί η αντι-αναρχική υστερία που επικρατεί στην πόλη μας μετά τον ξυλοδαρμό και τις αρλούμπες που διέδωσε ο ψεκασμένος.

Ο ΧΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ
Το Σάββατο 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε από ομάδα περίπου 15 συντρόφων μοίρασμα της εφημερίδας Άπατρις στις γειτονιές της Ελευσίνας. Μια δράση που ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες μοιράσματα, μικροφωνικών, συγκεντρώσεων πορειών που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Πόλη μας. Δράσεις που βρίσκουν σύμφωνους τους άγριους νεολαίους καθώς και γενικότερα το υγιές κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις κανείς δεν έχει να προσάψει τίποτα, και αντίθετα ο κόσμος που έχει αντιρρήσεις ή ενστάσεις συζητάει με τους συμμετέχοντες και πολλές φορές ενθαρρύνει ανάλογες δράσεις, πράγμα που φαίνεται από την συνεχή άνοδο του κινήματος  στην περιοχή μας. Στον αντίποδα υπάρχουν μπάτσοι, ναζί, αφεντικά, ρουφιάνοι , δημοσιοκάφροι οι οποίοι αφρίζουν με αυτές τις κινήσεις. Όσες φορές έχουν προσπαθήσει με οποιαδήποτε τρόπο να σταθούν εμπόδιο στην οποιαδήποτε δράση ή σύντροφο (ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ανήκει) έχουμε περάσει από πάνω τους. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από την εξαφάνιση των ναζί στην περιοχή μας καθώς και των συνεργατών τους.
 
 Κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος μοιράσματος έγινε συμπλοκή με ντόπιο κουρέα ο οποίος ξυλοκοπήθηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο. Έπειτα από αυτό το γεγονός η παράνοια και η παραπληροφόρηση επικράτησε στην τοπική κοινωνία σε τρομακτικό βαθμό. Η ψευδής ιστορία η οποία διαδόθηκε και κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ντόπια έντυπα φτάνοντας μέχρι σε ψήφισμα καταδίκης από το δημοτικό συμβούλιο είναι η εξής : Κατά την διάρκεια του μοιράσματος ο συγκεκριμένος τύπος αρνήθηκε να πάρει εφημερίδα, στην συνέχεια κάποιος φώναξε πως είναι φασίστας και τον κοπάνησαν βάναυσα πάνω από δέκα άτομα. Βέβαια ανάλογα τον πομπό της είδησης ο δράκος του παραμυθιού παίρνει διαφορετικές μορφές, άλλοτε με ροπαλοφόρους ,κρανοφόρους που χτύπαγαν με σιδερογροθιές και ρόπαλα αβοήθητο συμπολίτη μας, άλλοτε με την ηρωική αντίσταση του δαρμένου και την εκ θαύματος επιβίωση του. Η επεξήγηση του συγκεκριμένου συμβάντος μέσω αυτού του κειμένου δεν αποσκοπεί σε άνοιγμα διαύλου επικοινωνίας με τους προβοκάτορες και όλα τα αντιαναρχικά παπαγαλάκια, ούτε αποτελεί απολογητικό κείμενο με στόχο να εξομαλυνθεί η κατάσταση μιας και δεν συμμετείχαμε συνολικά σαν ομάδα αλλά ούτε νιώθουμε την ανάγκη να απολογηθούμε για το συμβάν.

Μόλις η παρέμβαση συναντήθηκε με το συγκεκριμένο άτομο του δόθηκε εφημερίδα και αυτός αποκρίθηκε πως δεν διαβάζει, τότε ένας σύντροφος τον ρώτησε γιατί βγάζει τέτοιο μένος στα κοινωνικά δίκτυα για τους αγωνιστές συλλήβδην. Απαντώντας ειρωνικά, άρχισε να αποκαλεί τους συντρόφους φασίστες και τότε δέχτηκε κάποιες ψιλές. Οι σύντροφοι δεν θέλανε να δώσουν συνέχεια και πήγαν να αποχωρήσουν αλλά εκείνος συνέχισε να ουρλιάζει πως είναι φασίστες και άλλα ωραία κοσμητικά επίθετα και επιτέθηκε ξαφνικά σε σύντροφο που δεν είχε εμπλακεί καν μέχρι τότε στην αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα φυσικά τον ξυλοδαρμό του. Παρά ταύτα η παρέμβαση συνέχισε να αποχωρεί για να μην δώσει συνέχεια και ο ίδιος σαν μαινόμενος ταύρος ορμούσε ξανά ξανά στους συντρόφους με αποτέλεσμα να ξυλοκοπείται σε κάθε απόπειρά του. Αυτές οι αρχικές  ψιλές έδωσαν στον συγκεκριμένο τύπο ένα νόημα στην θλιβερή ύπαρξη του και για κάποια λεπτά νόμισε πως είναι κάποιος άξιος ασχολίας και το αδικαιολόγητο μένος και δηλητήριο που ξέρναγε τόσα χρόνια για τον αναρχικό χώρο, ξαφνικά πήρε σάρκα και οστά. Ορμώμενος από αυτό το γεγονός ούρλιαζε υστερικά πως πρέπει να τον σκοτώσουν για να πέσει κάτω ,πως κανείς δεν θα του κλείσει το στόμα και διάφορα ακόμα παρανοϊκά πράγματα .Οι περαστικοί που επενέβησαν έλεγαν πως το παιδί είναι  ψυχολογικά άρρωστο και να μην του δίνουν σημασία. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επαληθεύεται και ίσως αν ήταν γνωστή από πριν να υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση χωρίς βέβαια να δίνετε άλλοθι λόγο κάποιας ψυχικής νόσου στον χρόνιο αντιαναρχικό εμετό που ξέρναγε. Όλα τα υπόλοιπα που έχουν ειπωθεί για ξυλοδαρμό από δέκα άτομα με σιδερογροθιές και λοστάρια καθώς και ότι ήταν σχεδιασμένη ενέργεια, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας του και αργότερα πέρασαν στην σφαίρα της παραπληροφόρησης.

Ποιος είναι όμως αυτός ο ευυπόληπτος πολίτης που σύμφωνα με όλα τα παπαγαλάκια ποτέ δεν έχει προκαλέσει και είναι το καλύτερο παιδί? Το όνομά του είναι Παναγιώτης Μπάρδης και πέρα από κουρέας είναι <<συγγραφέας>>. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν αναφέρεται τυχαία μιας και αυτή η ιδιότητά του έχει σημασία στην σκιαγράφηση του συνολικού του προφίλ. Είτε γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε εκδίδοντας κάνα <<βιβλίο>>, παντρεύει μια θολοκουλτούρα, μαζί με την θεωρία των άκρων καταλήγοντας σε τρομακτικές εξισώσεις του τύπου οι κομμουνιστές, ναζί,αναρχικοί,χρυσή αυγή είναι ένα και το αυτό.  Συμπεράσματα αρκετά διαδεδομένα στο τόξο των ηλιθίων που συγκαταλέγεται, συμπεράσματα όμως που δεν αξίζουν καμία παραπάνω ενασχόληση πέρα από την χλεύη. Έτσι γινόταν  ανά τα χρόνια, κανείς δεν ασχολιόταν με τις μπουρδολογίες του, ωθώντας τον στο να γίνει πιο αντιδραστικός προχωρώντας σε αισχρές επιθέσεις απέναντι σε απεργούς πείνας. Ευχόταν ανοιχτά τον <ψόφο> του Κ.ΣΑΚΚΑ καθώς και του Ν.ΡΩΜΑΝΟΥ. Τον τελευταίο καιρό δεν θα μπορούσε να λείπει από τα συλλαλητήρια  για την ελληνικότητα της μακεδονίας και να διατυμπανίζει ανάλογες εθνικιστές φανφάρες στο δημόσιο λόγο και χώρο. Η λίστα με τα παραδείγματα τελειωμό δεν έχει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε περαιτέρω, απλά γίνετε κατανοητή η ερώτηση του συντρόφου προς το μέρος του για τις αηδίες που αραδιάζει ανά καιρούς. Την επόμενη μέρα του ξυλοδαρμού του κατέθεσε μήνυση προς άτομο το οποίο δεν βρισκόταν καν στην παρέμβαση. Αυτή η μήνυση ήταν μόνο η αρχή του χαφιεδισμού και της ρουφιανάς που ακολούθησε και ακολουθεί τις επόμενες μέρες. Ενδεικτικά πήγε πάνω από δυο φορές στο τοπικό μπατσότμημα παρακαλώντας κυριολεκτικά τους μπάτσους να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους, υποδεικνύοντάς τους που μένει ο νεαρός που μήνυσε αγωνιώντας μην περάσει το αυτόφωρο χωρίς να συλληφθεί.  Έφτασε στο σημείο να πάρει τηλέφωνο τον δήμαρχο της πόλης για να συνδράμει και αυτός στο καταδοτικό του παραλήρημα, αλλά  δεν αρκέστηκε στα παραπάνω. Το ανιαρό αυτό υποκείμενο βρήκε επιτέλους ένα ενδιαφέρον μέσα στην μιζέρια του, να μοστράρει παντού την χτυπημένη φάτσα του, να ζητάει από τους πάντες να πάρουν θέση, να μιλάει στις τοπικές φυλλάδες,να κλαίγεται στο δημοτικό συμβούλιο, να παίρνει παραμάζεμα όλα τα μαγαζιά να εξιστορεί την ιστορία του και να ζητάει να συνδράμουν στην έρευνά του οι απανταχού χαφιέδες. 

Ήταν αναμενόμενο μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας να καταπιεί αμάσητα τις αηδίες του και να τον λυπηθεί, αυτό που προκαλεί σοκ όμως είναι το πόσοι ρουφιάνοι έτρεξαν να συνδράμουν το έργο του. Παρέες καταδοτών πίνοντας χαλαρά το ποτό τους να ψάχνουν στα κινητά τους φωτογραφίες συντρόφων για να τον βοηθήσουν στην αναγνώριση, βίντεο από κάμερες να αναλύονται από τους κατά φαντασίαν ντεντέκτιβς, δεκάδες παπαγάλοι στο ίντερνετ να ζητάνε να μάθουν ποιοι είναι οι αναρχικοί στην Ελευσίνα γενικά και αόριστα, και νοικοκυρές και νοικοκυραίοι να ζητάνε τα κεφάλια των αναρχικών επί πίνακι. Με αποκορύφωμα στο δημοτικό συμβούλιο που καταγγέλθηκε το γεγονός μιλώντας η δικηγόρος του Γεωργία Δημομελέτη, συνεχίζοντας αρχικά τις ηλιθιότητες περί δύο άκρων κατέληξε στο ότι ένα ψήφισμα καταδίκης δεν είναι αρκετό και πρέπει μέσα από δράσεις και πράξεις να αποδυναμωθούν οι αντιφά ομάδες της πόλης. Δίνοντας τέλεια πάσα στην δημοτική σύμβουλο Αντωνάρα Μαρία να κάνει λόγο για κόκκινο φασισμό δυο άκρα και στο να καταλήγει πως και η χρυσή αυγή έχει θέση στην πόλη μας όπως και κάθε κόμμα.

Μέσα από μια ίσως άστοχη και αχρείαστη ενέργεια συσπειρώθηκαν όλα τα συντηρητικά στοιχεία της πόλης μας και θέλουν να προχωρήσουν σε γενικευμένη επίθεση προς τον κόσμο του αγώνα .Όλος αυτός ο συρφετός νοικοκυραίων, σαπιοκοιλάδων, μικροαστών μαχητών των πληκτρολογίων, καλό είναι να επιστρέψει άμεσα στους καναπέδες του και την τηλεόρασή του και να αφήσει το κυνήγι μαγισσών στην άκρη. Όσο για αυτούς που πραγματικά έχουν όρεξη να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα έχουμε να τους πούμε πως η οποιαδήποτε στοχοποίηση συντρόφου ή συντρόφισας θα απαντηθεί συνολικά από το κίνημα. Η αναταραχή αυτή θα διαρκέσει κάποιες μέρες ακόμα,μέχρι τα μπάνια του λαού να θάψουν και αυτή την ιστορία στην άμμο. Όμως εμείς σε αντίθεση με όλο αυτό τον αγανακτισμένο θίασο, έχουμε μνήμη, υπομονή,  όρεξη και την οργάνωση να κάνουμε τα λόγια μας πράξη. Οπότε όσοι ζητάνε διακαώς να μάθουν ποιοι είμαστε θα φροντίσουμε να γνωριστούμε.

 ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΟΝ ΣΕΡΒΙΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License